Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásu a zdraví si zaslouží i genitál

10. 08. 2017 | Krása
Vzhled genitálu trápí mnohé ženy. Změny vzhledu nastanou obvykle po porodech, často přicházejí s vyšším věkem, ale způsobují je i nejrůznější onemocnění. Víte, že tady mohou pomoci estetické zákroky na genitálu, prováděné zcela bezbolestně? Navíc se tak leckdy vyřeší i bolesti při pohlavním styku.

Omlazení ženského genitálu za pomoci plastické operace u nás nabízí řada pracovišť, nyní se k nám ale dostává úplná novinka – aplikace kyseliny hyaluronové do genitálu. Pro ty, kdo něco takového pokládají za marnivost, má pádný protiargument MUDr. Lubomír Mikulášek: „Estetické zákroky na genitálu mají mnohdy léčebný charakter – zbavují totiž ženy nejen psychických, ale často i fyzických problémů. Na rozdíl od operací nebo laserových zákroků se jedná o zásah nebolestivý, ambulantní a mající okamžitý efekt.“

Jizvy a prasklinky


Důvodů k aplikaci kyseliny hyaluronové do oblasti intimních partií je řada a zdaleka to není jen úprava vzhledu, například poměru velikostí malých a velkých stydkých pysků. Kandidátkami jsou i ženy, které mají bolesti při pohlavním styku, nebo trpí vaginální suchostí, plynoucí ze stárnutí sliznice, či mají praskliny případně poporodní jizvy v intimních místech. Zákrok pomůže i ženám v menopauze, u nichž velké stydké pysky ztrácejí objem, kůže je ztenčená a povislá.

Následky neléčených zánětů


„Opakované gynekologické záněty způsobí, že je tkáň v pochvě nebo kůže genitálu velmi křehká s mikrotrhlinkami. Síla sliznice se oslabuje, zvyšuje se citlivost na různé podněty a přichází bolest,“ vysvětluje doktor Mikulášek. Správný postup není mávnout nad tím rukou a říci: „To je jen výtok“. Důležité je stanovit diagnózu – příčinu zánětu - a ihned ho léčit. Po správné léčbě ženy i jejího partnera následuje ještě druhé období „rekonvalescence“ pro pochvu. Je třeba obnovit poševní mikroflóru a dopřát poševní sliznici nebo kůži na zevním genitálu, aby zesílila. „Elasticita, poddajnost genitálu musí být obnovena a zde má právě svou největší roli kyselina hyaluronová,“ zdůrazňuje doktor Mikulášek.

Jak kyselina hyaluronová funguje


Kyselina hyaluronová revitalizuje vazivo – obnoví jeho ztracenou elasticitu a opravdu ho tak od základu omladí. Když se kyselina hyaluronová použije jako výplňový materiál, vymodeluje plnější tvary genitálu, postiženého úbytkem tuku a vaziva, a také koriguje jizvy a poškození.
Aplikací výplňové kyseliny hyaluronové lze upravit rozšířený poševní vchod, který se tím okamžitě zúží a zpevní. Stejně tak kyselina hyaluronová pomůže změkčit jizvy po nástřihu, po natržení tkáně při porodu a mnohé další. Jak doktor Mikulášek dodává, toto vše lze zvládnout jedině injekčními výplněmi. Ale pozor, pro léčbu genitálu byl v Americe vyvinut speciální materiál, odlišný od kyseliny hyaluronové, která se běžně využívá při estetických zákrocích v obličeji.

Bezbolestná půlhodinka


Aplikace kyseliny hyaluronové představuje minimálně invazivní zákrok v ambulanci, trvající zhruba 30 minut. Provádí se v místním znecitlivění, podstoupit jej mohou i ženy s různými přidruženými chorobami, po výkonu nejsou žádná omezení. Žena si navíc ušetří spoustu nepříjemností, spojených s klasickým chirurgickým zákrokem.


Důležitá je i péče po zákroku.


„Mně se osvědčilo použití kyseliny hyaluronové v koncentraci 20mg/ml v kapkové formě. Jedná se o český produkt, který pozitivně ovlivňuje celou urogynekologickou oblast. Kapkovou formu preferuji, protože nedráždí žaludek a pacientky ji rády užívají pro její jednoduchou aplikaci,“
uzavírá doktor Mikulášek.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle