Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 01.06. 2024
Dnes má svátek Laura
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moc utrácíš!

7. 10. 2012 | Finance

Má kamarádka se nedávno rozešla se svým přítelem. Bolelo to, byli spolu roky. Pomalu se mělo schylovat k svatbě, jenže na obzoru se objevila jiná žena. Příčina rozchodu byla jasná jako facka, přesto se od svého nyní už expartnera také dozvěděla, že moc utrácí.

Mám svou kamarádku moc ráda, ale musím říct, že je to pravda. Vedle své kamarádky se někdy cítím jako ten největší „škudlil“ na světě. Moje kamarádka z obchodu s obuví prostě nedokáže odejít s prázdnou. Je doslova závislá na vysokých botách. Pravidelně chodí na kosmetiku a do kadeřnictví. Má také dlouhé umělé nehty a dochází na manikúru. Co se týče jejího šatníku, kupuje si pouze značkové oblečení. Vlastní několik kabelek, já jen jednu!

Moc utrácíš !Tedy jednu, kterou běžně nosím všude. Má kamarádka s oblibou chodí do fitness centra a pak si zajde třeba na masáž. Musím dodat, že má dobře placenou práci, ale všechny peníze, které vydělá, utratí. Často chodí s kamarády z práce v pátky nebo soboty do barů. V běžný den si zase občas odskočí z práce na menu do restaurace. Několikrát do roka jezdí na úžasnou dovolenou k moři nebo do hor. Já i můj partner jsme se v moři ještě nekoupali.

Kdybych byla jí (měla práci a výplatu jako ona) asi bych už měla na kontě v bance statisíce. Potíž je v tom, že mám partnera, který je větší škudlil než já. Nedávno jsem udělala nákup v jednom internetovém obchodě a koupila si (krom jiného) několik drobností. Například dvě kapesní zrcátka do kabelky, obě dohromady stála nanejvýš padesát korun. To už se můj partner podivoval nad tím, proč jsem si objednala dvě, že mi nestačí jedno. Musím říct, že mě to docela naštvalo, ale co nadělám. Nikdo není dokonalý, a můj partner má prostě tu vadu, že je velký šetřílek. (Občas ale také oba utrácíme, jdeme do hospůdky na pivo a pizzu apod.) Kdyby to bylo naopak, a byl by jako má rozhazovačná kamarádka, bylo by to horší.

Peněz opravdu nemáme mnoho, takže je dobře, že šetříme. Jen bych si přála, abychom se více dokázali shodnout, kde budeme šetřit a kde ne. Ještě vám musím napsat, že jsem v internetovém obchodě, kde jsem udělala nákup, viděla také velmi zajímavou pomůcku na šetření. Jednalo se o přesýpací hodiny do sprchy! Ty měří člověku čas sprchování, sprchu má člověk stihnout za 4 minuty. Jestli mi tenhle převratný vynález koupí přítel k Vánocům, tak si balím kufry.

Emko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
...bych taky rada utracela, kdyby bylo cim....
Obrázek uživatelky
profil
ona je opravdu extrém, utrácí za všechno možné - boty, parfémy, služby, kredit... myslím, že žena s normálním příjmem (tak do 20 000) by už byla v dluzích Smajlík za všechno takhle utrácet fakt nejde... a není to jen můj názor, že moc utrácí, to jí řekl i její expřítel... a ona sama si uvědomuje, že má až moc bot... už si z toho dělá legraci Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
možná špetka závisti... na druhou stranu, já jsem ráda, když něco mám (peníze, věc...), nerada bych všechno utratila za služby (obědy v restauracích, drinky v barech apod.) já si opravdu myslím, že neumí zacházet s penězi... jinak suprová kamarádka Smajlík akorát se trochu nekontroluje, co se týče nákupu bot apod. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
když na to má.Ale v poslední době bych potřebovala spíš šetřit než utrácet,ale nějak to nejde.Ale určitě si dopřejeme celá rodina,když něco chceme tak koupímeSmajlíksamozřejmě s mírou
Obrázek uživatelky
profil
jeden extrém je utratit všechno do posledního halíře a druhý extrém je nekoupit si vůbec nic a šetřit na zlatou rakev. Já si sama pro sebe sice taky téměř nic nekoupím, ale zato na rodině nešetřím vůbec, hlavně dětem se snažím dopřát, co to jde.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles