Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásná a hladká srst je vizitkou každého pejska

29. 01. 2021 | Zvířátka
U pejsků je zdravá a lesklá srst nejen důkazem, že o něj dobře pečujeme, ale zároveň svědčí i o jeho dobrém zdravotním stavu. Krásné srsti můžete docílit vhodnou kosmetikou a správnou výživou s přísunem dostatku kvalitního krmiva, vhodných vitamínů i doplňků stravy.

Časté koupání ničí srst


Péče o srst psa by měla být součástí každodenní péče o psa. Pokud chcete, aby pejsek měl hezkou a zdravou srst, tak ho nemyjte a nešamponujte častěji, než je nutné. Mnoho pejskařů dělá chybu, že často psa myje a používá přitom šampóny. Pravdou ale je, že časté koupele srsti škodí, protože se může poškodit mikroflóra srsti a při používání velkého množství saponátů ztrácí svojí schopnost přirozeného odmašťování. Mytí psa šampóny je ideální 1x až 2x ročně.  Nikdy nepoužívejte „lidské“ šampony, ale speciální psí.

péče o psaPokud je pejsek například od bláta, tak chvilku počkejte, až špína zaschne a pak vykartáčujte. Zapáchá-li pejsek, tak dobrým pomocníkem je octová voda. Určitě je dobré také pejska kartáčovat. Pejska tak nejen zbavíte zbytečné srsti, ale masáží kartáče podpoříte tvorbu mazu. Kartáčování navíc pejskové přímo milují.

Vhodná strava a doplňky


Velkou součástí v péči o srst je i kvalitní strava s vysokým obsahem masa, minerálů a vitamínů. Důležitý je i vysoký obsah bílkovin. Pro lesklou a zdravou srst je dobré dávat do krmiva i omega mastné kyseliny. Hlavním zdrojem omega 3 mastných kyselin jsou ryby nebo speciální psí oleje, které se přidávají ke krmivu. Dobrou volbou je například lněný olej. Ten podporuje elasticitu a pružnost pokožky a zároveň i zdravou a lesklou srst psa. Pokud má pejsek potíže s kůži či nehezkou srstí, můžete zkusit pejskovy dát i speciální pivovarské kvasnice, které pomáhají k regeneraci pokožky.


Zdroj, foto: Yoggies


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !