Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lázně a sport k sobě patří

15. 10. 2009 | Vaše tipy

Příjemné procedury, odpočinek, masáže, vonné bylinkové koupele. To jsou lázně, jak je známe. Jenže lázeňským hostům ani tohle nebe na zemi v poslední době nestačí. Očekávají totiž i něco navíc. Například sportovní vyžití, trochu toho adrenalinu.

Takové Lázně Teplice nad Bečvou nedaleko Hranic na Moravě mají vedle antukové tenisové klasiky i hustou síť cyklostezek. Nádherná je trasa  Hranice - Boňkov - Potštát - Kyžlířov - Boňkov - Jindřichov vyhlídka - Střítež – Hranice. Její délka 44 kilometrů je pro cyklisty tak akorát. Není ale jen o šlapání do pedálů.

Cestou můžete obdivovat Americké větrné kolo v Radíkově. Je to poslední větrné vodní čerpadlo v České republice, které nepřetržitě zásobuje vodou zdejší usedlost. Za prohlídku stojí i Sudetský zámek v Potštátě, rozvalina hradu postaveného nad soutokem Kouteckého potoka a Veličky.

nordic-walkingPro milovníky neobvyklého koupání je na cestě kamenolom v Olšovci s neuvěřitelně průzračnou vodou. Po návrtu z projížďky je možné přímo v lázních využít petang či minigolf. A pro koho je zdejší malý golf moc komorní, může vyrazit do Vésky u Olomouce na skvělou osmnáctku či využít ještě neznormované hřiště v nedalekém Radíkově.

Mimořádná poloha Lázní Lednice přímo u Lednicko-Valtického areálu přímo vybízí k pěší turistice či jízdě na kolech. Pěším i cyklistům tu úspěšně konkurují koňáci, neboť zdejší jízdárna patří k těm nejkrásnějším na Moravě. A přímo v areálu lázní – které jsou vyhlášeny léčbou prehistorickou mořskou vodou - či v jeho nejbližším okolí lze hrát tenis, fotbal, bowling nebo kuželky.

jogaNemálo příležitostí ke sportu nabízejí další moravské lázně – Priessnitzovy léčebné lázně v Jeseníku. V zimě jsou tu ideální příležitosti pro běžkaře i milovníky sjezdového lyžování. A v létě stačí vzít do ruky speciální hůlky a vydat se vstříc dobrodružstvím chůzí zvanou Nordic Walking.

Každé úterý v půl třetí odpoledne je tu ukázka tohoto sportu zdarma. K dispozici je tu ale i plocha na bruslení, minigolf, velké šachy, tenis či kuželky. Nechybí ani půjčovna kol či dokonce koloběžek. Jízda na nich po asfaltce dolů z lázní do města Jeseník je opravdový adrenalin.


Autor: Dr. Jaromír Pohan

 


 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zatím jsem byla jen na víkendovým pobytu s manželem v Poděbradech. Měli jsme v ceně solnou jeskyni, masáž a vanu s léčivou vodou, bylo nádherné počasí, procházky, posedávání na venkovních zahrádkách u restaurací, oplatky, večer tanečky, v sobotu před obědem jsme si zajeli do Dětenic na zámek a do stylové hospody - taky zážitek. Někdy bych chtěla zažít opravdový pobyt v lázních ...
Obrázek uživatelky
profil
no ty jsou fajn. Byla jsem ve Františkoých Lázních a super jsem si odpočala a bezvadně se o mě postarali. A ty úžasné procházky no hned bych se tam vrátila...
Obrázek uživatelky
profil
Teplice jsou pěkné
Obrázek uživatelky
profil
taky by jsem jela a hned
Obrázek uživatelky
profil
lázně-jakýkoliv.....BERUSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles