MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem

16. 06. 2013 | Zajímavosti

„Neuč se, život tě naučí,“ říkávala často moje babička. Život mě naučí, to ano, ale já mu k tomu musím pomoci. Musím vynaložit mnoho úsilí a energie, aby se ze mě stal člověk vzdělaný, před kterým se „otevře svět“.

A obzvláště to platí o studiu cizích jazyků. Ne nadarmo se říká, kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem. Z vlastní zkušenosti vím, že je to pravda. Navštívila jsem s rodiči několik zemí a byla jsem vděčná, když jsem mohla „oprášit“ angličtinu či němčinu. Když jsem viděla turisty dorozumívající se „rukama – nohama“, vždy mě to povzbudilo k dalšímu studiu jazyků. Je nepříjemné, když člověk neumí v daném jazyce pozdravit, neumí o nic požádat, popovídat si. A zdaleka se nejedná pouze o seniory.

Kolik jazyků znáš...Pro nynější život a práci je potřebný cizí jazyk. Na mnoha školách se začíná s jejich výukou již v brzkém věku na prvním stupni. Čím je člověk mladší, tím rychleji si vštípí základy cizího jazyka. Dnes existuje mnoho možností, jak zlepšit jeho znalost. Pomáhají jazykové školy, internet, školení pedagogové, studium v zahraničí. To je nejefektivnější. Člověk zlepší jazykové dovednosti, získá přátele, seznámí se s cizí kulturou, nabere spoustu užitečných zkušeností. Podle mého názoru se za pár měsíců naučí více než za roky chození do jazykových škol. Kdo říká, že je „antitalent“ na jazyky a zůstane u češtiny, musí vyzkoušet více možností.

Cizí jazyky znamenají otevřený svět, pokud nějakou řeč ovládám, velice mi to usnadní cestování do zahraničí a komunikaci v cizí zemi. Obdivuji lidi, kteří se naučili mnohem více jazyků. V historii to byla například Marie Terezie, která ovládala pět světových jazyků. I já bych se v budoucnu chtěla naučit ještě italsky, líbí se mi i francouzština.

Vím, že jazyková vybavenost je v dnešní době velké plus. V době možností uplatnění se v rámci celého světa, pokud znám cizí jazyky, je velká šance pro každého mladého člověka. Žiji na Moravě, svůj domov mám ráda, přesto bych chtěla v budoucnu vycestovat, poznávat svět, pracovat v zahraničí. Znalost cizích jazyků je pro mě v budoucnu velice důležitá.

Smickova - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Článek se mi líbí.Smajlík Dnešní mladí mají mnohem víc možností a je jen na nich, jak je využijí. Bez znalosti cizích jazyků těžko.
Obrázek uživatelky
profil
každý nemá tu šanci,za nás se učila ve škole jen ruština a ta mi nebyla k ničemu ,spíše bych využila němčinu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles