Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 17.06. 2024
Dnes má svátek Adolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náš pobyt v největších lázních na světě

9. 12. 2009 | Evropa

Od syna a snachy jsme dostali originální dárek – třídenní poukaz do největších pivních lázní na světě v Chodové Plané. Přijali jsme to s rozpaky, neboť jsme si nedovedli představit, co nás tam čeká, ale jeli jsme.

Přijeli jsme před nově zrekonstruovaný hotel U Sládka, který se nachází v areálu rodinného pivovaru CHODOVAR. V recepci nás velice mile přivítali a vydali nám kartu, kterou jsme si otevírali jak vstup na parkoviště, tak vstup do pokoje. Pokoj byl dvoulůžkový se sprchovým koutem, WC a umyvadlem. Vybavení vkusné: dvě válendy, noční stolky, dvě křesílka, stolek, vestavná skříň, minibar, TV přijímač+SAT, připojení na internet. V baru jsme objevili lahve s pivem a minerálkou Ilsano. Výhled z okna na areál rodinného pivovaru se nám líbil. Upravené trávníky, květiny, lavičky, vodotrysk, příjemné posezení. Naší první procedurou byl zábal v teplém mlátě na lůžku. Toto mi moc nevyhovovalo. Jelikož mám nižší tlak, byla mi v zábalu zima. Manžel se potil, což bylo správné.

Večeři jsme měli zaplacenou v restauraci Ve skále. Bylo to něco neskutečného. Restaurace se opravdu nachází v části 800let starých pivovarských sklepů. V jedné z chodeb je možno nahlédnout do ležáckého sklepa, který se používá dodnes. Výzdoba interiéru restaurace, celkové prostředí, klima, hudba a v neposlední řadě výborná večeře s milou obsluhou v nás zanechala milý dojem.

Druhý den po snídani, která byla v hotelu formou bufetu, jsme byli pozváni na prohlídku rodinného pivovaru. Viděli jsme celý proces výroby piva. Ve všech prostorách bylo čisto a  pořádek. Pivo se zde vaří podle chráněné originální receptury, kterou zná pouze hlavní sládek rodinného pivovaru CHODOVAR. Vaří se zde sedm druhů piva a velká část jde na vývoz. Upoutaly nás obrovské mosazné tanky, kde pivo zraje (nevím, zda je tento výraz správný). Na prostranství, mezi budovami je malé jezírko, u jezírka stojan a z tohoto stojanu nám bylo natočeno výborné, chlazené pivo. Odpoledne jsme se konečně dostali do sklepních prostor hotelu. Zde jsou instalovány veliké rehabilitační vany z titanchromové slitiny. Do vany je napouštěna voda a  minerální voda ILSANO, která vyvěrá u Chodové Plané a potrubím je přiváděna do lázní. Hlavní přísadou koupele je tmavé koupelové pivo se živými kulturami pivovarských kvasnic a směsí sušených bylin. Koupel má teplotu 34 °C. Vany jsou od sebe odděleny závěsem. Rehabilitační sestra se o nás vzorně starala. Při koupeli nám nabídla sklenici pravého, nepasterovaného Skalního ležáku. Koupání trvalo 20 minut, voda mě nadnášela jako v moři a cítila jsem se jako v ráji. Po koupeli jsme se přemístili, zabaleni v prostěradle, do odpočívárny na lehátko, kde jsme při tlumeném osvětlení a příjemné hudbě odpočívali 25 minut, přikryti prostěradlem a dekou z ovčího rouna. Také zde jsme obdrželi sklenici piva. Po odpočinku následovala masáž prohřátých svalů a celého těla. Po absolvování všech těchto procedur jsme se cítili jako znovuzrození.

Poslední večer jsme šli na jídlo do restaurace Stará sladovna. I zde bylo všechno na úrovni.

Třetí a poslední den jsme si prohlédli městečko Chodová Planá, zámeckou zahradu se starým zámkem a židovským hřbitovem, ale i novou výstavbu rodinných domků.

Celý pobyt v pivních lázních byl velice příjemný. Vrátili jsme se odpočatí a spokojení.

 

Macizaj - čtenářka

ChytráŽena.cz






Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
já jsem společně s dcerou dostala k Vánocům víkendový pobyt do pivních lázní do Plzně. jedeme v únoru.
Nikdy jsem v nich nebyla, tak jsem si se zájmem přečetla tvůj článek.V Plzni jsou sice menší, ale myslím, že pivo jako pivo.
Obrázek uživatelky
profil
pivo nepiju, ale jako relax to může být ok
Obrázek uživatelky
profil
já miluji! Tak to by bylo něco pro mě;-)
Moc pěkně napsané!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles