Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kvalita a ergonomie školních aktovek pro prvňáčky

30. 06. 2021 | Výchova
-Komerční sdělení-

Nástup dítěte do 1. třídy je významnou událostí pro celou rodinu. Malému prvňáčkovi začínají školní povinnosti, které musí každodenně plnit a na nás je motivovat, pomáhat s domácími úkoly a nakupovat školní potřeby. Nejdůležitější ze všeho je vybrat školní aktovku na míru dítěte. Vybírejte podle výšky dítěte, jeho motorických schopností, smyslu pro pořádek a v neposlední řadě podle jeho postavy a tempa růstu. Rady najdete v článku: Jak vybrat školní tašku pro prvňáčka. Zde se zaměříme na kvalitu školních tašek z pohledu kvality použitých materiálů a ergonomie a nakonec zmíníme i vychytávku, která Vám ušetří peníze.


školní aktovkyPři výběru školních aktovek a batohů pro prvňáčky u většiny značek platí, že s vyšší cenou přichází vyšší kvalita, a to jak z pohledu použitých materiálů, kvality zipů a ušití, tak z pohledu ergonomie. Důležitý je použitý materiál pro vycpání zad. Dražší modely mají vnitřek například z paměťové pěny, která se používá i v kvalitních matracích.  Záda jsou potažena kvalitnější síťovinou příjemnou na dotek, pod kterou se děti tak nepotí.

Ergonomie zádové části školních batohů a aktovek je to nejdůležitější, co je potřeba při výběru pohlídat. Záda dětí jsou odlišná a ne každá taška sedí každému dítěti. A pokud mají Vaše děti skoliózu či jinou vadu páteře, nevyplatí se na tašce šetřit. Záda tašek mají kopírovat záda dětí a končit maximálně uprostřed stydké kosti. Dítě by po správném utažení na zádech nemělo mít viditelnou mezeru mezi svými zády a zády tašky.
Kvalita a ergonomie školních aktovek pro prvňáčky


Pro děti menšího vzrůstu a úzkými ramínky doporučujeme vybírat modely z užšími ramenními popruhy, s menší výškou a s bederním pásem. Váha se díky bedernímu pásu rozloží více na pánev a nezatěžuje samotná záda. Je vhodný i při vadách páteře. Na trhu najdete i výšku tašek pouhých 33 cm. Ověřte si však, jestli se jedná o konkrétní výšku i s klopou a dnem nebo jen o výšku samotné zádové části. Dno a klopa může model celkově prodloužit a malým dětem už sedět nemusí. Šířka by neměla být větší než cca 28 - 29 cm pro drobné děti.

školní batohy

Mezi oblíbené značky, které dětem obvykle dobře sedí, jsou například Hama, Stil, Belmil, Oxybag, Herlitz, z batohů pak Bagmaster, Boll či Ergobag.

A jak je to s doporučenou vychytávkou, která šetří peníze? Jedná se o posuvný zádový systém, kdy taška roste s dítětem a může vydržet i do 4. třídy. Příkladem jsou modely Hama Grade nebo Ergobag Prime, vhodné i pro drobné děti.








Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kvalita a ergonomie školních aktovek pro prvňáčky:

Kvalita a ergonomie školních aktovek pro prvňáčky
Kvalita a ergonomie školních aktovek pro prvňáčky
Kvalita a ergonomie školních aktovek pro prvňáčky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !