Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj druhý notes

7. 05. 2016 | Vaše příběhy
Tentokrát, moji milé, moji drazí, žádná historie - spíš „žhavá“ současnost. Není to tak dávno, pořídil jsem si, skoro zadarmo, malý diář, formátu A6, k zaznamenávání toho, jak vycházím s penězi. Byl to - přece jen nějaká vzpomínka - před lety Jarda Štercl, od kterého jsem slyšel, že    „s penězi sice vyjde, ale zpátky se s nimi nevrací“- můj případ, při důchodu to není zas tak veliký problém. Ono to moc nepomáhá, ale jakýs takýs obraz o domácím hospodaření to dává, zejména nyní, kdy je nakupování a tím pádem utrácení na mých bedrech.    

Jděme pryč od malých peněz, co je to proti starostem - dejme tomu - ministrů financí, jak nás všechny spravedlivě podělit, že áno? Konečně statistika to vždy nakonec vyrovná - jeden husu, druhý nic, v průměru půl husy na hlavu...

 Ale, přátelé, přítelkyně, výše uvedené je vlastně pouhá prkotina, proti důvodu, proč si budu muset pořídit diář či notes č.2.  Pracovně mu dávám předběžný název DEBILNÍČEK. Velká písmena podtrhují velikost problémů, vedoucích k tomuto rozhodnutí. Už dosti dávno jsem uváděl v některé své „story“, že zapomínám. Tehdejší a nynější zapomínání - toť klasické „nebe a dudy“. Původ tohoto rčení je mi poněkud utajen, jako u mnoha jiných lidových moudrostí.

notesVčera jsem například už podruhé málem postavil na plynový hořák rychlovarnou elektrickou konvici. Poprvé mne to přišlo na sedm stovek a zakouřenou kuchyň nezdravými plastovými zplodinami hoření - jednodušeji - bylo tam tolik smradu, že se tomu nedá říci obyčejný puch. Nic mne neutěší to, že jsem si ve vzpomínání, určenému kulatému výročí svého vrstevníka a oblíbence, pana Zdeňka Svěráka, přečetl, že se mu uvedený malér, povedl již skutečně dvakrát. Génius českého humoru má na nějaký výpadek větší nárok, než emeritní horník.
Přistihuji se, naštěstí ještě před katastrofou, že dělám  „jednu botu za druhou“ - další rčení, spojující bohulibou práci s něčím nepříhodným.

Donášení věcí a ukládání na místa k tomu nevhodná - běžná záležitost.  Postávání u špajzky, v obýváku či koupelně s přemítáním, co tam vlastně chci - několikrát denně. Řešení - vrátit se na výchozí místo - tam si vzpomenu /většinou/. Hledání - brýle mám již pro jistotu v několika exemplářích rozmístěny v jednotlivých místnostech - marnost nad marnost - nestačí to. Nakupovat bez papírku - nemožné. Ale přibývá další - vzal jsem si léky, nevzal? Mám porcovací krabičku, ráno tyhle, v poledne ony, navečer tuto kombinaci, ale: večer zjistím, že polední dávka  v šuplíčku zůstala. Třikrát kontroluji skutečnost, zda jsem zimomřivé ženě donesl „Pepíka“, což je náš rodinný termofor, případně zda jsem jí uvařil objednaný čaj.

Zapomínám si přenášet domácí blikající a zvonící signální telefon. Nemám jej u počítače a žena ze svého pokoje marně mačká tlačítko. Volání nepomůže, jsem jak mnozí, mnohé víte, dokonale „hluch“... Takže, do toho, jak uvádím „debilníčku“ si budu asi zapisovat - pokud si vzpomenu - všechny výpadky, abych měl přehled, jaké to má „fofry“.

Stane-li se náhodou, že se tu nějak dlouho neobjevím, vězte, prosím, že došlo třeba k tomu, že jsem „zapomněl“ a /že mám počítač b/ vím, že mám počítač, ale neumím jej zapnout  c/ viz bod a/, umím jej zapnout, ale nezaplatil jsem operátorovi a byl jsem vypnut  d/ vše je v pořádku, ale nevím už, co jsem chtěl napsat/ zapomněl jsem na „Chytrou Ženu“ - což se, doufám nestane, protože si na první stranu toho nového, pořizovaného notesu napíši adresu a pro jistotu dvakrát podtrhnu.

A navíc - pořídím si další notes, kam si zapíšu, kde jsou uloženy ty dva předchozí... A co Vaše paměť, milí přátelé, přítelkyně? Máte taky nějakou pěknou historku „ze zapomínání“? Sem s ní, ať v tom nejsem sám! Hezký den a bacha na rychlovarné konvice.

Jardamalej - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Velmi pěkný článek - dobře jsem se pobavila Smajlík. Mám úplně stejný problém, akorát jsem si ještě nepřipustila, že bych mu měla říkat debilníček. Říkám tomu honosně "deník" :-D. Koupila jsem si deník zde http://nakuptydne.cz/ (mají tam poměrně zajímavé akce, mohu je doporučit). Zapisuji si tam úplně vše..nicméně nejhorší je, když diář nemám stále u sebe, protože i pouhé 2 minuty hledání deníku mi stačí, abych zapomněla, co jsem si chtěla zaznamenat. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ano, ano, verše, které jsem před 40 lety recitovala na výročních schůzích různých spolků si pamatuji do posledního verše, ale když odjíždím z domova, musím si odříkat - kabelku mám, brýle mám, zuby mám, papuče nemám, zamkla jsem... mozek s námi v druhé polovině života prostě občas hraje na schovávanou Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Veľmi vtipne popísané v každodennej praxi nie až také vtipné situácie, ku ktorým sa postupne (a s pribúdajúcimi rokmi geometrickým radom) prepracovávame všetci.
Ak nám teda osud dovolí, aby sme zostarli do "kmeťovského" veku.
Lebo, žiaľ, ešte nikto nevymyslel pilulku, vďaka ktorej by sme porazili skutočnosť, že všetci sa chceme dožiť vysokého veku, ale nikto nechce zostarnúť.
Čo sa týka toho "načo som sem prišla?", "čo som chcela zobrať?" a podobne, to poznám dôverne a niekedy nepomáha ani vrátenie sa na miesto, odkiaľ som prišla.
A večerné užívanie lieku mi pripomína mobil, ktorý presne o 20:00 hlási: TABLETKA. Ranné zatiaľ zvládam bez pripomienky - akosi automaticky.

Takže už "sa teším" kedy podpálim prvú rýchlovarnú konvicu Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Nepsal jste náhodou o mě ? Až na tu konvici, ale brýle v lednici a zamyšlený pohled před spíží apod. znám velmi dokonale.Blbníčky zatím nemám, nákupy sepisuji a ještě se mi povede na něco zapomenout.Prima článek, za jedna s hvězdičkou.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc jsem se pobavila.Smajlík Všechno, o čem tu byla řeč, znám důvěrně, tedy až na tu konvici, tu jsem zatím na sporák nepostavila. Článek je psaný s lehkostí a vtipem, jako by ta zapomnětlivost byla jen nějaký šprým. Moc děkuji.SmajlíkSmajlíkSmajlík

Notes na finance si vedu už několik let. Ovšem že by to mělo přínivý vliv na jejich stav, to nepozoruji.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles