8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na co si vzít online půjčku a co je zbytečné?

4. 12. 2016 | Finance
Moderních online půjček je v současnosti celá škála. Kromě pohodlí a rychlosti je totiž pojí ještě jedno, a to že jsou poskytovány víceméně na cokoli. Z toho důvodu je však posouzení, zda je půjčka online vhodná, ponecháno selskému rozumu, což se již párkrát ukázalo být jako problém. Jaké otázky je tedy třeba si položit, než online úvěr sjednáme?

Na co si půjčku bereme?

V případě, že uvažujeme o sjednání úvěru, měli bychom nejprve pečlivě uvážit, zda je na danou situaci půjčka vhodné řešení. Vynecháme-li záležitost týkající se správného poskytovatele a naší finanční situace, je třeba se zamyslet nad tím, jak moc danou věc potřebujeme vyřešit. Ukazuje se, že nejčastěji si Češi půjčují na vybavení domácnosti, rekonstrukci bytu, nákup jídla či automobilu. Krátkodobé půjčky zase často řeší finanční mezery před výplatou či nenadálé výdaje v podobě zdravotních zákroků, apod. Výjimkou už ale nejsou ani půjčky na dovolenou, které se často zdají být zbytečné.

žena drží penízeLidé si díky vypůjčeným penězům totiž vybírají dražší destinace, delší pobyty a luxusnější varianty, přitom by dovolenou dokázali ze svých příjmů pokrýt sami, kdyby se trochu uskromnili. Rozdíl je také mezi tím, zda potřebujeme finance na pračku, jelikož se nám ta stará porouchala, nebo chceme novější verzi chytrého telefonu. Existuje-li ale situace, kdy bychom měli půjčku rovnou zavrhnout, jedná se pravděpodobně o splácení starších úvěrů. Přesto ze statistik vyplývá, že ty jsou důvodem půjčky až ve 13 % všech případů. Splácení půjčky půjčkou je však jedním z nejhorších řešení, které můžeme podniknout. Pokud se ocitneme v situaci, kdy nejsme schopni úvěr splácet, je třeba obrátit se na věřitele a zkusit se domluvit na alternativním řešení.

Budeme schopni půjčku splácet?

To, že nám online půjčku poskytovatel schválí, ještě neznamená, že budeme schopni ji v budoucnu splácet. Pro přehled je vhodné si za několik posledních měsíců projít své příjmy a výdaje a zhruba určit, kolik jsme schopni měsíčně dát stranou. Pokud jsou příjmy a výdaje nastejno, pravděpodobnost, že svým závazkům budeme moci dostát, je nízká a mohli bychom se dostat do problémů. Musíme se tedy připravit, že po dobu splácení úvěru bude nutné některé náklady snížit. Pokud to poskytovatel nabízí, neuškodí si k úvěru sjednat i pojištění pro případ neschopnosti splácet.

Jakého poskytovatele vybereme?

Jsme-li si naprosto jisti, že půjčku potřebujeme a jsme schopni dostát svým závazkům, na řadě je výběr vhodného poskytovatele. Online půjčky byly dříve opředeny nemilou pověstí a vyhledávali je zejména tací, kteří se tak či onak ocitli ve vážných finančních problémech a bankou by jim byla půjčka zamítnuta. Nyní jsou však na trhu i solidní nebankovní instituce, které tento druh půjček poskytují. Klienti tak mají jistotu silné společnosti a zároveň jsou jim peníze poskytnuty bez zbytečných průtahů. Při výběru prověřeného poskytovatele zároveň odpadají i skryté podmínky při sjednání úvěru a neférové jednání. Danou instituci je ideální si prověřit online a přečíst si pár zkušeností ostatních zákazníků. V žádném případě se však nedoporučuje zadlužovat se u společností, které své služby inzerují pochybným způsobem.

Zdroj: Ferratum


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !