8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koníček jménem cestování

14. 12. 2014 | Vaše příběhy

Říká se, všude dobře, doma nejlíp. Ale na druhou stránku doma to znám a vycestování mimo domov může být někdy i příjemná relaxace nebo zábava.

Ráda cestuji, a pokud je možnost mít na nějakou památku vstup zdarma, tak to vítám všemi deseti. Od roku 2008, kdy jsem potkala nynějšího přítele, cestujeme po celé ČR poměrně hodně. Prakticky hned měsíc po seznámení jsme jeli na naši první dovolenou, která trvala deset dní, já byla na mateřské dovolené a přítel měl nucené placené volno, takže nám nic nebránilo. Někde v rádiu jsem slyšela, že zároveň na dovolené či výletu se lidé nejlépe poznají, protože musí řešit kolikrát situace, které doma běžně neřeší a tak jsme vše zároveň chtěli vyzkoušet. Není proto divu, když jsem na internetu našla cestovní knihu s poukázkami, že jsem neváhala a knihu jsem měla za pár dní doma. Poukázky mají ovšem určitou platnost a tak naše výlety se orientují podle nich. Ovšem ne všechny se dají využít. Od té doby si pořizuji různé knihy a cestovatelské průvodce, sháním zajímavé tipy i zde na Chytré Ženě. Jsem ráda, že tu uživatelky vkládají své fotky z výletů, už jsme jich spoustu využili.

koníček cestováníNa moji cestovatelskou mánii mám skříňku, která je skoro plná. Kromě alb tu mám rozdělené tipy na místa podle krajů.

Pokud cestujeme na víkend nebo více dnů, snažím se aspoň celkové výdaje za výlet zmenšit levným a přitom dobrým kempem, kde jsme ubytovaní místo v chatce ve stanu. Chatka kolikrát stojí víc jak dvě noci ve stanu. Navíc děti stanování baví, je to takové větší dobrodružství. To jsme měli na naší poslední dovolené - promáčel se nám stan. Jelikož doma vařím na víc dnů, zavařuji jídla do sklenic, ty pak vezmu na výlet a v kempu místo drahé večeře ohřeji v kuchyňce. Samozřejmě by bylo daleko lepší a pohodlnější se stravovat v restauracích a bydlet v chatce, ale tím pádem bychom nemohli navštívit některá místa. Každá část naší republiky má svá nej. V Krkonoších jsou nádherné horské túry, na Šumavě příroda s jezery. Díky poukázkám jsme navštívili i nespočet hradů a zámků.

Cestování má i svou výhodu. Jelikož ráda fotím a chtěla jsem mít i kvalitnější fotky, snila jsem o zrcadlovce. Dva roky jsem na ni čekala, než jsem ji našla pod stromečkem. Cestování si tak zpříjemňujeme už 4 roky a dá se říct, že fotím několikrát víc, protože můžu fotit jak v noci, tak na zámku, aniž bych fotky měla rozmazané.

Každý výlet si musím i dostatečně naplánovat. Nikdy nejedu na výlet, aniž bych neprostudovala kempy (ty musí mít kuchyň a WiFi připojení), trasu co se týká kilometrů a v neposlední řadě je to hlavně obsah výletu, co se týče náročnosti, a aby se líbil i dětem.

Kdyby se dalo poručit dešti, asi by nikdy nepršelo, protože každý by chtěl mít hezké počasí, v roce 2010 nám propršelo půl dovolené.

Do budoucna mám spoustu plánů ohledně cestování. Snad mi vše vyjde.


piskotik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Koníček jménem cestování:

Koníček jménem cestování
Koníček jménem cestování
Koníček jménem cestování
Koníček jménem cestování
Koníček jménem cestování
Koníček jménem cestování
Koníček jménem cestování
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Tak mi to vyšlo, v neděli jsem si koupila třetí díl Špalíček výletů trojku, jsou tam opravdu moc hezký tipy a jelikož u toho nebyly děti mám další dárek pod stromečekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Máme podobného koníčka... Já bych taky stále někde trajdalaSmajlíkU nás to tolik krásných míst, mnohdy i za humny, jen vyrazit, třeba i na kole a koukat...
Obrázek uživatelky
profil
Máš pekného koníčka a je dobre, že aj deti to baví Smajlík.
Tiež rada cestujem a poznávam nové miesta Smajlík.
Prajem tebe aj celej rodinke veľa pekných cestovateľských zážitkov Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkKaždopádně závidím cestování a ubytování v kempech a ve stanu. Můj manžel by do něčeho takového nešel :( a na dražší neníSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Také bych brala takový koníček, ale ani cestování po krásách české země , natož mimo ni to nejde. Teda pokud nepočítáte mezi cestování pár českých výletů a jednu zahraniční dovolenou. Při průměrné výplatě 11 000,- toho moc do cestování člověk ,,vrazit ,, nemůže :(
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles