Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slovníček pojmů: Co je důležité vědět o barvení vlasů

11. 08. 2021 | Péče o vlasy

Barvení vlasů je dnes naprosto běžnou součástí péče o náš vzhled. Vybírat můžeme z obrovského množství nejrůznějších produktů, díky nimž si svůj sen o nádherné barvě můžeme splnit. Přesto je dobré vědět o barvení vlasů trochu víc. Nabízíme pár základních informací a pojmů, které byste měla znát.


Výběr barvy


To je první a zásadní krok, který nás před obarvením vlasů čeká. Zvolit ten správný odstín není tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Je třeba vzít v úvahu několik faktorů. Jednak je třeba přihlédnout k tomu, jaký barevný typ představujeme – tedy zvolit takový odstín, jež bude ladit k našemu odstínu pleti a barvě očí. Každopádně bychom měli zvolit takovou barvu, s níž se budeme cítit pohodlně.


vlasyPři výběru odstínu musíme vzít v potaz naši přirozenou barvu vlasů. Ta bude hrát při barvení velmi důležitou roli a výslednou barvu ve finále může ovlivnit. Proto je třeba věnovat pozornost informacím na zadní straně balení. Tady bývá k dispozici vzorník, který prozradí, jak bude pravděpodobně výsledek barvení vypadat. Ideální je vybrat si barvu, která se nebude lišit od vašeho původního odstínu ne o víc než i jeden až dva odstíny.


V dnešní době je trendem přirozenost, takže nic nepokazíte ani v případě, že zvolíte tón, jež se co nejvíce podobá tomu vašemu přirozenému – dokáže totiž vlas oživit a dodat jim vyšší lesk. Vsaďte na kvalitu! Kvalitní barva by se měla snadno a pohodlně aplikovat, nestékat z vlasů a obsahovat pečující složku, která vlasy zregeneruje.


Trvanlivost barvy


Pokud jste si zvolila odstín, pak je třeba rozhodnout se, na jak dlouho si přejete změnit barvu vlasů. Na výběr máte ze tří typů barev podle stupně trvanlivosti obarvení:


Smývatelné barvy – změní původní barvu vašich vlasů o pár odstínů, neumožňují zesvětlování. Vydrží 6 až 8 umytí.


Postupně smývatelné barvy – dodají vašim vlasům jemnou, přirozeně vypadající barvu. Jsou šetrné k vlasům. Vydrží obvykle 24-28 umytí. 


Dlouhotrvající barvy – zvolte je ve chvíli, kdy jste se rozhodla pro dlouhodobou a výraznou změnu. Jsou vhodné i v případě, že toužíte po zesvětlení vlasů. S tímto typem barev docílíte také perfektního krytí šedin.


Příprava vlasů před barvením


vlasyPozor na vlasovou kosmetiku, kterou použijete před barvením. Některé intenzivní regenerační přípravky mohou obalit vlasy ochrannými filmy, které vlas uzavřou. Ten pak do sebe hůře přijímá barevné pigmenty. Jestliže máte vlasy zesvětlené sluncem, počítejte s intenzivnějším obarvením. Intenzivnější obarvení je viditelné také na vlasech po trvalé ondulaci. Pak je dobré počkat s barvením alespoň 2 týdny.


Působení barvy


Při barvení obecně platí, že byste se měla držet návodu k použití přiloženém uvnitř krabičky. Toužíte po oživení barvy a nádherném lesku? Pak stačí, když necháte tónovací šampon působit jen 5 minut. Jestliže dobarvujete odrosty, pak nejdříve obarvěte kořínky dlouhotrvající barvou a nechte barvu působit po doporučenou dobu. Potom naneste zbytek barvy po celé délce vlasů, nechte působit 10 minut a pak opláchněte.


Test kožní snášenlivosti


Před každým barvením je vhodné provést test její snášenlivosti, který se provádí dva dny před použitím barvy na vlasy. Jak se test provádí? Naneste malé množství barvicí směsi na kůži v loketní jamce a počkejte 45 minut. Pokud nastane alergická reakce na pokožce, je třeba poradit se o vhodnosti barvení s kožním lékařem.


První pomoc


Když je barva příliš výrazná - Umyjte si vlasy šamponem proti lupům a nechte ho působit o něco déle než obvykle. Poté naneste intenzivní vlasovou kúru a nechte ji působit 30 minut. Tento proces by měl pomoci zjemnit barvu, protože se část barevných pigmentů vymyje.


vlasyKdyž blond není blond – Mají vaše vlasy po barvení načervenalý nebo oranžový odstín? Možná jste zkrátila doporučenou dobu působení. Zkuste aplikovat blond barvu ještě jednou, ale nechte ji už působit kratší dobu. Dalším řešením je aplikace světlejšího popelavého odstínu.


Péče o barvené vlasy


Samozřejmě je důležité nejen zvolit vhodnou a kvalitní barvu, ale také používat vlasovou kosmetiku pro barvené vlasy. Ta barvené vlasy regeneruje a zvýrazňuje jejich barvu. Díky speciálním recepturám fixuje ve vlasech barevné pigmenty. Potřebnou složkou je UV filtr, který chrání vlasy před škodlivým UV zářením.


Zdroj: Henkel.cz

Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dobré rady
Obrázek uživatelky
profil
už delší dobu se barvím na černo a jsem spokojená,i když v zimě vypadám asi jako sněhurka,neboť mám bílou pleť,a souhlasím o barvené vlasy je potřeba se starat a používat správnou kosmetikuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mam obdobie mahagonu
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles