Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když nám selže dobré zažívání

25. 04. 2017 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Znáte to, stres v práci, sem tam sníme něco špatného nebo děti přinesou ze školky infekci, díky níž strávíme pár dní a nocí na toaletě. Průjmy jsou poměrně častým zdravotním problémem. Otázkou je, jak se jich co nejrychleji zbavit.

O průjmech nahlas moc nemluvíme. Je to téma, o kterém by jeden raději ani nepřemýšlel. Ale setkali jsme se s nimi všichni? Když si o nich budete chtít něco přečíst dozvíte se, že existuje několik druhů průjmu. Mezi infekční příčiny patří viry, bakterie, parazité a řadí se sem také některé typy cestovatelského průjmu způsobené odlišnou místní mikroflórou, na kterou nejsme zvyklí. Průjmy mohou mít i neinfekční zdroje: stačí pořádný stres, ať už dlouhodobý nebo jednorázový, alergie nebo nesnášenlivost určité složky potravy (například laktózy, lepku apod.). Nebo prostě sníte zkažené jídlo a prů… švih je na světě. Pokud potíže přetrvávají déle než čtyři týdny, nejde už o průjem akutní, ale chronický. A to je teprve nepříjemný problém.

Když nám selže dobré zažívání Dieta pomůže


Při průjmech všichni lékaři doporučují odpovídající dietu. Důležité je ale především pít, protože z těla odchází velké množství tekutin a zvlášť u malých dětí nebo starších lidí hrozí dehydratace organismu. Doporučuje se černý čaj obohacený o fruktózu, tedy ovocný/hroznový cukr, aby tělo mělo aspoň trochu energie. První den by se nemělo jíst žádné jídlo. Pak je teprve čas na suchary nebo rohlíky – nejlépe den staré, ty čerstvé mohou nadýmat. Nemocným střevům nedělají dobře ani oblíbené dětské piškoty, protože obsahují cukr, jenž ve střevech kvasí a potíže může opět zhoršit. Další dny je na místě přidávat rýži, do rýže trochu vařené mrkve, dobré jsou brambory, banán rozmačkaný například s trochou najemno nastrouhaných jablek beze slupky. Teprve později se doporučuje postupně přidávat další potraviny.

Pomoc z lékárnySmecta


Aby se střeva dostala co nejrychleji do kondice, je potřeba už od prvního dne léčit průjmové potíže odpovídajícími, volně prodejnými léky. Vhodné je vybrat takové, které neovlivňují pohyby střev a nezatěžují játra nebo ledviny. Například Smecta je lék, který obsahuje přírodní čištěný jíl s vysokou vazebnou schopností, který na sebe váže toxiny a bakterie, které způsobují vaše obtíže a odnese je s sebou ven z vašeho těla. Obalí a zklidní podrážděnou střevní stěnu a vám se brzy uleví. Skvělé na Smectě je, že ji můžete podávat miminkům, stejně jako starším dětem, dospělým i seniorům. Dětem můžete Smectu zamíchat do oslazeného čaje nebo do jejich polotekuté stravy.

Čas na doktora


Potíže většinou za pár dní odezní, ale pokud je vám nebo dětem stále zle, je na místě vyhledat lékaře. V případě průjmu u dětí mladších 3 let vždy vyhledejte lékaře. Není radno podceňovat situaci také v případě, že průjem provází vysoké horečky.
Smecta


Lék k vnitřnímu užití. Obsahuje diosmektit. Pečlivě čtěte příbalovou informaci. Upozornění: Při průjmu u dětí do 3 let vždy vyhledejte lékaře.

SCA-CZ-000007





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
10xSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ještě 9.
Obrázek uživatelky
profil
15. 06. 2017 17:00 Sebrán "Jogurt" za 2 bodů
15. 06. 2017 16:56 Sebrán "Jogurt" za 2 bodů
15. 06. 2017 16:51 Sebrán "Jogurt" za 2 bodů
15. 06. 2017 16:47 Sebrán "Jogurt" za 2 bodů
15. 06. 2017 16:42 Sebrán "Jogurt" za 2 bodů
15. 06. 2017 16:38 Sebrán "Jogurt" za 2 bodů
15. 06. 2017 16:34 Sebrán "Jogurt" za 2 bodů
15. 06. 2017 16:29 Sebrán "Jogurt" za 2 bodů
15. 06. 2017 16:25 Sebrán "Jogurt" za 2 bodůSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
celkem 8x
Obrázek uživatelky
profil
6x
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles