8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jednou jsi dole a podruhé nahoře

29. 04. 2010 | Vaše příběhy

To mívá člověk kolem sebe kamarádů, když se mu v životě daří a je úspěšný, jenže běda tomu kdo se nechá opít rohlíkem a v nouzi zjistí, že se k němu všichni otočili zády, najednou si nikdo nepamatuje kolikrát mu ten současný smolař nezištně pomohl. Nakonec zjistí, že skutečných přátel je velmi málo a často vám pomůže ten, od koho by to ani neočekával.

 

Muž, jehož se příběh týká dělal šest let ředitele majiteli firmy, který začínal v malém, aby měl jistotu, že všechno dělá správně, přijal tedy zkušeného člověka, o kterém věděl, že ovládá zákony, umí pracovat s lidmi a především má přehled a potřebné kontakty. Pan Josef skutečně pracoval s velkým nasazením a pod jeho vedením se organizace velmi rozrostla a především vysekal pana majitele z mnoha průšvihů, které z neschopnosti vyrobil.

 

Josef je člověk velmi otevřený a neváhal varovat svého šéfa, co dělá špatně, všechno klapalo jako po másle, jenže se ukázalo, že peníze ničí charakter a vydělané miliony velmi majitele změnily, již to přestal být ten slušný mladý muž, ale arogantní a namyšlený pán, který by sedřel z lidí kůži, ale stále ve všem spoléhal na ředitele.

 

Ovšem všechno se změnilo, když se po mateřské zapojila do vedení manželka podnikatele, zasahovala do věcí, které fungovaly, vydávala protikladné příkazy, všichni je okrádali a dělala kroky jimiž škodila podnikání a to pan Josef nesnesl a do očí ji upozorňoval, že dělá rozhodnutí, kterým nerozumí, upozorňoval jejího manžela, že s takovým přístupem se nedá pracovat a vše dopadne velmi špatně. Jenže se mu dostalo odpovědi: „Věřím své ženě!“

 

Celý tento rozhovor se odehrál v pátek, podotýkám pouze, že týden před Josefovými pětapadesátinami, normálně se klidně rozešli a v pondělí po příchodu do práce měl na stole výpověď, pro zrušení funkce. Šok to byl hrozný, musel to rozdýchat, aby na něm nikdo nepoznal, že je úplně vyvedený z míry. Pak vzal papír a zašel za „panem podnikatelem“, klidně pozdravil a řekl, že odejde koncem měsíce, aby připravil věci k předání. Dostalo se mu odpovědí, že si nenechá rozbít manželství a tak to musel udělat.

 

Později se mi Pepík přiznal, že nejhorší bylo tam ještě ty dva týdny vydržet, kdy viděl na zaměstnancích, jak se bojí s ním vůbec promluvit, aby nešli taky. Ostatně po jeho odchodu odešla sama hlavní ekonomka a schopní lidé, které naučil jak se správně a hlavně efektivně pracuje. Tak ti dostali postupně padáky taky.

 

Nejdříve si říkal, že si odpočine a pak začne něco hledat, jenže tady přišel na to, že nikdo z jeho kamarádů ho nepotřeboval, je to již více než rok, kolik absolvoval člověk s dvěma vysokými školami konkurzů, to se snad nedá ani popsat, všude byl díky svému věku neperspektivní a to by si měl vydělávat na důchod.

 

Pomoc přišla docela nedávno a od lidí, kteří se až po roce náhodou dověděli, jakým způsobem se dočkal odměny za roky, kdy tu firmu doslova postavil na nohy, ozvali se mu z firmy, která občas odebírala zboží a tedy dobře věděli, co je Josef za člověka, co umí a hlavně věděli, že není žádný podrazák.

 

Vytvořili mu naprosto nadstandardní podmínky a ještě si oblízli všech deset jakého skvělého člověka získali.

 

Říká se, že dobré skutky bývají po právu potrestány .

 

A Boží mlýny melou  pomalu, ale jistě, tentokrát velmi rychle a firma pana podnikatele se začíná pomalu potápět, hlavně však věří své manželce.

 


Zdenka58 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
ono to vyjde nastejno, sedřít z kůže nebo Pepka vyhodit.....Smajlík
vůbec nic jsi nepochopila......Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ve Vaší firmě bych nepracovala i kdybych měla zemřít hladem, takoví podnikatelé tak akorát dřou lidi z kůže.
Obrázek uživatelky
profil
co na tom nechápeš ? mám jen jiný názor než ty, toť vše.....když Pepík nechtěl podnikat tak měl držet ústa a makat, jak už jsem psala, v mojí firmě by si taky moc nevyskakoval, zamysli se opačně, nestranně, kdybys byla majitelkou ty .....ty máš ten názor a já jinej, o tom je diskuze....a já vím o čem píšu !Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak teď už chápu,proč má svatozář Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Znám dobře všechny o nichž píši, nechápu Vaše vyjadřování! Všicni mohou být podnikatelé? A kdo pro ně bude pracovat? Není mým manželem, dobrý kamarád!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles