Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Módním trendům podléhají i květináče

27. 04. 2010 | Zahrádka

Pokud právě přemýšlíte, do čeho zasadit či přesadit vaše milované květinky, stromečky a rostliny vůbec, abyste vytvořili zajímavý exteriér či interiér, pak pro vás máme skvělý tip, který možná právě v tomto jarním období využijete.

 

Nestárnoucí klasika nebo nuda?

 

Nikoho jistě nepřekvapí, pokud uvidí květiny růst v plastovém květináči. Nejen, že to nikoho nepřekvapí, ale také to ani nikoho příliš neohromí. Nádoby z plastů patří k nejběžnějším a jistě také k nejlevnějším, ale pokud chceme, aby náš byt, balkón, terasa či zahrada vypadaly k světu, plastové květináče prostě nestačí. O něco zajímavěji působí hliněné či kameninové nádoby. Ty se ale nehodí všude. Nejvhodnější je pro ně zahrada či větší terasa. Do okolního prostředí musí stylově zapadnout a to se ne vždy daří. U hliněných květináčů vznikají často na povrchu prodyšných, neglazovaných hliněných nádob minerální výkvěty vymyté z hlíny nebo vyplavené z roztoků hnojiv.  Někteří o vytvoření takovéto patiny usilují, mnoho lidí ale pokládá tento jev za ošklivý. Tyto nádoby, zvláště pak kameninové, jsou opravdu hodně těžké, takže je manipulace s nimi spíše problémová. Lehčí bývají nádoby ze dřeva. Zdálo by se, že dřevěné nádoby jsou skvělým kompromisem. Ale nesmíme zapomenout, že jsou v závislosti na kvalitě různě náchylné k vlivům vlhkosti a povětrnosti. Také jejich údržba není úplně jednoduchá.

Všechny vyjmenované možnosti, kam rostliny umístit, mají svá pro i proti. Jedno však mají společné - jsou již okoukané. Je načase vpustit do našich bytů, balkónů a zahrad všeovládající módní trendy a nechat se alespoň trochu svézt na jejich vlně.

 

Netradiční spojení přírody s nerezem – nerezové květináče

 

Aktuálním trendem ve výrobě designových produktů je vyrábět je z nerezu. Chladného a neosobního materiálu, který se ale skvěle hodí do každého interiéru i exteriéru. Nebojte se použít nerez ani na takový artikl, jako jsou květináče. Dochází tak k dokonalému propojení přírody s designem ve své nejmodernější podobě. Nové a netradiční pojetí celkové úpravy květináčů z nich rázem učinily designově zajímavý doplněk do každého prostředí.

 

Plášť těchto květináčů je vyroben z leštěné nerezové oceli, která jim zaručí dlouhodobou životnost a umožňuje využít je do interiéru i exteriéru. Jsou vodotěsné a vhodné pro umístění květiny přímo v zemině, ale i v dalším květníku. Pokud máte rádi květiny, ale nemáte tolik času, abyste je mohli pravidelně zalévat, pak je tu pro vás jednoduché řešení – samozavlažovací květináč. Díky dvojitému dnu a systému textilních pásků květináč udržuje stálou vlhkost zeminy. Květina si tak vodu čerpá sama. Na vás je pouze, abyste sledovali množství vody a tu pak včas doplnili.

 

Výhodou nerezového provedení květináčů je jejich dlouhá životnost a vzhledová stálost. Nerezové květináče dokonale odrážejí současné módní trendy. Jejich jednoduchý až strohý vzhled totiž dává skvěle vyniknout kráse květin. Navíc se v nich snoubí kromě elegance praktičnost a funkčnost.

 

Zdroj: Kasper Kovo


Mirka Bali

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a dřív byl pokoj. Jediný druh a hotovo. Dneska létám z krámu do krámu, beru do ruky jeden po druhém, půl dne vybírám květináč! Čert mi tu krásu byl dlužen!Smajlík
A zase nové...
Obrázek uživatelky
profil
PĚKNÉ
Obrázek uživatelky
profil
Vypadá to hezky, jenže já nedám dopustit na neglazovanou keramiku, jsem protě staromodní, vždyť jsem taky bába.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné i praktické.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles