Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naše uklízecí babička

1. 12. 2012 | Vaše příběhy
Moje maminka, naše milá babi, miluje uklízení. Není jí zatěžko vstát ráno třeba v šest hodin a pustit se do leštění dlaždiček. A ještě si u toho zpívá. Domácnost měla a má vždy jako ze škatulky. Voňavou, čistou a upravenou. Uklízení jí baví a dokonalost v tomto směru vyžaduje i od ostatních členů rodiny. Bratr žije v daleké Barceloně, a navíc jeho žena je velmi pořádná, takže jejich domácnosti není co vytknout, a tak se babiččin zájem obrátil na domácnost moji.

Ne, že bychom zrovna zakopávali přes odpadky a ztráceli se pod nánosy špíny, pravidelně uklízíme tak nějak všichni, tedy já, manžel i dcera,  ale ať děláme, co děláme, kvalit naší babi nedosahujeme. I kdybych se sebevíc snažila a šůrovala od rána do večera, vždycky se najde něco, co se dá u nás doma uklidit ještě více.

naše uklízecí babičkaMám svoji maminku ráda a nechci ji zarmoutit, chci, aby si myslela, že i její dcera je v tomto ohledu dokonalá, že i moje domácnost se v každé denní i noční době leskne čistotou a je provoněna všemi těmi úžasnými přípravky, které se dnes a denně objevují v televizi ve všech těch nádherných, barevných a chytrých reklamách. A tak hltám obrazovku, jakmile se objeví nějaká novinka, která zaručeně udělá mojí domácnost ještě vyleštěnější, nelituji koruny a chvátám do marketu, zakupuji a drhnu.

Mám doma celou sbírku zázračných mycích prostředků, takže technicky připravená jsem. Chyba je prostě ve mně. Jsem nedokonalá. Pokaždé něco někde přehlédnu - malou pavučinku na stropě, šmouhu na sedačce a nedej bože nitku na koberci. Ale snažím se. Hlavně před babiččinou ohlášenou návštěvou. To se podle názoru ostatních členů mé rodiny z celkem hodné a normální maminky a manželky stávám vzteklým skřetem, který s hadrem v ruce rotuje po bytě a hystericky řve, že si někdo položil na botník klíče, na záchodě se trochu vymotal toaleťák a v obýváku na stolečku je talířek s (proboha) nějakým jídlem. Běda, kdyby se někde povaloval kus šatstva, časopis nebo nedej bože ještě něco jiného. Pod hrozbou, že nikomu nedám najíst, si všichni všechno musí uklidit. 
Babi přichází na návštěvu. Vždycky se na ni v podstatě těším. Už od dveří slyším její připomínky - ta rohožka by se měla vyklepat, jé a tady v rohu zase visí pavučina. No a ten lustr by už taky potřeboval umýt. A proč má tady Martinka položený ten šátek, to si ho nemůže uklidit? Může a mohla. Babi má pravdu, ale my nejsme dokonalí, děláme, co umíme. Babička ještě zkonstatuje, že bychom si mohli občas uklidit a pak pronese svoji legendární větu: "Bóže, lidi, co děláte, že nic neděláte", a je klid. Svoje už si odbyla, dá si kávičku, dortíčky, potěší se s námi a odchází domů, do svého dokonale čistého domova.
Dneska to proběhlo celkem v pohodě. Pamatuji se, že bylo i hůř. Jednou, to byla dcerka ještě malá, jí babi sáhla do kapsičky u kabátku a začala ječet, co to tam ta holka má. Očekávala jsem, že snad mrtvou žábu, nebo něco jinak ohavného, ale byl to jen papírek od lízátka.
Babi už prostě jiná nebude, a my snad ani nechceme, aby jiná byla. Milujeme ji takovou, jaká je a přejeme si, aby nás "prudila" ještě hodně a hodně let.

Martinnatr - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Pěkné, pobavilo...
Obrázek uživatelky
profil
veselé počtení
Obrázek uživatelky
profil
Báječné počtení SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jako vždycky, vtipné a trefné.Smajlík Nejsem zrovna uklízecí typ, ale přesto jsem dříve kritizovala našim mladým, jak mají nebo spíše nemají uklizeno. Nic se nezměnilo, ale už mě to přestalo dráždit. Alespoň se nedohadujeme a jsme v pohodě.
Jsi hodná a tolerantní dcera.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
je vidět,že je to psané srdíčkem..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles