Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mám jedničku

21. 02. 2021 | Vaše příběhy

Na začátku letošního školního roku jsem byla na návštěvě. Určitě to znáte, že když je přítomno dítě školou povinné, tak se v určité chvíli zvrhne hovor na školu. A mezi námi byl mladý muž, toto času v jednom z nižších ročníků víceletého gymnázia. Myslím, že bych to nazvala, že je „základkového věku“.

Samozřejmě jsme se vyptávali, jestli se už začali učit a co vlastně v prvních dnech školního roku ve škole dělají. Mladý muž nás úplně odzbrojil, když prohlásil, že v každém předmětu dostávají instrukce, co mají dělat až zase nastane online výuka.

Toto naladění na školní téma vedlo ke vzpomínání na školní zážitky u nás dospělých. Každý přišel s nějakou vzpomínkou. 

Já jsem zavzpomínala na to, jak jsem neměla ráda začátky školních roků. Na základce jsem byla nejvyšší, navíc s velmi dobře zapamatovatelným příjmením. Což mělo za důsledek, že jsem byla jako jedna z prvních a mnohdy i první ústně zkoušená. A když se vám stane něco takového v jednom dni v několika předmětech, tak se vám to opravdu hodně nelíbí. Navíc jsem často byla v rámci jednoho předmětu zkoušená i vícekrát, zatímco někteří spolužáci nebyli zkoušeni ještě vůbec. Stejná situace se opakovala i na střední škole.

škola - mám jedničkuOkomentovala jsem to tak, že jsem si tehdy ani neuvědomovala, jak je to vlastně skvělé. To, že mě ze všech nebo téměř ze všech předmětů vyzkoušeli na začátku roku, znamenalo spoustu pozitiv. Vlastně mě zkoušeli z menšího množství látky a taky jsem měla dost známek ze zkoušení. Už mě před vysvědčením nechali na pokoji, učitelé se snažili dovybavit známkami z ústního zkoušení ty, kteří ještě u tabule zkoušeni nebyli. To, že jsem se musela učit méně látky, taky znamenalo téměř jistotu, že jsem to u zkoušení nepokazila a dostala dobrou známku.

Kamarád zareagoval, že s tím nesouhlasí, nevidí na zkoušení na začátku roku nic pozitivního. On to zažíval podobně jako já a nenáviděl to. Vrcholem prý bylo, když ho v jednom dni vyzkoušeli opravdu ze všech předmětů, které ten den měli.

Na tenhle rozhovor bych zapomněla, kdyby se mi nepřipomněl při příští návštěvě. Hned ve dveřích mě uvítal mladý školou povinný muž: „Já mám kvůli tobě jedničku.“ Odvětila jsem: „To je bezva a jak jsem to vlastně udělala?“ Vysvětlení bylo jednoduché. Z minulého hovoru si vzal to, že je dobré se nechat vyzkoušet na začátku školního roku a nechal se vyvolat a dostal jedničku.

Samozřejmě jsme ho všichni pochválili, že je to fajn začínat v předmětu s jedničkou. A jestli se začnou zase učit online, že určitě budou učitelé vnímat, že známky ze zkoušení u tabule jsou významnější než známky, které budou získávat při online výuce.

Povzbuzení padlo na úrodnou půdu a jak mi bylo řečeno, tak „díky mně“ dostal při ústním zkoušení z dalších dvou předmětů ještě jednu jedničku a dvojku. Udělalo mi to radost, i když si myslím, že je trošku přehnané, že za zisk těchto známek můžu já. Následně vypukla online výuka a zkoušení před tabulí byl konec a začalo se zkoušet jiným způsobem.

Musím konstatovat, že vysvědčení u tohoto mladého muže dopadlo dobře nejen z těchto tří předmětů. A určitě k tomu přispělo i to zkoušení na začátku školního roku. 


Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkně napsáno
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek.Zajímavý.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles