8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Moje akvaristické šílenství

14. 01. 2014 | Zvířátka
Opečovávání domácího vodního království bývá spíše v režii mužů. Které ženě by se chtělo tahat s kbelíky, nořit ruce až po lokty do studené vody při přesazování květinek a čistit zanesenou techniku? Přiznám se. Také se mi do toho nikdy nechtělo. Naše 400 litrové akvárium se bez mé péče ještě donedávna obešlo. Občas jsem nakrmila rybičky, ale jinak nic.

Pak ale začal manžel jezdit dálkově s náklaďákem a já se musela začít starat, jinak by nám ty šupinaté krásky nadobro pomřely. Zorientovala jsem se rychle a dokonce mě to všechno začalo bavit. I výměna vody. Manžel na to měl perfektní způsob. Koupil dlouhou zahradní hadici, jeden konec strčil do vany, na druhý připevnil zvon na čištění a vesele měnil vodu. A když bylo potřeba vodu dodat zpět, nastavil jednoduše na baterii správnou teplotu, hadici zastrčil do kohoutu a za chvíli bylo hotovo.

Vyzkoušela jsem to jeho stylem – a vytírala potom koupelnu, protože jsem nevěděla, že hadici je dobré přivázat k baterii, jinak ráda a snadno vycestuje ven z vany. Další zádrhel nastal při otočení směru proudu vody. K zastrčení hadice do kohoutku je totiž potřeba hasákem uvolnit a odstranit matku. To neumím dodnes, takže následuje poctivá ruční práce ve stylu kbelík.

Moje akvaristické šílenstvíCož mě přivádí k faktu, že není dobré měnit vodu v přítomnosti manžela. Absolutně totiž neuznává argument, že akvarijní voda prospívá pokojovým květinám (fialky po ní krásně kvetou) a zásadně nesouhlasí s názorem, že voda vycákaná na podlaze během pár chvil uschne. Pískový povlak ve vaně také nikdy neprojde bez povšimnutí. Vždycky za něj dostanu vynadáno ještě předtím, než ho stihnu uklidit. Čestně. Ale odejít od otevřeného akvária není moc dobrý nápad. Mečovky a parmičky se hrozně rády koukají ven a hledejte pak rybu za skříní. O jedné jsem nevěděla a našla ji až po hodně dlouhé době už v podobě rybí sušenky.

Nakupování nových rybiček se bez manžela naopak neobejde. Když přijdu domů s hejnem dvaceti neonek za překrásných 200 Kč, je doma peklo. Když jsme spolu, necháme v akvaristice klidně o dost více, aniž by se to negativně podepsalo na domácí pohodě. V obou případech vybírám rybičky stejně já, ale co…

Změnou prošlo i plánování rodinných výletů. Jakmile se někde pořádá akvaristická burza nebo výstava, musím tam být, takže nenápadně navrhuju výlety v blízkém okolí. Bohužel, manžel už mi na to přišel. Budu se to muset naučit nějak lépe maskovat.

Notburga
Chytrážena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
muž má taky akvárko, přes celou jídelnu, já se na rybičky ráda koukám, někdy lepší program než v televiziSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Ani jsem netušila, kolik spřízněných dušiček tady najdu. Zkusím zase brzy něco o té naším louži spísnout ;-)
Obrázek uživatelky
profil
moc pěknéSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je to skvělé když má člověk koníčka a umí o něm napsat tak,
že bych si hned běžela pořídit akvárko...
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem dostala akvárko asi před 20 lety od svého kmotra. Ale stará se o něj tatínek.
Jednou mi kamarádka přinesla bojovnici, že prý může být s ostatníma rybičkama. No, mohla, ale ostatní rybičky z toho radost neměly, tedy ty, co to přežily. Ani nevím, kam se nakonec poděla.
A u nás se daří krunýřovcům. Což jsem ráda, protože je mám nejraději.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles