MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Léčitel ze sousedství

25. 04. 2012 | Vaše příběhy
Nejsem rozhodně člověk, který by cíleně vyhledával různé šarlatány a rádoby přírodní léčitele. Ba naopak. Spíš se jim vyhýbám.  Nevěřím, že by někoho opravdu vyléčili. Spíš razím ten názor, že to dělají k vlastnímu prospěchu - penězům. Když je člověk opravdu nemocný a ani žádný doktor už nedokáže pomoct. Je ochoten se i upsat ďáblu a jít k léčiteli. Znám člověka, který se bylinkami a léčitelstvím zabývá mnoho let. Dělá masáže a do člověka téměř vidí. Tento se ovšem výše zmíněným naprosto vymyká. Už tím, že člověku opravdu dokáže pomoci.

Žije v mém sousedství už mnoho let a znám ho jako seriozního člověka, za kterým jezdí pacienti až z Prahy. Svou živnost si postavil na dobré pověsti. Nikde na dveřích nemá napsáno, že by byl léčitel. Prostě jeden řekne druhému, že mu pomohl, ten to řekne dál .... Je to starší člověk, který vlivem silné cukrovky přišel o zrak. Musí s touto nemocí bojovat, přesto se neustále vzdělává a je se světem spojený s PC a svou rodinou. Ven moc nevychází. Jako slepý ztrácí v prostoru orientaci. Proto chodí jen v doprovodu. Stejně má ale neustále návštěvy a lidé ho prosí o pomoc. Proto se zdržuje hlavně doma.

Léčitel ze sousedstvíJednou jsem dostala hnisavou angínu, v té době mě chytly i ledviny a ráno jsem se vzbudila s hroznou bolestí  krční páteře. Byl na mě zoufalý pohled.  Tenkrát jsem se odhodlala zajít k našemu léčiteli na masáž. Přijal mě moc mile a hned přišel na to, co mi je. U lékaře je to naopak. Ten se první zeptá, co mě trápí a na základě toho stanoví diagnozu. Tento pán mě položil na gauč, začal mě masírovat a postupně přicházel na to, které části těla mě bolí, včetně těch ledvin a krku. Jeho masáž byla úžasná a velice mi pomohla. Na ledviny mi dal vlastnoručně sesypaný čaj z bylin, který mi pomohl. Pila jsem ho celý týden a okamžitě mi ulevil. Angínu jsem musela překonat klasicky práškama a ležením v posteli. Ale krk a ledviny se uklidnily a  hned se mi udělalo líp. Ten pán po mně nechtěl ani korunu, ale přesto jsem mu donesla aspoň kávu a hlavně jsem mu poděkovala za jeho péči.

Myslím, že když člověk ztratí během života jeden ze smyslů ( v tomto případě zrak) tak jiný ze smyslů se mu zase vyostří. Někde musí být rovnováha. Je to zvláštní. Myslím, že má teď ten léčitel kouzelné ruce, citlivý hmat a obrovské vcítění do druhého člověka. Je to velice chytrý člověk, a i když nevidí, ty své bylinky cítí a pozná je naprosto bez problémů. Myslím, že kdyby každý léčitel přistupoval ke své práci takto zodpovědně, určitě by nám bylo na světě líp.

IB60 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
napsaný článekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkto je moc zajímavý článek , vzbudilo to ve mně veliký zájem - pokud platí, že jsi z okolí CL, mohla bych se zeptat na něco soukromně ? Děkuji za odpověď, hledám už ze zoufalství všechny možné cestičky ..Děkuji B.
Obrázek uživatelky
profil
a takových poctivých léčitelů je potřeba si vážit...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík, kéž by byli všichni tací, je jich plno podvodníků.
Obrázek uživatelky
profil
Kto chce a vie ľuďom pomáhať nepotrebuje reklamu. Tú mu spravia spokojní ľudia, ktorým pomohol. Je dobre, že medzi množstvom šarlatánov sú aj ozajstní liečitelia a bylinkári.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles