Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj velký záchranářský den

22. 06. 2012 | Vaše příběhy
Jako každý den jsem jela autobusem do školy. Ráno bylo celkem dusno, takže si dokážete představit, jak to vypadalo v přeplněném autobuse. Stály jsme s kamarádkou v uličce autobusu a vykládaly si, co jsme během víkendu prožily. Naproti nám stály taky dvě holky, o něco mladší než my, které jezdí každé ráno s námi. Stály jsme kousek od sebe u zadních dveří, když najednou jedna z nich přepadla dozadu ke schodům.

První jsem si myslela, že spadla. Chvíli jsem ji pozorovala a jak jsem viděla, že se jí třepou ruce, tak jsem si řekla, že je jasné, že zkolabovala. Nabrala jsem všechny síly a chtěla jsem ji přemístit na rovnou plochu-uličku v autobuse, jenže tím, jak jsem se sama chvěla, tak jsem potřebovala pomoct. Lidé v autobuse se sice na mě dívali, ale nikdo mi pomoct nešel. Jednou jsem zvolala, jestli mi někdo nemůže jít pomoct, odezvy jsem se dočkala až Můj velký záchranářský dennapodruhé. S kamarádkou z vedlejší třídy jsme postiženou přemístily na rovnou zem a nadzvedly jí nohy navrch.

Mezitím autobus zastavil a otevřel dveře i okna. Po chvíli dívka otevřela oči a my jsme byly rády, že jsme s ní mohly komunikovat. Utíraly jsme jí opocené čelo, sundaly jsme jí vestu a rozeply svetr. Přitom jsme ji udržovaly při vědomí tím, že jsme s ní komunikovaly. Dotazovaly jsme se jí na různé věci. Například, jestli je jí líp, kolik má sourozenců, také jsme zkontrolovaly, jestli se orientuje v čase, všechno v pořádku. Zjistila jsem, že má nízký tlak a omdlívá často. Mezitím jedna paní zavolala záchranou zdravotnickou službu. Zatím jsme s Aničkou neustále komunikovaly a sledovaly její stav. Já jsem ji ovívala sešitem, ať jí není takové teplo.

Anička se při komunikaci i jednou pousmála, tak jsme věděly, že její stav se stále zlepšuje. Za chvíli přijela záchranka, které jsem nahlásila, že má Anička nízký tlak a další potřebné věci. Odvezli si ji a já doufám, že je v pořádku. Autobus se poté rozjel a my jsme pokračovali v cestě. Sice jsme měli větší zpoždění a my nestihly vlak, na který jsme přestupovaly, ale to nám bylo jedno. Měla jsem dobrý pocit z toho, že jsem pomohla Aničce a taky mě potěšilo, že co jsem zatím 2 roky na zdravotnické škole, tak vidím, že to ve mně opravdu něco zanechává a že je to jenom k užitku a určitě doporučuji všem lidem, aby se základy první pomoci učili klidně i sami doma. Nikdy nevíte, kdy to využijete.

Autor:Anuška22

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
správne a hlavne pohotovo. Len ma zaráža, že ostatní sa "pridali" až na tvoju druhú výzvu.
Každý by sa mal snažiť pomôcť inému, nikdy nevie, kedy sám bude pomoc potrebovať.
Obrázek uživatelky
profil
by ale taky měla trochu uvažovat, co má na sobě.
Píšeš, že bylo dusno, a ona na sobě měla svetr a vestu.
Kde nechala rozum?
Kde nechala pití? Mě je 56 let a bez láhve s vodou ani ránu. A to i v zimě.

Ale ty jsi dobrá, že jsi nezůstala lhostejná k jejím potížím.
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsaný zajímavý příběh Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles