Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 19.03. 2024
Dnes má svátek Josef
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jít dál

22. 12. 2022 | Vaše příběhy

Naše mladé manželství dostalo jednoho dne krutou ránu. Ale začnu od počátku. Vzala jsem si Jakuba a narodila se nám dcera Verunka. Po třech letech spokojeného manželství se nám narodil malý Tomášek. Měl půl roku, když se můj muž odstěhoval ze společné ložnice. Malý měl tehdy hodně neklidné spaní, lezly mu zoubky, trpěl nadýmáním a často se v noci budil.

„Musím být do práce odpočatý,“ řekl Jakub a přestěhoval se do obýváku na gauč. Já zůstala sama v ložnici s dětskou postýlkou a naším uplakánkem. Verunka už měla svůj vlastní pokojíček.

A pak se udála tragédie. Byla sobota, manžel ještě tvrdě spal na gauči v obýváku a já se probudila ráno svěží. Tomášek byl tu noc neskutečně hodný, nijak mě nebudil. Když jsem přišla k postýlce, našla jsem ho bez známek života. Ani rychlá záchranná služba mu nepomohla. V noci začal blinkat a zvratky se udávil. Nemohla jsem pochopit, že jsem nic neslyšela.

Moc si toho z toho období nepamatuji. Zkolabovala jsem a byla v takovém stavu, že jsem strávila týden v nemocnici. Nedokázala jsem si představit, že ještě někdy budu fungovat. Byla tu ale naše dcerka. Verunku si vzala k sobě babička, má maminka. Manžel byl také nešťastný. Dokázal ale dojít do zaměstnání a nějak tam fungovat. Nejhorší bylo, že mi začal smrt syna vyčítat. Vinil mě a vůbec si neuvědomil, že spal ve vedlejší místnosti, když se to stalo. Odmítal mi v tom období pomáhat s dětmi, neviděl, že jsem unavená a půlroční syn a čtyřletá dcera a k tomu velký dům se zahradou mě také vyčerpávají. On pracoval, vydělával peníze, a tak měl dle svých slov nárok na odpočinek. Místo abychom si v tomto těžkém období byli oporou, dával mi za vinu, co se stalo.

Asi pouze silná antidepresiva a další léky, které do mě lékaři cpali, zabránily tomu, abych si nesáhla na život. Dlouho jsem nenacházela smysl života. Verunka byla u babičky celý měsíc, než jsem se trochu vzpamatovala. Uvědomila jsem si, že mě má dcera potřebuje a já nemůžu všechno tady opustit. Musím jít dál, přestože mi v srdci navždy zůstane obrovská díra. Můj malý chlapeček mi nikdy nepřestane chybět.

Spory s manželem gradovaly. Už jsme spolu neuměli normálně hovořit. Nakonec jsme se rozvedli. U soudu se Jakub snažil získat Verunku do své péče. Operoval tím, že jsme přišli o syna právě v mé přítomnosti a já jako matka selhala. Když soud neshledal důvody k tomu, aby mi dcerku vzal, svěřil Verunku do mé péče a upravil styk s ní Jakubovi.

Po rozvodu jsme se rozhodli, že náš velký dům prodáme. Za utržené peníze jsme koupili dva menší byty. Do jednoho se přestěhoval Jakub, druhý jsme obydlely já a Verunka. Zvykala jsem si žít jako matka samoživitelka. Vrátila jsem se do zaměstnání a Verunka nastoupila do školky. Byla jsem na ni velmi opatrná. Bála jsem se o své nyní jediné dítě. Jakub si Verunku brával o víkendech. Později ale několikrát vynechal. Našel si novou přítelkyni. Já zatím dál žila jen pro dceru.

Když nastupovala Verunka do druhé třídy základní školy, nastoupil k nám do zaměstnání nový zaměstnanec. Byl o rok mladší než já, a hodně jsme si rozuměli. Po několika měsících jsme spolu začali mít vztah. Jarek si perfektně rozuměl i s Verunkou. To už si její otec na Verunku ani nevzpomněl. Přicházel za ní jen ojediněle, jednou za měsíc nebo dokonce za dva měsíce. Čekal totiž se svou novou přítelkyní dítě. Když se po roční známosti Jarek ke mně stěhoval, měl už můj bývalý muž novou dceru Petrušku. Na prvorozenou dceru přestal mít čas. Byl tu ale Jarek. Jarek, který s námi trávil veškerý čas, jezdil s námi na dovolenou a pomáhal mi v domácnosti. Verunka nijak netrpěla. Byli jsme zase úplná rodina.

Po dalším roce vyslovil Jarek přání mít dítě, ještě jedno společné. Se mnou. Já se ale bála. Co kdyby to byl chlapeček? Pořád jsem myslela na Tomáška. Mohla bych to udělat, mít další dítě? Nebála bych se přehnaně a nebylo by to moc brzy? Myslela jsem si, že jedna dcera nám stačí. Jarek měl ale jiný názor. Dlouho mě přesvědčoval o tom, že další dítě by nám oběma pomohlo. On by měl svého vlastního potomka, i když Verunku bere také jako vlastní, a já bych se konečně uklidnila. Věděl dobře, že jsem často v noci brečela při vzpomínkách na Tomáška. Já ale netušila, že to ví. Znal mou historii a nebylo mu jedno, že se trápím. Navíc se trápím, dle jeho slov, nad tím, co by se mohlo stát komukoli jinému. Mělo to prostě tak být. A mělo to být také tak, že jsem během krátké doby otěhotněla. Narodil se nám zase chlapeček. Dostal jméno Honzík po Jarkově otci. Mně se jméno také líbilo. Ty první měsíce po porodu jsem měla extrémní strach, že se mu něco stane. Bylo to ale jiné, než minule. To proto, že Jarek naši společnou ložnici neopustil. Trpělivě vstával k malému stejně jako já. Buď mi ho nosil na krmení, nebo ho dokázal sám přebalit a opět uložit k spánku. Byl mi dokonalou oporou.

Když měl Honzík rok, vzali jsme se. Měli jsme tu nejkrásnější družičku a malého družbu Honzíka. Asi to tak mělo být. S mým bývalým manželem jsme oba založili nové rodiny a jsme spokojení. Na Tomáška nikdy nezapomenu, myslím, že Jakub také ne, ale šli jsme oba dál svou cestou. Oba jsme dali další život, udělali spokojeným další ženu a muže, a žijeme rodinným životem.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jít dál:

Jít dál
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda