Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta na koncert

16. 07. 2022 | Vaše příběhy

Před časem si můj přítel a jeho kamarád koupili vstupenky na koncert kapel HammerFall & Helloween v Praze. Těšili se jako malé děti, kapely mají totiž rádi. Kvůli covidu jim byl ale koncert několikrát zrušen. A tak zakoupené vstupenky stále ležely doma v šuplíku a dva kamarádi pomalu ztráceli svůj sen o koncertě. A že vstupenky nebyly nejlevnější!

Nakonec se na konci června letošního roku přece jen poštěstilo. Problém byl v tom, že koncert měl proběhnout ve čtvrtek a my se teprve ve středu vraceli z dovolené. Paradoxem byl také fakt, že v sobotu odlétal přítelův kamarád s celou svou rodinou na dovolenou do Řecka. A tak se rozhodli, že do Prahy pojedou v den koncertu brzy ráno, ubytují se, zúčastní koncertu a v pátek už pojedou zpět.

Předem si zajistili jízdenky a místenky na obě jízdy u regionálních dopravců, aby se jim dobře cestovalo.

„Nechceš jet s námi?“ zeptal se mě přítel před odjezdem. Ani mě to nenapadlo. V čase, kdy teploty venku atakují 40 °C, opravdu ne. Kapely nepatří mezi mnou vyhledávané a vstupenky stejně už nebyly v prodeji. Po osamělém toulání po rozžhaveném hlavním městě jsem také netoužila. Uměla jsem si představit i lepší zábavu, než poflakování se na hotelovém pokoji. A tak jeli sami.

Oba cestovatelé si špatně nastudovali cestu do hotelu, a protože v Praze byly dva hotely téměř totožného názvu, dorazili úplně jinam, než měli dorazit. A tak tam stáli na recepci a vysvětlovali, že pokoj mají skutečně předem zamluvený. Naštěstí slečna recepční byla na podobná nedopatření zvyklá a správně je nasměrovala tam, kam měli dorazit. Konečně. Byl totiž nejvyšší čas najíst se a připravit se na hudební vystoupení. Naštěstí to stihli. Koncert už probíhal, jak má, bez nejmenších zádrhelů. Pozdě v noci dorazili zpět na pokoj a po nezbytné hygieně usnuli. 

Brzy ráno, ještě před snídaní, je probudila SMS zpráva. Regionální dopravce jim v pátek v ranních hodinách oznámil, že zpáteční spoj byl z technických důvodů zrušen. Co teď? Přítel mohl být klidný, ten tolik nespěchal. Jeho kamaráda čekala ale za pár hodin cesta k moři. Nakonec sehnali jízdenky do přeplněného vlaku Českých drah, o místenkách si však mohli nechat jen zdát. Ty byly beznadějně vyprodány. S obavou nastupovali do vlaku, který praskal ve švech.

„Třeba nejdeme nějaké místečko,“ utěšoval kamarád mého přítele. Bláhová to představa.

Nakonec přece jen našli. Objevili dvě místa pro invalidy. Zřejmě se ostatní cestující báli na ně usednout. Protože ve vlaku v tu chvíli žádný invalida nebyl, usedli a doufali, že se to obejde bez pokuty. Samozřejmě, že by místo komukoli tělesně znevýhodněnému okamžitě uvolnili, kdyby bylo třeba. Dva cestující nakonec seděli celou cestu na pohodlných místech a slečna průvodčí byla velmi shovívavá.

 A tak se výlet přece jen vydařil a přítelův kamarád si nyní užívá dovolené v Řecku.  

 


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Cesta na koncert:

Cesta na koncert
Cesta na koncert
Cesta na koncert
Cesta na koncert
Cesta na koncert
Cesta na koncert
Cesta na koncert
Cesta na koncert
Cesta na koncert
Cesta na koncert
Cesta na koncert
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pořád nám někdo musí házet klacky pod nohy... ale tohle nakonec vyšlo, tak co SmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles