Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Náušnice podruhé

28. 08. 2021 | Vaše příběhy

Před nějakým tím rokem jsem ztratila zlatou náušnici, když jsem se byla se svým pejskem koupat za městem. Tehdy, když jsem to zjistila, jsem se vrátila zpět k vodě a prohledala celé okolí. Náušnici jsem už nenašla. S vědomím, že se mi možná utopila při plavání, nebo ji někdo sebral, jsem se s náušnicí rozloučila. Měla pro mě ale zvláštní význam. Dostala jsem ji od své tety, a krátce poté teta zemřela. Byla to památka.

Poslední dobou vídám spoustu věcí na různých sociálních sítích, které poctiví nálezci našli a chtějí je vrátit. Avizují proto na stránkách města apod. spoustu věcí - tak je jejich původní majitelé najdou. Já sama už na stránky také dala pár plyšáků, dětských čepiček, klíčů apod. Nedávno jsem dokonce zahlédla i příspěvek, že někdo našel dětské kolo na hřišti pro děti. A původní majitel se našel.

Vzpomněla jsem si na náušnici od tety. Pokud ji našel někdo poctivý, co s ní asi udělal? Druhou do páru neměl a nechat si udělat takovou stejnou na zakázku by bylo dražší, než si koupit nový celý pár. Možná ji někomu prodal? Kdo by ale kupoval jednu náušnici? Není to náušnice pro pankáče apod., kteří běžně nosí jen jednu tuto ozdobu. Možná ji nechal roztopit a ve zlatnictví si z ní nechal udělat něco jiného, zlato je zlato. Já ale sama mám spoustu jen jedněch náušnic, od kterých jsem druhé ztratila. Nechat si dělat nový šperk na zakázku opravdu vyjde dráž, než jít rovnou pro hotový výrobek do zlatnictví. Vyhazovat zlato je asi škoda. Tak ji možná někdo těch několik let stále má uloženou a neví, co s ní. Napadlo mě tuto náušnici vložit nyní na sociální síť. Tehdy to nebylo tak rozšířeno, navíc mě to ani nenapadlo. Vložila jsem ji a vůbec nedoufala.

Visela na nástěnce týden. Už jsem chtěla příspěvek smazat, když se mi ozvala jedna paní. Náušnici kdysi našel její malý syn a ona nevěděla, komu patří. A tak ji schovala doma mezi svými šperky a docela na ni zapomněla. Když ji na můj příspěvek upozornila kamarádka, mohla šperk konečně, k mé radosti, vrátit. Dnes mám svou náušnici zpět. Malý nálezce, který mezitím trochu povyrostl, také nezůstal škodný. Odměnila jsem se mu malým dárkem.

 A pak, že internet neovládá naše životy…


čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Náušnice podruhé:

Náušnice podruhé
Náušnice podruhé
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
to bylo štěstíSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek.Měla jste velké štěstí,že váš příspěvek četla paní,která věděla o nalezené naušnici.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles