Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lednové téma: Detox, aneb co udělat pro zdravá játra

16. 01. 2024 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Jsou největším vnitřním orgánem a centrem metabolismu tuků, cukrů a bílkovin. Produkují žluč i řadu dalších nezbytných enzymů. Fungují ale také jako zásobárna. A jsou to právě ona, která hrají klíčovou roli v detoxikaci organizmu. Pokud nejsou zdravá játra, nebudete ani vy. Proč jsou tak důležitá a jak je dostanete do formy? To se právě teď dozvíte!

Soukromá 'čistírna'


Játra fungují jako filtr, který odstraňuje škodlivé toxiny z krve dříve, než poškodí jiné životně důležité orgány. V dnešním světě jsou škodliviny doslova všude. Dostávají se do vás ze znečištěného životního prostředí, z léků, nekvalitní kosmetiky či stravy plné chemických náhražek, stabilizátorů a konzervantů. K tomu se přidává ještě alkohol a cigarety. Toho všeho se musí játra zbavit. Přílišné vystavení toxinům v kombinaci se stravou bohatou na sacharidy a sedavým životním stylem může způsobit hromadění tuku v játrech. Následně to může vést k jejich ztučnění a oslabení funkce. Některé zdroje uvádějí, že tímto neduhem dnes může trpět až čtvrtina světové populace.

Lednové téma: Detox, aneb co udělat pro zdravá játraPravidelná očista je základ


Nikdy to proto nenechte zajít tak daleko a radši si v játrech pravidelně 'uklízejte'. Vhodná forma detoxikace, která je kombinací zdravé stravy, pohybu a dobře vyváženého doplňku stravy, může podpořit přirozenou schopnost jater vyplavovat toxiny i tuk, pozitivně se projeví i na vaší imunitě a energii. Budete se zkrátka díky ní cítit líp.

Jaké přírodní látky pomohou s očistou?


Zázračný ostropestřec
Jeho účinek na regeneraci jater je dlouhodobě známý a vědecky prokázaný. Ostropestřec mariánský obsahuje látku zvanou silymarin, který pomáhá regenerovat jaterní buňky a chránit je před poškozením toxiny. Přispívá k normalizaci funkce jater a jejich detoxikační schopnosti. Příznivým účinkem na produkci žluči pozitivně ovlivňuje trávení. Jde o velmi silný antioxidant, který pomáhá chránit buňky celého organismu před poškozením volnými radikály a před nepříznivými vnějšími vlivy. Za zmínku stojí i jeho blahodárný vliv na zdraví srdce a správnou hladinu krevního cukru.
Do popředí se také dostává artyčok, jenž je dobrým pomocníkem při kontrole tělesné hmotnosti. Zároveň přispívá i k udržení optimální hladiny cholesterolu v krvi a podporuje metabolismus tuků.

Vitaminy pro zdraví jater
I užívání určitých vitaminů může prospět zdraví vašich jater, zvláště pokud jich máte nedostatek. Např. vitaminy E a C jsou důležité antioxidanty. Vitaminy B6 a B12 jsou pak důležité pro správný energetický metabolismus.

Cholin
Další užitečnou látkou je také cholin. Ten je potřebný k odbourávání tuků v játrech. Jeho nedostatek může vést k jejich hromadění. Výsledkem tak může být tzv. nealkoholové ztučnění jater.Naturevia Ostropestřec LipoAktiv

Vše v jedné kapsli

Pokud se rozhodnete pro očistu a budete hledat optimální doplněk stravy, vyberte si ten, který obsahuje co nejvíce těchto látek. Vyzkoušet můžete třeba nový přípravek Naturevia Ostropestřec LipoAktiv, který obsahuje všechny. Tedy je v něm silymarin, artyčok, cholin a itaminy B6 a B12 a stačit vám bude jedna rostlinná kapsle denně. 

Mějte na paměti, že jedině zdravá a správně fungující játra podpoří imunitu, trávení, energii a vaši celkovou pohodu! Takže pravidelný detox rozhodně nezanedbávejte, vaše játra vám za něj vděčná a výsledek poznáte nejen uvnitř, ale i na venek!




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !