Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jsem handicapovaná, protože jsem vzdělaná, díl druhý

18. 10. 2015 | Vaše příběhy

Včera jsem psala o tom, jak mě nepřijali na dvě pracovní pozice v továrně kvůli mému vyššímu vzdělání. Přitom u druhé pozice mi odepsal HR Senior Specialist, aniž by mě kdy viděl. Byla to podřadná práce na lince, kterou málokdo zvládá. Přesto jsem se cítila hodně zle. O to víc, že na obě pozice jsou denně vypisovány inzeráty, u kterých není již napsáno, že kdo má maturitu, případně vyšší vzdělání, nebude na pozici přijat. A já, ač s maturitou a státnicí, sedím doma a marně hledám práci.

A protože jsem tvrdohlavý člověk a záleží mi a vždy záleželo, na spravedlivém jednání, rozhodla jsem se pro malý podfuk.

Na svém počítači jsem si otevřela anonymní okno, aby někdo náhodou nezjistil mou IP adresu, a vytvořila jsem si „životopis“. Slovo životopis dávám do uvozovek, protože to ve skutečnosti bylo pár primitivních vět, do kterých jsem úmyslně umístila pár pravopisných chyb. Tady je úryvek z onoho díla:

„Dobrý den pane ředitel. Menuju (vím, že je to správně jmenuji) se Bohuna a bidlim (opravdu vím, že se slovo bydlím píše s y) v…..

Chci u vas pracovat, bo nemam peníze na ubitovnu (opět vím, že ve slově ubytovna patří y) .“

Následovalo pár dalších informací o vymyšlené Bohuně, která je sice hloupá, ale chce pracovat. Poté jsem tu hrůzu plnou hrubek odeslala na adresu firmy z jiné e-mailové adresy, než svou první žádost. Zajímalo mě, zda vůbec někdo zareaguje. V žádném případě jsem nedoufala, že to bude kladná odpověď.

jsem vzdělanáUběhl den a já s napětím otevřela svou e-mailovou schránku i tu náhradní, z které jsem jako primitivní Bohuna posílala neméně primitivní žádost o zaměstnání. Zajímá vás, jak to dopadlo?

Za týden mám pohovor!

Samozřejmě, že se pohovoru nezúčastním. A ani se nebudu ponižovat, abych do firmy napsala, že žádost zaslala tatáž osoba, která byla nedávno odmítnuta. Jen si myslím, že pokud v naší zemi se bude takto vybírat pracovní síla, budou možná za pár let všichni moudří, inteligentní a schopní lidé evidováni na úřadech práce a vydělávat na ně budou jen ti, kterým učení ve škole zrovna nešlo.

Jak smutná to budoucnost!


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jsem handicapovaná, protože jsem vzdělaná, díl druhý:

Jsem handicapovaná, protože jsem vzdělaná, díl druhý
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
za snahu mi pomoci. Jé, recepční, to je krásná práce. Ale já mimo toho kurzu angličtinu opravdu neovládám. A tam to bylo víc o gramatice. Ale u nás není žádná práce, ani třeba uklízečka. Vijo, napíšu Vám víc. Nebo můžu tykat? Měla jsi myslím jeden čas tady také diskuzi o nezaměstnanosti, že? Všimla jsem si jí. Já něco vymyslím, a když, tak vždy seženu nějakou brigádu.
Tomisko, neomlouvejte se. Je inženýr kvality, to je práce v kanceláři. A pak inspektor kvality, to je práce v provozu, většinou ve stoji. Ale mně nevadí ani ten inspektor, a ani dokonce by mi nevadila práce operátora. Tu jsem i zkusila. Ale mám velmi nízký tlak, a to mi dělá problém. To mi doktorka zakázala. Kolabuji. Hledám každou volnou chvilku, něco určitě dříve nebo později najdu. Aspoň tím se uklidňuji.
Obrázek uživatelky
profil
Chápu, jak se cítíme, snad budete mít více štěstí. Já mám sice jen střední školu, tato hodně let praxe, umím skoro všechno, ale zase jsem stará pro zaměstnavatele, už dva roky sháním místo, ale je mi 60, tak mám smůlu, už mně nikdo nechce, hlavně, že se prodloužil odchod do důchodu, napsala jsem asi 40 odpovědí za 2 roky, odpověděl mi jen jeden podvodník, který chtěl, abych pracovala na živnostenský list a ani mi nebyl schopen říct jakou práci bych vlastně měla dělat za práci
Obrázek uživatelky
profil
a co třeba práce recepční? To by se u vás nedalo sehnat? Myslím, že tam by ten plat mohl být alespoň malilinko lepší.Tam je angličtina potřeba,PC i psaní na stroji se hodí taky a ta zkouška strážného by se k tomu hodila. Já mám s hledáním práce dost zkušeností a na pracovních portálech jsou tohle u pozice recepční často vyžadované znalosti. Jestli chceš napiš mi co by sis představovala za práci a odkud jsi a já když něco objevím mohu ti poslat tip soukromou zprávou.
Obrázek uživatelky
profil
omlouvám se,domnívala jsem se,že inspektor kvality je kontrolní,sice velmi zodpovědná,ale slušně placená práce.Bohužel,nikdy jsem ve fabrice nepracovala,tak o tom nic nevím.
Plně chápu Tvou nechuť ke stěhování.Já,když jsem přišla o práci,tak jsem také nemohla nikam ani přes týden,protože jsem měla také starého tatínka,který potřeboval moji pomoc.Zůstal sám,maminka nám zemřela moc brzy.Tvoji rodiče jsou jistě ještě relativně mladí,ale tu pomoc budou jistě také někdy potřebovat.A pak jsou opravdu závažné okolnosti nestěhovat se.Plně to chápu.
Snad něco vyjde.Určitě u vás na severní Moravě je to těžké,ale tady na severu Čech to není o moc lepší.
Obrázek uživatelky
profil
jsem ze severní Moravy, Praha je daleko. Kurzy mám všechny, co se daly sehnat: počítač, základy angličtiny. Dokonce jsem byla na jednom, kde se vyučovalo psaní na stroji! Ale já mám z něj státnici a mám víc úhozů, než samotná lektorka. Tak sjem přišla jen na zkoušku. Smajlík Uvažuji o certifikátu strážného, to je ale špatně placené. A já jsem samoživitelka se studentem. Neumím si představit, že bych se stěhovala, když tu mám zrekonstruovaný vlastní byt. Je to riziko, pustit byt a jít jinam. Kde vezmu na nový? U nás cena bytů klesla na minimum, myslím, že bych celý byt neprodala ani za cenu té rekonstrukce. A dva byty neutáhnu. Platím synovi školu. Nezbývá, než doufat, hledat. Jo, v Praze se hledá lépe. Problém je, že existují agentury a snimi i práce na dohody. A právě na ty zaměstnavatelé často neplatí. Děkuji za podporu.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles