8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kontroverzní dílo Entropa k vidění do konce dubna

2. 02. 2010 | Kultura

Kontroverzní dílo Entropa vytvořené českým umělcem Davidem Černým si budou moci návštěvníci holešovického Centra současného umění DOX prohlédnout až do 30. dubna. Vystavení této plastiky bylo pro velký zájem veřejnosti prodlouženo.


Proslavené dílo, které sochař vytvořil u příležitosti předsednictví České republiky Rady Evropské unie, tak mohou čeští občané posuzovat i nadále. Po celou dobu jeho vystavení v centru DOX mohou návštěvníci přímo na místě hlasovat, zda se jim Entropa líbí či nikoliv. Absolutní většině návštěvníků se Entropa líbí (95,7%), oceňují vtip, nadsázku a nápad:  „Evropa potřebuje trochu uvolnění a formu vtipné kritiky sebe sama“ nebo „Dokazuje, že snad my Češi opravdu máme smysl pro humor“.


entropaSvé názory mohli lidé do konce minulého roku také vyjádřit na internetu. Plastiku ocenilo 74 procenta čtenářů.  Výsledky hlasování zcela jasně ukazují, že ty, kteří Entropu viděli na vlastní oči, plastika nepobuřuje a v naprosté většině se jim líbí. Dílo, které vzbudilo mnoho emocí a diskusí v Česku i ve světě, provokujícím způsobem zpracovává téma stereotypů spojovaných s každou ze zemí EU. Jejím podtitulem je: Stereotypy jsou bariéry, které je třeba odstranit. Podle Davida Černého Entropa „paroduje sociálně aktivistické umění, které balancuje na hranici rádoby kontroverzních útoků na národní charaktery a neutrálních výzdob oficiálních prostor“.


Zdroj: Dox Prague.org


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
iste ...kontroverzné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles