Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nebojte se přechodu!

15. 10. 2019 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Pro většinu žen je klimakterium strašákem. Obávají se jeho příznaků a zároveň je pro ně bolestným signálem, že mládí je pryč. Nejde jen o jeho fyzické projevy, mezi které patří návaly, noční pocení a nespavost. Mnohdy ještě horší je jeho dopad na psychiku. K těm se v přechodu přiznává přes 60 % žen. Ovšem i tato etapa života se dá zvládnout s grácií a není potřeba propadat depresím.

Přechod je přirozenou součástí života ženy. Kdy jej můžete očekávat, se přesně říct nedá. Napoví vám váš gynekolog a také to, kdy jej prožívala vaše matka. Jde totiž o velmi individuální záležitost a přesná věková hranice neexistuje. Stejně tak se nedá určit, jak silné příznaky budete pociťovat.

Naturevia PerfectDayTři stádia přechodu


První signály se objevují zhruba kolem čtyřicátého roku, kdy začnou klesat hladiny progesteronu a estrogenu. Snižuje se produkce vajíček. Toto období se označuje jako primenopauza. U některých žen může mít tato změna dopad na psychiku. Začnou mít pocit, že jejich život postrádá smysl. Jak se tato etapa blíží ke konci, tak mnohé ženy s vynechávající periodou propadají panice. Konec menstruace je pro ně důvodem k depresi, že už jsou „staré“.

Nepříjemné projevy menopauzy


Po posledním cyklu nastupuje menopauza. To je nejnáročnější období z celého přechodu. Hladiny hormonů se mění. Dostavují se návaly horka, bolesti kloubů a svalů. Ženy jsou často zbroceny potem a trpí nespavostí. Tu doprovází únava. Kromě tělesných symptomů se objevují i ty psychické. K nim patří výkyvy nálad, plačtivost, úzkosti a snížené sebevědomí. 61 % dam uvádí, že je něco z toho výčtu trápilo. Čtvrtina se dokonce v období přechodu léčila z depresí.

Pomůže pozitivní přístup a bylinkyNaturevia PerfectDay


Ovšem nenechte se vystrašit. Nakonec každá žena toto období překoná a jsou i cesty, jak lze projevy menopauzy zmírnit. Vsadit můžete na bylinky a z nich vyrobené preparáty obsahující fytohormony a fytoestrogeny. Jde o přírodní a účinnou alternativu k hormonální léčbě. Vyzkoušet můžete třeba novinku Naturevia PerfectDay. Ta obsahuje nejúčinnější přírodní látky, jejichž vhodnou kombinací je dosaženo maximálního účinku. Z bylinek byl na výrobu tohoto doplňku stravy použit ploštičník, který zmírňuje deprese a výkyvy nálad. Také snižuje počet a délku trvání návalů horka a pocení. Chmel pak celkově zklidní a drmek pomůže k hormonální rovnováze. Nechybí ani sója a vitamin D, který brání řídnutí kostí. Navíc účinnost přípravku byla potvrzena českými lékaři. Podle nich 70 % žen již po třech týdnech užívání zaznamenalo nižší počet návalů a po dvou měsících bylo zcela bez nich 22 %. A přitom stačí užívat jednu kapsli denně.

Věnujte se koníčkům a dělejte si radost


Jakmile odezní menopauza, což je obvykle do 51 let, nastupuje postmenopauza. Během ní se tělo srovnává. Celý přechod lze zvládnout i díky bylinkám a přípravkům z nich. Ale je to také hodně na vás. Pokud si zachováte pozitivní přístup a přijmete klimakterium jako přirozenou etapu, bude pro vás snazší se s ním vyrovnat. Dělejte si radost maličkostmi. Věnujte se svým koníčkům a nezapomínejte na pohyb. Díky tomu přechod zvládnete s grácií a budete dámou, která si užívá život v každém věku!




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
22. 10. 2019 15:25 Sebrán "Bankovky" za 15 bodů
22. 10. 2019 15:21 Sebrán "Bankovky" za 15 bodů
22. 10. 2019 15:17 Sebrán "Bankovky" za 15 bodů
22. 10. 2019 15:12 Sebrán "Bankovky" za 15 bodů
22. 10. 2019 15:08 Sebrán "Bankovky" za 15 bodů
22. 10. 2019 15:03 Sebrán "Bankovky" za 15 bodů

není důležité vyhrát, ale zúčastnit se

Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Je nás víc,co nemá čas jen na PC a hraní,ale když trochu můžu ,tak hraju - pro uvolnění a potěchu ducha ! Zní to hrozně teatrálně - tak to cítím !
Obrázek uživatelky
profil
net mám fatk dost rychlý, odpovídám rychle a intervaly mám úplně jiné, nejsem první co to píše. Na takovou blbost fakt kašlu
Obrázek uživatelky
profil
sedméSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
mám jen jednu pokladnici,zato hodně práce na zahradě,takže nemám moc času sedět u počítače
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles