MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Myšky

9. 02. 2016 | Vaše příběhy

Vzpomínám, když mě kamarád chtěl dostat. Nenápadně vytáhl bílou myšku, strčil ji přede mě a čekal, že se leknu. Nestalo se tak. A dokonce jsem myšku vzala do ruky a pohladila. Přesto myši nemám ráda.

V panelovém domě, kde jsem strávila dětství, se ve sklepech čas od času myši objevily. Díky pravidelné deratizaci jsem s nimi neměla až tak moc do činění. Když na mě na strejdově chalupě vyskočila myš schovaná za kamny, tak jsem se příšerně lekla. Strejda se samozřejmě smál, že jsem typická ženská.

V práci jsme měli pracovnu pod půdou v blízkosti jejího vstupu. Jeden z kolegů často zůstával v pracovně i v podvečerních hodinách. Začal tvrdit, že do pracovny chodí myši a že to už nahlásil správě budov. Přiznám se, že jsem mu nevěřila, po myších nebyla ani stopa. Správa budov nic nedělala a tak jsem kolegu podezřívala z nevhodného humoru. Jenže jsem jednou v podvečer zůstala také v pracovně sama. V tichu se ozvalo šustění z koše. Ano, byla tam myš. Přišla se podívat, jestli jsme jí tam nenechali nějakou sváču. A tak jsem začala také působit na správu budov. Ovšem oni začali jednat až po několika týdnech. Deratizátoři přišli prakticky ihned po tom, když myši vlezly uklízečkám do šatny. Tam to zjevně vadilo, v pracovnách ne.

myšiDalší mé setkání s myší bylo v mém vlastním bytě. Přiznám se, že mě to v druhém patře dost zaskočilo. Hned druhý den jsem zavolala deratizátora. Milým hlasem bez hysterického přízvuku jsem mu vysvětlila, že je potřeba deratizovat celý dům. Kupodivu byl ochoten přijít skoro do dvou dnů a to dokonce v sobotu. Já mezitím koupila past a do ní chytila myš. Výběr pasti mi deratizátor neschválil. Neměla jsem to srdce koupit past, co zabije, koupila jsem klícku, do které se myš chytí. Po odchytu jsem ji odnesla na pole.

Nejvtipnější bylo, že těsně předtím, než jsem volala deratizátora, tak mi sousedka řekla, že u nich v podkrovním bytě jsou myši už asi tři týdny a že dětem vtlouká do hlavy, aby to nikde neříkaly. Byla jsem dost naštvaná, kdyby něco řekla, mohlo být deratizováno dávno a možná by se ke mně myš ani nestavila. Dodatečně jsem zjistila, že myši byly předtím, než jsem jednu našla já, už ve třech jiných bytech. Zbytečnou liknavostí lidé způsobili, že už mají udělané cestičky, kterými se další várka myší dostane do jednotlivých bytů velmi snadno. Od té doby pravidelně deratizujeme.

Prostě si myslím, že hlodavci nemají v domě co dělat. A prevence je důležitá a ještě důležitější je v těchto věcech zdravý rozum a solidní domluva. Máte podobné zkušenosti s myšmi či sousedy?


Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný článek...SmajlíkSmajlíkSmajlík
Já se sice myšek nebojím,ale kdyby někde nějaká vyběhla, leknu se a tak je moc nemusím...
Jen bych chtěla podotknout, že žiju na vesnici v rodinném domku a tak to máme s myškami trochu jinak, než vy, co bydlíte v bytech...
V zimě jsem dávala pastičky do kotelny i do prádelny,kdy hledaly něco na zub, ale co mám doma kočičky, nechávají nás myšky na pokoji...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pekne napísané a s obsahom musím len súhlasiť.
Povedala by som, že "na Slovensku je to tak", ale vidím že u vás je to rovnaké.
Prevencia sa podceňuje a potom sa každý chytá za hlavu, ako sa to mohlo nechať dôjsť až sem Smajlík.
Divím sa hlavne tým susedom, ktorí o myškách vedeli a namiesto toho, aby konali, tak zatvárali oči.
Nerada by som "vrtla" do politiky, ale niečo (čo sa v posledných mesiacoch deje v Európe) mi to pripomína.

Ja sa myší nebojím, ale keby na mňa nečakane odniekiaľ vyskočila, tiež by som sa zľakla.
Ešte dodám, že my sme mali myš na 11. poschodí, našťastie sme ju objavili a zneškodnili skôr ako stihla mať malé, či doviesť rodinu.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Nechápu, že když už se něco (vážnějšího) stane, každý řeší, co prevence. Když jsem chtěla preventivně něco řešit, byla jsem označena za blázna. Dále domě jsou nevyhovující sousedé, ale dokud někomu něco neudělají, je vše ok Smajlík (policie tam je párkrát do měsíce, zatím se mlátí jen mezi sebou).
Myši do domu rozhodně nepatří (pokud někdo nemá tedy mazlíčky o které se stará), jsou to přenašeči nemocí... Ale sousedé to asi vidí jinak. Jedna "bláznivá" sousedka co dělá z komára velblouda Smajlík
Prevence je důležitá, je smutné, že se o ní pouze mluví.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles