Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Království podprsenek

17. 04. 2021 | Vaše příběhy

Jsem vyučená prodavačka. Hned po vyučení jsem pracovala v potravinách. Byla to zajímavá, i když poměrně náročná práce. Lidí moc, peněz málo, volný čas téměř žádný, ale dobrá zkušenost. Věděla jsem, že když si najdu časem práci jinde, v obchodě s jiným sortimentem, budu mít dobrou průpravu a zvládnu ji snadno.

To se brzy stalo. Nebyla to sice prodavačka v hračkářství, o které jsem dávno snila, uvolnilo se tehdy místo v prodejně s dámským spodním prádlem. Samozřejmě, že jsem ho vzala. Ono je to něco jiného vybalovat podprsenky, kalhotky a spodní košilky, než se tahat s basami piva, sledovat minimální trvanlivost jogurtů a jiných rychle se kazících potravin, krájet do toho salámy, hlídat zeleninu a ovoce, aby se nekazily a ještě doplňovat pečivo. Taková podprsenka se jen tak nezkazí, maximálně vyjde z módy, a trendy se stále opakují.

spodní prádloBrzy jsem se zaučila a dokázala jsem odhadnout velikost, jakou zákaznice potřebuje, už od dveří.  Horší to ale bylo s těmi, které si svou velikost neuměly přiznat. Marně jsem přesvědčovala korpulentní dámy, že se do velikosti 75 A v žádném případě nevlezou. To jsem pak měla pult plný spodního prádla obsahujícího téměř celou abecedu, aby paní nakonec uznala, že 100 F je jí sice akorát, ale na její možnosti příliš drahá, a odešla s nepořízenou.

Jednou jsem měla na prodejně i zloděje, vlastně zlodějku. Paní přišla na prodejnu i s miminkem   v náručí. Vybrala si hned několik podprsenek, které si odnesla do zkušební kabinky. Byly to samé  dražší, luxusnější kousky. Nabídla jsem se, že děťátko pohlídám. „Kdepak, je na mě fixované,“ tvrdila maminka.          

Každé dítě bez maminky chviličku vydrží. Nechtěla jsem svou pomoc ale paní vnucovat. Bylo pro mě záhadou, jak si tato žena podprsenky vyzkouší, když jí na krku bude viset mimino. Nebyla to ale má starost.

Po nějaké chvíli, v kabince byla poměrně dlouho, žena vyšla s tím, že jí žádná z nabízených kousků tak úplně nesedí. „Snad jedině ta,“ ukázala na fialkovou s kosticemi, „kdyby byla ale v jiném odstínu.“

V jiném odstínu nebyla, a tak žena chtěla odejít. Její dítě se ale divně ošívalo a za chviličku začalo i plakat. V ten okamžik jsem si všimla, že komínek podprsenek se trošku liší od těch, které si žena do kabinky s sebou brala. Nesouhlasil totiž počet podprsenek. Paní neměla sebou žádné zavazadlo, mimo malinkého pouzdra na kreditní karty, které měla zavěšené na zápěstí. Jediné větší zavazadlo bylo jen její mimino. Bylo zřejmé, že žena si buď navlékla na sebe několik podprsenek, nebo je schovala právě v uplakaném uzlíčku.

Ochranku prodejna neměla. „Vzpomněla jsem si, že tu podprsenku jsme dnes dostali ještě v bílé barvě,“ zavolala jsem na odcházející ženu. Ta se u dveří zarazila. Bylo zřejmé, že přemýšlí.

 „Já ale bílou nechci, chtěla jsem nějakou tmavou,“ řekla. Okamžik jejího zaváhání mi stačil, abych prodejnu za jejími zády uzamkla. Pak už jsem volala policii, a hned na to také majitele prodejny. Paní si troufla! Nejen, že sama měla na sobě ten nejdražší kousek, ještě jednu podprsenku navlékla na vzlykající miminko.

 Drzost lidí nezná zkrátka mezí. Ale to mi nevadilo. Brzy jsem dostala od šéfa přidáno a mohla si pořídit také krásnou fialkovou podprsenku s kosticemi. Mně se totiž právě tato barva líbila.


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsem byla prodavačka..taky se nám přihodilo dost takových lupů...i u soudu jsem byla..Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané. Vynalézavost zlodějů je neskutečná. Jednou jsem byla s naším Rebíškem na veterině a nechtělo se mi odvést ho domů a pak jít do obchodu, potřebovala jsem tehdy jen nějakou drobnost, myslím, že to bylo droždí. Rebíšek musel do tašky, kterou máme do tramvaje a já jsem požádala ochranku, zda ho mohu v tašce vzít s sebou, venku jsem ho nechtěla nechat, někdo by ho určitě ukradl. Proběhla jsem obchodem a s kvasnicemi v ruce jsem šla k pokladně. Pokladní mě požádala, zda bych Rebču vyndala z tašky. Nechápala jsem, vždyť pes v potravinách nemůže být volně, ale paní pokladní mi vysvětlila, že potřebuje vidět tašku. Udělala jsem požadované a stále nechápala, proč ta procedura. Dostala jsem vysvětlení, že jim tam chodila paní s jorkšírkem v tašce a pod ním vždy měla uložený lup; čokoládu nebo něco podobného. Okomentovala jsem to, že náš Rebča by na ničem v tašce neseděl a mně by to ani nenapadlo.
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek.Vynalézavost lidí je neskutečná.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles