Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nákup auta

8. 10. 2021 | Vaše příběhy

Po nějaké době bez auta, kdy jsem své poslední autíčko prodal kamarádovi, jsem se přece jenom rozhodl pro koupi čtyřstopého pomocníka. Už proto, že stále mám garáž, která zeje prázdnotou. S ubývajícími silami jsem zjistil, že auto občas využiji, ať už k návštěvám rodiny, tak popojíždění po lékařích, na větší nákupy apod.

Ve svém věku jsem nechtěl kupovat auto nové. Kdo ví, jak dlouho budu moct ještě řídit? Stačí mi solidní ojetina, rozhodl jsem se a sedl k inzerátům. Nakonec jsem našel auto, které mi vyhovovalo značkou, stářím i inzerovaným stavem. S pánem, který auto prodával, jsem se setkal následující víkend. Auto se mi zdálo v pořádku. Jeho majitel mi však řekl, že auto prodá, až si sám koupí auto nové, do té doby ho potřebuje.

Rozhodl jsem se počkat. Chtěl jsem ale mít jistotu, že mi pán auto poté jistě prodá.

Prodávající mi navrhl sepsání smlouvy o smlouvě budoucí, tzn., že mi auto bude rezervovat. Požadoval jen nějakou zálohu. Měl jsem peníze na auto připravené, a tak pro mě nebyl problém poukázat na mužův účet zálohu 10 000 Kč. Já dostal smlouvu, muž peníze, a čekal jsem. Po jiných inzerátech jsem se už nedíval.

Zhruba za týden mi ale kamarád ukázal inzerát na prodej auta.

„Hele, to by se ti možná hodilo,“ řekl.

Inzerované auto bylo stejné značky, jako jsem měl rezervované, text inzerátu nápadně podobný tomu, na který jsem reagoval já. V inzerátu bylo uvedeno i telefonní číslo na prodejce, které bylo, světe, div se, shodné s tím, na které jsem reagoval já. Že by muž měl víc podobných automobilů? Nebo se jednalo o podvodníka? Začal jsem se bát o svou zálohu. Hned následující den mi ale přišla zpráva od muže, se kterým jsem měl sepsanou předkupní smlouvu. Psal mi, že od koupě jeho nového auta sešlo a on si tudíž nechává auto, které mi slíbil. A dodal, že zaplacenou zálohu mi vrátí na účet. Byl jsem zklamaný, navíc jsem muži nevěřil. Když si na stejné auto podal nový inzerát, tak možná čekal vyšší cenu? Rozhodl jsem se mu zavolat. Telefon mi ale nepřijal. Doufal jsem jen, že mi vrátí alespoň peníze. Vždyť to není jediný automobil na světě, koupím si jiný.

Za tři dny mi skutečně přišly peníze. Byl jsem rozčarován, když mi místo deseti tisíc korun přišlo jen pět. Znovu jsem se rozhodl muži zatelefonovat. Volané číslo už neexistovalo. Tušil jsem, že jsem naletěl. Ještě další tři dny jsem otálel, než jsem se vypravil na policii. Tam mi mé obavy potvrdili. Muž si dá inzerát, vybere zálohu, posléze telefonní kartu zruší, koupí si jinou, a celé kolečko se opakuje. Nikdy však celou zálohu nevrátí. Někomu vrátí polovinu, někomu čtvrtinu a evidovali i případy, že nevrátil vůbec nic. Bankovní účty jsou také sjednány jen na dobu určitou, a poté jsou zrušeny.

Po měsíci přišlo vyrozumění, že pachatele zatím nemají. To se dalo čekat. A tak jsem o pět tisíc lehčí. Auto jsem si nakonec koupil, bez zálohy, v přímé platbě, a jsem i přes tuto zkušenost spokojený.

 

Svehlava - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dnes se najde šmejd všude...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles