Vyrob si sama: léčivý olejíček z květů šeříkuVyrob si sama: léčivý olejíček z květů šeříku Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Den otců v roce 2022Den otců v roce 2022 Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 24.05. 2022
Dnes má svátek Jana
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Kuchařská kniha roku 2007

17. 12. 2007 | Knižní tipy
Čtvrtý ročník soutěže Kuchařská kniha roku, kterou vyhlašuje redakce odborného časopisu pro kuchaře a cukráře Minutka, byl ve znamení stále se zvyšující kvality knih, které nakladatelství přihlašují do této soutěže. Porota složená z významných šéfkuchařů, gastronomických publicistů a grafika letos hodnotila sedm knih, které se dostaly do užšího výběru.

Vítězem se stala kniha krále kuchařů, Auguste Escoffiera- Moje francouzská kuchyně z nakladatelství Pragma. Na této knize pracoval autor mnoho let a podařilo se mu v ní shromáždit základní receptury tvořící páteř francouzské klasické kuchyně. Sám nakladatel v anotaci píše, že vydáním tohoto klasického díla splácí dluh českých nakladatelů vůči tomuto základnímu dílu světové kulinářské literatury.

Auguste Escoffier: MOJE FRANCOUZSKÁ KUCHYNĚ Kuchařská kniha roku 2007
Rok vydání: 2007
Počet stran: 960 stran
Rozměr: 157 x 213 mm
Cena: 980 Kč

Objemnou knihu Moje francouzská kuchyně přivítají kuchaři všech lepších restaurací, ale i všechny ženy a všichni muži, kteří chápou vaření nejen jako životní nutnost, ale i jako vynikající řemeslnou dovednost, ba dokonce jako umění, které dokáže nasytit mlsné jazýčky i všechny naše smysly; jako počínání, v němž se mohou s chutí realizovat.

Druhé místo v soutěži Kuchařská kniha roku patří knize Vaří šéfkuchaři z nakladatelství Euromedia Group. Tato kniha by mohla okamžitě nahradit učebnice kuchařské technologie. Nejen, že je psána lehkou srozumitelnou formou, ale je doplněna i o postupové fotografie a základní informace ze zbožíznalství. Najdete zde základní receptury z mnoha světových kuchyní. Zárukou kvality je určitě kolektiv autorů, který se skládá z nejlepších světových šéfkuchařů.

Kuchařská kniha roku 2007 Na třetím místě se umístila kniha, která sice není klasickou kuchařskou knihou, ale pro gastronomii je určitě obrovským přínosem. Její název Food- všechno ze světa potravin napovídá, že se jedná o knihu věnovanou zbožíznalství. Kniha má nejen netradiční formát, ale i vynikající fotografie. Poskytuje i zoologické a botanické informace, přináší nejrůznější zajímavosti o jednotlivých potravinách a dává i různé tipy k jejich úpravě.

Porota soutěže Kuchařská kniha roku 2007
Miroslav Kubec, prezident AKC ČR, šéfkuchař hotelu InterContinental Praha
Pavlína Berzsiová, viceprezident AKC ČR
Tomáš Konopka, Chef –Culinary Advisor, NestléFoodservices
Milan Pešek, šéfkuchař hotelu Prezident Praha
Jiří Mevald, publicista
Denisa Moučková, grafička
Bc. Maria Horníková, šéfredaktorka časopisů Food Service a Minutka


Zdroj: časopis Minutka

ZUZI
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to určitě top a ještě více,ale ta vysoká cena??
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles