Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 28.05. 2024
Dnes má svátek Vilém
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Karinka

26. 11. 2013 | Vaše příběhy

Když jsem pracoval ještě na vyšších místech, dostal jsem se ke spisu Karinky. Ale začnu od začátku…

Karina vyrůstala v dětském domově. Mámu, ani tátu a další příbuzné, nikdy nepoznala. Drobná brunetka s krásnýma mandlovýma očima měla ve škole nevalný prospěch, přesto se vyučila a dokázala se o sebe postarat. Když oslavila osmnácté narozeniny, dostala jako dárek odchod z domova. Na dětský domov byla stará, na samostatný život mladá a příliš nezkušená.

„Vím, jak si přivyděláš. Budeš za vodou a skoro nic pro to nemusíš dělat. Jsi krásná,“ řekla jí jednou známá. A tak šla Karina s ní. Nejdřív tančila v jednom podniku. Bylo jí nepříjemné ukazovat se spoře oděná a vidět staré chlapy, jak slintají, jen aby ji dostali. Ale zvykla si. Práce vynášela.

Spala v malém kumbálku přímo v podniku. Měla na jídlo, na oblečení, a vlastně byla spokojená.

Když ji odvezli za hranici, myslela si, že to je jen na chvíli...

KarinkaOd této chvíle už nebylo cesty k návratu. Její pasáci ji nutili šlapat. Vzali jí doklady a ona musela spát s chlapy za peníze, které nikdy neviděla. Stát střídal stát, podnik střídal podnik. Zvykla si. Zhruba za rok přišel jeden z pasáků. Znásilnil ji a ona otěhotněla.

„Odnosíš to! Je to pro klienta.“

Po celé těhotenství lékaře neviděla. Nemusela už šlapat ulici, pasáci se o ni slušně starali. S napětím pozorovala kulatící se bříško. „Co bude, až se miminko narodí?“, ptala se.

Odrodili ji v zapadlém koutě jednoho lokálu. Ani si nevšimla, jestli je to holčička, nebo kluk. Odnesli malý uzlíček pryč. Plakala, prosila, ať jí její dítě vrátí. „Je přece moje?“, křičela do ztichlého pokoje. Už měsíc od porodu ji vyhodili opět šlapat. Střídala podniky v Holandsku, kde ji vystavovali jako hadrovou panenku za výlohou. Byla krásná, a tak ji muži chtěli.

„Vem si toto, a bude ti to jedno,“ dala jí kolegyně malou pilulku. Spolkla jednu, druhou. Zjistila, že je klidnější. Pravidelně za ní chodili buď pasáci, nebo rovnou „klienti“, kteří si přáli mít dítě se svými geny. Rodila jedno dítě za druhým. Zvykla si, že neví, kde její děti končí, že je nikdy neuvidí.

„Nevím, co bude dál?“, ptala se sama sebe a ze zrcadla se na ni dívala víc a víc ztrhaná žena. „Co bude, až zestárnu a nikdo mě už nebude chtít? Jak se dostanu zpět domů?“

Drogy jí pomáhaly, aby se nezbláznila.

Až jednoho dne přišla změna. Byla zase těhotná. Na dítě už nemyslela, stejně jí ho zase vezmou. Jen přežít, dostat se odtud. Do ztemnělé místnosti vtrhla místní policie. Pasáky zajmuli a ji a její kolegyně odvedli. Byla v zařízení s ostatními ženami a už jí bylo jedno, co se stane. Přes Červený kříž se dostala zpět do České republiky. Jako by se ale vše míhalo, promítal se tu její život bez ní. Prošla si odvykací kúrou a byla jí zjištěna schizofrenie. „Divím se, že to ta holka mohla přežít,“ řekl lékař. Kam ale dál s Karinkou? Chvilku byla hospitalizována na psychiatrii, pak byla umístěna v pečovatelském domě a učila se opět žít. Tenkrát jsem se dostal k jejímu spisu. Protože jsem věřící, chtěl jsem tomu pětiletému děcku v těle v té době již třicetileté ženy pomoci.

„Budu její poručník,“ řekl jsem v záplavě citů. Tolik mě její osud dojmul. A tak jsem se o Karinku staral. Naučil ji opět žít, našel jsem jí místo, na které se svou inteligencí stačila.

Když jsem nakonec sám prodělal těžký úraz a má žena s dětmi ode mne odešla, byla to právě Karinka, která mi zajistila nákupy, uklidila a pomohla už jen tím, že se zeptala: „Jak se dnes máš?“ Já tomu velkému dítěti, které nikdy nedospěje, pomůžu vyřídit to, na co nestačí, ona mi pomůže s tím, na co nestačím já…


Svehlava - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
To jste měl odvahu, určitě jste tušil, že to nebude nic jednoduchého. Smajlík
Je mi líto, že od vás odešla vaše žena, no život není peříčko a věci se nedějí tak jak chceme. Důležité je vzít si ponaučení, Smajlík a ptát se Boha, co dobrého by z této situace mohlo vzejít. Protože On je větší,než ten,který je ve světě. Smajlík
Přeji vám, abyste se měl dobře na duši,na těle i na duchu a totéž přeji i KarinceSmajlík. Dáša
Obrázek uživatelky
profil
smutný příběh
takových dívek, co jsou někam odvlečeny a nuceny k prostituci je určitě hodně
Obrázek uživatelky
profil
za komentáře.Článek je celý pravdivý, změnil jsem jen jméno.
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek. Zajímalo by mě, jestli je to jen fantazie a nebo realita.
Obrázek uživatelky
profil
takový k zamyšlení s dobrým koncemSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles