Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Malá farma - dokumentární reality show pro malé i velké

13. 03. 2011 | Televizní tipy

Malá farma je dokumentární reality show, která zaujme jistě velké i malé diváky. Mají být dalšími hospodářskými zvířaty na farmě, a proto hledají Honza s Veronikou vhodné plemeno. Honzovi se líbí anglický suffolk, horkým kandidátem je i česká valaška. 


Dokumentární reality show Malá farma vypráví o velké ovčí farmě, která se specializuje na zachování původního českého plemene valaška, se Honza s Veronikou rozhodují, jaké plemeno ovcí obohatí farmu na Kuklově. Kromě přítulné černé a bílé rohaté valašky přichází v úvahu také anglické plemeno suffolk nebo další typicky česká ovce - šumavka.


mala-farmaFarmáři se v pořadu Malá farma dozvídají i to, jaký je rozdíl v dojení koz a ovcí, jak ovce správně ustájit a jak se buduje salaš. A navíc - také u sousedů se právě rodí malá jehňátka... Ani uprostřed velkého plánování a sbírání nových poznatků Honza a Veronika nezapomínají na péči o svoji farmu a její zvířecí obyvatele...


Dokážou ještě mladí lidé z měst žít na venkově? Mohou být domácí produkty a potraviny nejen chutnější a zdravější, ale i levnější než z hypermarketu? Umíme využít to, co nám příroda nabízí, aniž bychom ji ničili? To jsou hlavní otázky, které si klade nová dokumentární reality show Malá farma produkovaná televizním studiem České televize v Brně.


Sedmadvacetiletý Honza Macků a třiadvacetiletá Veronika Olivová z Prahy, vítězové konkurzu reality show Malá farma, souhlasí s tím, že na tři roky odejdou z hlavního města na Šumavu, do Blanského lesa. V prostorách někdejšího německého statku v romantickém Kuklově u Brloha se za tu dobu pokusí vybudovat prosperující ekologickou farmu.


Postupně v pořadu Malá farma začnou chovat zvířata, nejprve slepice, perličky a králíky, časem také kozy, ovce i prasátka. V podhůří vrchu Kleť budou zvelebovat louky i pěstovat domácí skleníkovou zeleninu. Své produkty postupně nabídnou přímo lidem na farmářských trzích nebo restauracím v nedalekém Českém Krumlově.


mala-farmaPoradci nové reality show ČT Malá farma jsou pro oblast ekologického zemědělství prof.ing. Jan Moudrý, CSc. z Jihočeské univerzity, pro oblast biopotravin autorka nejčtenější české biokuchařky Hana Zemanová a pro oblast gastronomie a staročeské kuchyně šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič.


Už z tohoto seznamu vyplývá, že kromě emocí z budování ekofarmy se diváci ČT dočkají také informací o zdravých potravinách a mnoha neotřelých kuchařských receptů.


Jan Macků a Veronika Olivová byli pro hlavní roli v reality show Malá farma vybráni v dubnu letošního roku ze 42 uchazečů. Ti se přihlásili na základě inzerátů na českých vysokých školách zemědělského a ekologického charakteru. Jan je vystudovaný lesní inženýr, Veronika studuje na České zemědělské univerzitě v Praze obor Krajinné a pozemkové úpravy. Jejich společným koníčkem je chov perliček, Honza je zpěvák a frontman metalové kapely Dymytry.


Zdroj: Česká televize


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já jen nechápu, proč se pořád říká farmářský trh a farmy, když máme normální české slovo statek Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles