Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jsem handicapovaná, protože jsem vzdělaná, díl druhý

18. 10. 2015 | Vaše příběhy

Včera jsem psala o tom, jak mě nepřijali na dvě pracovní pozice v továrně kvůli mému vyššímu vzdělání. Přitom u druhé pozice mi odepsal HR Senior Specialist, aniž by mě kdy viděl. Byla to podřadná práce na lince, kterou málokdo zvládá. Přesto jsem se cítila hodně zle. O to víc, že na obě pozice jsou denně vypisovány inzeráty, u kterých není již napsáno, že kdo má maturitu, případně vyšší vzdělání, nebude na pozici přijat. A já, ač s maturitou a státnicí, sedím doma a marně hledám práci.

A protože jsem tvrdohlavý člověk a záleží mi a vždy záleželo, na spravedlivém jednání, rozhodla jsem se pro malý podfuk.

Na svém počítači jsem si otevřela anonymní okno, aby někdo náhodou nezjistil mou IP adresu, a vytvořila jsem si „životopis“. Slovo životopis dávám do uvozovek, protože to ve skutečnosti bylo pár primitivních vět, do kterých jsem úmyslně umístila pár pravopisných chyb. Tady je úryvek z onoho díla:

„Dobrý den pane ředitel. Menuju (vím, že je to správně jmenuji) se Bohuna a bidlim (opravdu vím, že se slovo bydlím píše s y) v…..

Chci u vas pracovat, bo nemam peníze na ubitovnu (opět vím, že ve slově ubytovna patří y) .“

Následovalo pár dalších informací o vymyšlené Bohuně, která je sice hloupá, ale chce pracovat. Poté jsem tu hrůzu plnou hrubek odeslala na adresu firmy z jiné e-mailové adresy, než svou první žádost. Zajímalo mě, zda vůbec někdo zareaguje. V žádném případě jsem nedoufala, že to bude kladná odpověď.

jsem vzdělanáUběhl den a já s napětím otevřela svou e-mailovou schránku i tu náhradní, z které jsem jako primitivní Bohuna posílala neméně primitivní žádost o zaměstnání. Zajímá vás, jak to dopadlo?

Za týden mám pohovor!

Samozřejmě, že se pohovoru nezúčastním. A ani se nebudu ponižovat, abych do firmy napsala, že žádost zaslala tatáž osoba, která byla nedávno odmítnuta. Jen si myslím, že pokud v naší zemi se bude takto vybírat pracovní síla, budou možná za pár let všichni moudří, inteligentní a schopní lidé evidováni na úřadech práce a vydělávat na ně budou jen ti, kterým učení ve škole zrovna nešlo.

Jak smutná to budoucnost!


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jsem handicapovaná, protože jsem vzdělaná, díl druhý:

Jsem handicapovaná, protože jsem vzdělaná, díl druhý
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně jsi to napsalaSmajlík
Kdo ví,co nás ještě čeká a čeho všeho se tady v tom státě dočkáme
Obrázek uživatelky
profil
Krásně zakončený článek z minulého dne. Pěknou habaďuru si na ně vymyslela.Čeho všeho se člověk ještě v té naší zemí dočká.SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles