Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kdy postavit děti na led a jak je naučit bruslit?

19. 01. 2024 | Výchova
Zajímá vás, od kdy je lední bruslení vhodné pro děti a co udělat pro to, aby je bavilo, třeba spolu s vámi, kroužit po ledě?

S bruslením by děti měly začínat nejdříve ve věku 4-5 let. To jsou již dostatečně připravené na standardní brusle s jedním nožem. Na bruslích se dvěma noži, prodávaných pro nejmenší děti, si mohou užít první krůčky a třeba nějakou zábavu, ale určitě se s nimi nenaučí správnou techniku bruslení, odraz, brzdění a vše ostatní, co je důležité pro správný pohyb na bruslích. Brusle se dvěma noži jsou v podstatě taková hračka, která menším dětem umožní vyzkoušet si pohyb na ledě. Pro skutečnou výuku bruslení však vhodné nejsou.

Jak zajistit bezpečnost dětí na ledě?


Kdy postavit děti na led a jak je naučit bruslit?U bruslí je důležitá dobrá helma a pevnější rukavice (nikoli obyčejné pletené), které brání prochladnutí, a hlavně případnému úrazu rukou při pádu a následnému přejetí ruky bruslí od jiného bruslaře. Jiné chrániče – například kolen – zcela nutné nejsou, děti přece jen tak rychle nejezdí, a hlavně padají z menší výšky, proto nejsou kolena tolik ohrožena.

Jaké oblečení na brusle ?


I při bruslení a pobytu na ledové ploše platí, že teplotní komfort je pro děti naprosto zásadní. Pokud je dítku na bruslích zima, může si od samotného počátku vytvořit k tomuto druhu pohybu odpor, který budeme v budoucnu jen těžko překonávat. Proto vždy dbáme na kvalitní svrchní oblečení z nepromokavých materiálů a pod něj raději více vrstev tenčího, ideálně funkčního oblečení.

U bruslení se hlavně zpočátku pádům nevyhneme. Je možné naučit děti padat šikovně?
Vždy je důležité děti na možnost pádu upozornit a ideálně s nimi i správné padání natrénovat. Na bruslích učíme děti padat vždy dopředu na kolínka, což je pro ně mnohem bezpečnější než spadnout dozadu na zadeček, kdy se často neudrží a uhodí se i hlavou o zem. V našich kurzech s dětmi trénujeme nejen pády, ale pak i následné vstávání, které je zejména pro začínající bruslaře nelehkým úkonem. Díky tomuto nácviku není pro děti případný pád tak stresující, jelikož jednak vědí, že tolik nebolí, a hlavně se umí samy zvednout a jet dál.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !