Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Narozeninová párty mé dcery

25. 11. 2012 | Vaše příběhy
Dcera měla oslavit svoje sedmé narozeniny, a tak jsme jí dovolili, aby si na oslavu pozvala svoje kamarády. Dětí mělo být asi pět, tedy s dcerou šest. Na oslavu jsme se pečlivě připravili. Dcerka s manželem ozdobili byt nafukovacími balonky, barevnými fáborky, lampiony a girlandami. Bylo to krásné, byt vypadal jako střelnice.

I já jsem se snažila, aby se u nás dětičkám  líbilo. Upekla jsem různé zákusky, košíčky, koláčky, dortíčky, udělala jednohubky, aby si děti vybraly podle chuti. Jídlo muselo být zajímavé, aby je upoutalo. Malé bagetky jsem třeba obložila a ozdobila jako pirátské lodě vlajkou se skříženými hnáty. Ještě jsem pro každého malého návštěvníka upekla piškotového medvídka jako výslužku a poděkování za to, že náš byt nesrovnaly se zemí.

oslava mojí dceryVrcholem hostiny měl být dort ve tvaru ježka. I ten se mi povedl. Politý čokoládou, bodlinky z mandlí, očička a čumáček z lentilek, na zádíčkách měl jablíčka a hruštičky z marcipánu.

Ještě jsem nakoupila párty nádobí s veselými obrázky, aby v případě, že po sobě budou děti talíře házet, nedošlo k úrazu. Manžel přinesl z obchodu baterii šťáv a džusů a zmizel pryč za jakousi neodkladnou záležitostí, zřejmě do hospody.
Děti dorazily v plném počtu, předaly dcerce dárečky, něco málo u stolu uzobly a už pospíchaly hrát si do pokojíčku. Byl mezi nimi i malý, tehdy asi pětiletý Ondrášek, bratříček dcerčiny kamarádky Míši. Ondra byl pověstný tím, že chodil sice na  oslavy moc rád, ale nikdy nic nejedl, neochutnal ani nejlákavější dobrůtky. Dokonce si nosil i svojí svačinu - pitíčko a loupáka. Jeho maminka - moje kamarádka Helena mi vysvětlila, že on opravdu jí jenom doma, nikde si nic nevezme.

Byl čas nakrojit ježečka. "Děti, kdo si dá dortíček," lákala jsem robátka. "Hurá, dort, sníme ježka," hulákaly děti a hnaly se za mnou. Každému jsem ukrojila podle chuti a dívala se, jak se cpou. Přiloudal  se i malý Ondrášek. "Teto, já bych si možná taky kousek dal toho ježka," culil se drahoušek. Byla jsem na vrcholu blaha, Ondra u nás bude jíst, to bude Helena koukat a ostatní maminky puknou vzteky, že jsem to jako jediná dokázala. Vzala jsem talířek a nůž: "Tak, Ondrášku, vyber si, jaký kousek si dáš." Ondra si ježka důkladně prohlídnul, pak prstíkem vydloubl ježkovi oko - lentilku, spolkl ji a pravil: "Děkuju, teto, už mám dost, bylo to dobrý." Dost jsem měla i já.
Děti se najedly a šly si zase hrát. Byly vcelku hodné, a tak jsem se odebrala do kuchyně, že zatím uvařím večeři pro manžela, rajskou a knedlíky.
Když jsem byla s jídlem hotová, přišel za mnou do kuchyně Ondra. "Teto, co to vaříš?" zajímal se. "Rajskou a knedlíky, chtěl bys ochutnat?" Ondrášek chtěl, a nejen ochutnat, zblajznul plný talíř a k tomu šest knedlíků. Úctyhodný výkon na pětiletého chlapečka.

Když si večer pro něho přišla Helena, málem omdlela, tak takhle se na něho musí, žádné chlebíčky a dortíčky, ale pořádný dlabanec.
Oslava se povedla, děti odcházely napapané, vyhrané a spokojené, odnášely si piškotové medvídky, pirátské vlajky i balonky. A Ondra navíc ještě výslužku -  omáčku a knedlíky.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Úžasný článeček! SmajlíkSmajlíkOstatně jako vždy. Zase se usmívám, mám dobrou náladu. Ty umíš, Marti, rozdávat jenom radost. Úplně si tu situaci umím představit.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hezky napsaně,jako vždy.Vidím,jak Ti září očka,když Ondrášek papkal,šikulka Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsi super mamča a krásně jsem si početla Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
líbí se miSmajlíkjsi správná máma
Obrázek uživatelky
profil
po pravdě-můj syn by se ti asi taky -z prominutím-vykašlal na buchtičky či dort a dal si raději tu rajskou. Sladké nerad, narozeninové dorty,dokud jsem se nepoučila a nepřestala kupovat,jsem pravidelně vyhazovala a vánočního cukroví si zobne tak jeden kousek za den.Takže toho malého plně chápu. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles