Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Má dcera Verunka

15. 04. 2022 | Vaše příběhy

S manželkou jsme měli malou Verunku z lásky. Po dvou letech se ale naše manželství začalo hroutit. Náhle jsme si nerozuměli, hádali jsme se a neuměli jsme už spolu žít. Nepomohlo ani dlouhé rozvodové řízení. Nakonec nás rozvedli a oběma se nejspíš ulevilo. Nejhorší ale bylo, že se musela se situací smířit i Verunka. Kvůli jejímu věku jsem neměl šanci ji získat do péče, ač jsem měl snahu. Verunka byla ve třech letech svěřena své mámě. Bojoval jsem o ni, jak jsem mohl, a nakonec jsem si vybojoval to, že jsem ji mohl vídat celý víkend. Bývalá žena byla doma, mohla se o ni starat přes týden. Dokonce mi slíbila, že bychom se mohli dohodnout na tom, že ji budu moci vídat i častěji.

Jezdil jsem si pro Verunku každé sobotní ráno. Ne vždy mi ji ale její máma svěřila. Tu se vymlouvala na to, že dceru bolí bříško, tam zase na teplotu, pak zase na zvracení, jen aby mi ji nemusela dávat. Nechtěl jsem se před dcerou hádat a snažil se vyjednávat. Když jsem dceru uhájil a ona konečně odjela se mnou, snažil jsem se jí vše vynahradit. Brával jsem Verunku na různé akce pro děti, kupoval jí vše, na co si vzpomněla, a hlavně jsem se snažil být tu pro Verunku každou minutu. Verunka to snášela statečně. Byla spokojená u mě, ale měla ráda i maminku.

Na jaře jsem měl dva týdny dovolené. Snažil jsem se s bývalou ženou dohodnout, aby mi Verunku na tu dobu svěřila. Uspěl jsem částečně. Dovolila dceři být u mě jen jeden týden, pak jsem musel malou vrátit. Vzal jsem dcerku na krásnou dovolenou. Užívali jsme si hor, přírody a jiných radovánek. Jen nerad jsem Verunku vracel zpět mámě.

Dny byly bez Verunky smutné. Měl jsem ještě týden dovolené a nevěděl, co s ní. Tehdy mě pozval kamarád na chatu. Pobyt jsem si užil, byl jsem jen smutný, že tam nebyla má dcera. Zpět jsem se vrátil s novou známostí. Mirku jsem poznal, když jsme si jednoho dne zašli do restaurace na oběd. Byla tam s kamarádkou a moc se mi líbila. Slovo dalo slovo, a když jsem zjistil, že je také čerstvě rozvedená, rozuměli jsme si opět o kousek víc. Když se Mirka dozvěděla o Verunce, byla nadšená. Přála si také dítě, ale její muž děti nemohl mít. Možná právě to bylo důvodem jejich rozvodu.

Nastal víkend a já jel pro Verunku. Byl to první víkend, který jsem měl strávit jak s dcerkou, tak s přítelkyní. Obě si náramně rozuměly. Přísahal bych, že Mirka to s malou uměla snad lépe, než její vlastní máma.

Od návratu Verunky domů jsem ale zažíval peklo. Když se má bývalá žena dozvěděla, že mám novou známost, využívala Verunku k nátlaku. Buď mi ji nechtěla dát na víkend s odůvodněním, že nechce, aby se s Mirkou vídala, nebo nám naopak narušovala náš program. Ve všedních dnech, kdy jsme měli po práci s přítelkyní určitý program, vodila malou ke mně domů s tím, že potřebuje hlídání. A tak jsem rušil různá předem zakoupená divadelní představení, výstavy i pobyty. Žádal jsem bývalou ženu o to, aby mě předem informovala o tom, kdy dceru bude potřebovat pohlídat. Slíbila, a opět přišla nečekaně. Když pak byla Verunka u mě víc, než u své mámy, žádal jsem opět, aby byla svěřena do mé péče. „Jen přes mou mrtvolu,“ nechala se slyšet má ex.

Když jsem měl ale volný den a Verunka měla být u ní, jakmile se dozvěděla, že budu s Mirkou, přivedla Verunku nečekaně ke mně. Možná si myslela, že tak rozbije můj nový vztah.

Když jsem jí pak jednou řekl, že nemůžu, máme něco důležitého, dala se do vyhrožování. Vyhrožovala, že dítě neuvidím ani o víkendu. S mou bývalou ženou se nedalo domluvit. Nakonec to končilo tak, že při náhodné snaze mi Verunku dát v době, kdy jsem musel do práce, nebo prostě neměl čas, a já odmítl, sehrála má bývalá žena obrovské divadlo. Nahrála kolaps a nechala se odvézt do nemocnice. Jistěže jsem byl rád, že jsem s dcerou. V práci jsem měl ale problémy a díky její vypočítavosti jsem pomalu přestával vídat i Mirku. Kdykoli jsme spolu měli nějaký program, zjevila se bývalá manželka, vnutila mi dítě, a pokud se jí to nepovedlo, nechala se s předstíraným problémem odvézt do nemocnice. Jednou nahrála kolaps, podruhé ledvinový nebo žlučníkový záchvat, vždy si něco vymyslela.

To ale nebyl zdaleka konec. Verunka rostla a dostávala rozum. Cítila se u mě dobře, měla ráda i mou novou partnerku Mirku, a doma to své mámě dala najevo. Ta používala dítě ke mstě. Dceři mě líčila ve špatných barvách, vymýšlela si. Verunka ale byla chytrá holčička. Věděla dobře, že ji mám rád a záleží mi na ní. Urputně hájila svého tátu. Maminka jí začala postupně zakazovat kamarády, odmítala jí koupit cokoli nového a začala Verunku zanedbávat. Myslela si, že tak mě snad přinutí, abych svou přítelkyni opustil.

Mirka ale také není hloupá žena. Místo rozchodu jsme se my dva vzali. Ne, že bych se já nebo ona hnali do svatby. Jako manželé jsme ale měli větší šanci zažádat o svěření Verunky do péče.

Verunka nastoupila do školy, nebyla to už malá holčička, a já se svou novou ženou zažádal o svěření Verunky do naší péče. Nebyl problém, abychom Verunku o víkendech nebo jindy svěřovali její mámě.

Měli jsme velmi dobrou advokátku a tentokrát souhlasila i sociálka. Ze šetření u bývalé partnerky bylo zřejmé, že matka výchovu začíná zanedbávat. V neprospěch mé ex hovořily i její fingované problémy. Soud dospěl k závěru, že u své matky nemá Verunka jistotu potřebné péče, a změnil své původní rozhodnutí. Verunka byla svěřena mně a Mirce.

Dnes má Veronika dvanáct let. Do naší nové rodiny skvěle zapadla. Rozumí si i se svým nevlastním bráškou, Marečkem, který se narodil po svatbě s Mirkou. Teď teprve jsme úplná rodina.

A její máma? Ta si nejdřív chodila pro dceru pravidelně. Pak ale vynechávala a dcera ji už tolik nezajímala. Stanovené výživné také neplatí. To nám vadí ze všeho nejméně. Verunka je šťastná, spokojená, má péči svého táty a Mirky, kterou považuje za náhradní mámu. Jednou za čas vídá svou biologickou mámu, stráví s ní nějakou chvíli a hrozně ráda se opět vrací domů. Ač jsem muž, získal jsem to nejcennější…Verunku. Vím, že je nyní šťastná, a to je nejdůležitější.


čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Má dcera Verunka:

Má dcera Verunka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !