Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.05. 2024
Dnes má svátek Vladimír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jsem handicapovaná, protože jsem vzdělaná, díl druhý

18. 10. 2015 | Vaše příběhy

Včera jsem psala o tom, jak mě nepřijali na dvě pracovní pozice v továrně kvůli mému vyššímu vzdělání. Přitom u druhé pozice mi odepsal HR Senior Specialist, aniž by mě kdy viděl. Byla to podřadná práce na lince, kterou málokdo zvládá. Přesto jsem se cítila hodně zle. O to víc, že na obě pozice jsou denně vypisovány inzeráty, u kterých není již napsáno, že kdo má maturitu, případně vyšší vzdělání, nebude na pozici přijat. A já, ač s maturitou a státnicí, sedím doma a marně hledám práci.

A protože jsem tvrdohlavý člověk a záleží mi a vždy záleželo, na spravedlivém jednání, rozhodla jsem se pro malý podfuk.

Na svém počítači jsem si otevřela anonymní okno, aby někdo náhodou nezjistil mou IP adresu, a vytvořila jsem si „životopis“. Slovo životopis dávám do uvozovek, protože to ve skutečnosti bylo pár primitivních vět, do kterých jsem úmyslně umístila pár pravopisných chyb. Tady je úryvek z onoho díla:

„Dobrý den pane ředitel. Menuju (vím, že je to správně jmenuji) se Bohuna a bidlim (opravdu vím, že se slovo bydlím píše s y) v…..

Chci u vas pracovat, bo nemam peníze na ubitovnu (opět vím, že ve slově ubytovna patří y) .“

Následovalo pár dalších informací o vymyšlené Bohuně, která je sice hloupá, ale chce pracovat. Poté jsem tu hrůzu plnou hrubek odeslala na adresu firmy z jiné e-mailové adresy, než svou první žádost. Zajímalo mě, zda vůbec někdo zareaguje. V žádném případě jsem nedoufala, že to bude kladná odpověď.

jsem vzdělanáUběhl den a já s napětím otevřela svou e-mailovou schránku i tu náhradní, z které jsem jako primitivní Bohuna posílala neméně primitivní žádost o zaměstnání. Zajímá vás, jak to dopadlo?

Za týden mám pohovor!

Samozřejmě, že se pohovoru nezúčastním. A ani se nebudu ponižovat, abych do firmy napsala, že žádost zaslala tatáž osoba, která byla nedávno odmítnuta. Jen si myslím, že pokud v naší zemi se bude takto vybírat pracovní síla, budou možná za pár let všichni moudří, inteligentní a schopní lidé evidováni na úřadech práce a vydělávat na ně budou jen ti, kterým učení ve škole zrovna nešlo.

Jak smutná to budoucnost!


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jsem handicapovaná, protože jsem vzdělaná, díl druhý:

Jsem handicapovaná, protože jsem vzdělaná, díl druhý
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
samko, za komentář i pochvalu. Je to nádherné poslání, pro které ses rozhodla. Ale já vychovala syna sama, jeho otec již nežije. Právě dnes má 18 let. Když byl malý, bylo to super, v pubertě to bylo horší. Na pěstounství musí být myslím oba, pár. A já mám 43 let. Znám rodinu, která má dvě děti v pěstounské péči, holčičku 9 let a chlapečka 2,5 roku. Ale já bych si na to netroufla. Dítě má vyrůstat v úplné rodině. Vím, jaké to je, když jeden rodič chybí. Bylo to probdělých nocí, co jsem si vyčítala, že jsem na syna sama! Jeho vzdor, že nemá tátu. Moc těžce to nesl. Víš, nejdřív byl rozvod, měla jsem k tomu důvod. Ale syn tím hodně trpěl. Mít partnera, je to jiné. Ale já jsem úplně sama. Ale moc děkuji. Ozvalo se mi hodně hodných žen, které se mnou soucítí. Snad najdu, někdy, normální práci. A smekám před Tebou a Tvým partnerem. Hodně štěstí.
Obrázek uživatelky
profil
Milá pegonelko, moc hezky jsi to tu popsala,asi budeš chytrá a pracovitá ženská.Já něco podobného řešila asi před 4-mi roky.Jsem VŠ, ekonom, pracovala jsem dříve i v bance i jako účetní, jenže s malým adoptovaným školákem nebylo možné chodit do práce 9-18, to bych ho mohla do děcáku rovnou vrátit.A protože jsem náhradní rodič , rozhodla jsem se být jím naplno, máme nyní v pěstounské péči další 3 sviště, veškeré své vzdělání bohatě uplatním při jejich výchově, nehrdlím se s nikým o posty a mzda mi chodí pravidelně. Ztráta zaměstnání na příštích 20 let nehrozíSmajlík, jen je to 24 hodin denně a 7 dní v týdnu....ale neměnila bych! Pokud by tě to zajímalo, ozvi seSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ano. Ale znám tu plno lidí, kteří hledají i 14 let. A za některé dám ruku do ohně, že nejsou vybíraví. Je to tu děs, bydlím v hodně špatném městě. Ale mám tu srdce. Vijo, písnu zítra, dnes jsem už unavená. Řeším i víc věcí... A zbytek v soukromce. Nechci se tu moc rozepisovat.
Obrázek uživatelky
profil
samozřejmě mi můžeš tykat. Ono je to tady zvykem až na pár vyjímek, které vykání vyžadují. V případě zájmu jsem i na FB a Linkedin. Odkaz pošlu jen budeš-li chtít. Já přátelství nikomu nenutím.
Ta diskuze pokračuje pořád a jmenuje se to Bez práce. Nějak není zájem tam přispívat, takže jsem si z toho udělala takový diář,kde si píšu zatím sama jak hledám práci.Budu ráda,když se někdo přidá.
Obrázek uživatelky
profil
už to trvá dost dlouho co sháníš zaměstnání. Přeji Ti, abys už konečně našla něco solidního. Moc Ti držím palce, ale zatím Ti to nepomohlo.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles