Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Křemenáč od Petra Eliáše skončil v houbovém rizotu

3. 10. 2009 | Televizní tipy

Málokterý národ sbírá houby se stejnou vášní jako ten náš. Italové také milují jídla z hub a často je připravují, ale v Itálii je jejich sběr regulován. Na české chalupě může ale kuchař Emanuele Ridi nasbírat hub, kolik chce. Proto vám ve své kuchyni připraví pár lahůdek z této sezónní, chutné a nízkokalorické suroviny.


Houbové pokrmy nabídne svým hostům – hokejistovi NHL Patriku Eliášovi a jeho ženě Petře Elias Volákové, kterou diváci Primy dobře znají. Protože čas strávený s přáteli nad dobrým jídlem se nepočítá do délky života, jak tvrdila Emanuelova babička, nezapomeňte se inspirovat ve druhé epizodě nové cooking show S Italem v kuchyni v neděli 4. října v 18:00 na Primě.

s-italem-v-kuchyniJako předkrm připraví Emanuel salát ze smažených hub (funghi fritti). Houbové plátky – v Itálii mají nejraději hřiby a lišky. Italové také milují a dělají rizoto na všemožné způsoby. Na začátek to nejjednodušší – rizoto s parmazánem. Aby vznikla správná krémová konzistence, je nutná pravá italská rýže. Emanuel představí tři druhy, nejznámější arborio se dá sehnat i u nás.

Manželé Patrik Eliáš a Petra Voláková cestou v lese našli pár křemenáčů, které by se mohly hodit. Emanuel jim totiž uvaří rizoto s houbami (risotto con funghi). Jako další chod nabídne telecí plátky na houbách (scaloppini di stello con funghi) a na závěr upeče jednoduchý moučník podle babiččina receptu.

Sousedka Eliška mu přinesla vajíčka na žloutkovou pěnu, o níž italský kuchař tvrdí, že je to pravá přírodní viagra. Zatímco si Patrik s Petrou pochutnávají na voňavém rizotu, Emanuel pozve diváky do svého rodiště na Elbě a seznámí je s restaurací Emanuel, kterou v šedesátých letech provozovali jeho prarodiče a dodnes nese dědečkovo jméno.


Zdroj: Prima


Simbelmine
ChytráŽena.cz 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Křemenáč od Petra Eliáše skončil v houbovém rizotu:

Křemenáč od Petra Eliáše skončil v houbovém rizotu
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to známé a pravdivé,že italové umějí výborně vařit!!!!!!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles