Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Největší pohromy, kterých se dopouštíte na vlasech

9. 03. 2017 | Péče o vlasy
Mají-li vaše vlasy do hřívy jako z reklamy daleko, pravděpodobněte jste se již dávno pustili do pátrání, co děláte v péči o ně špatně. Že nemůžete na nic přijít? Dali jsme pro vás dohromady pět nejčastějších chyb, které lidé dělají. Najdete se v nich?

Vlasy nepovažujete za součást vás samých
Ač to zní jakkoli, zde nejde v podstatě o nic jiného než o lidské zdraví. Na vlasy je totiž třeba pohlížet jako na odraz vaší celkové kondice. Stres, nedostatek spánku, zhoršené zdraví. To vše se na kvalitě vlasů podepisuje a člověku je tak jasně signalizováno, že se něco děje. Příčinu je tedy krom jiného třeba hledat hluboko pod povrchem. Neprocházíte zrovna nějakými hormonálními změnami? Nejste nemocní? Nejste ve stresu. Pozitivní odpovědi na tyto otázky mohou zároveň napovědět, proč se najednou zhoršila kvalita vašich vlasů. V péči o ně je tedy nutno přemýšlet komplexněji a s nápravou začít vždy zevnitř.

ženaZapomínáte na pokožku hlavy
Častou chybou je péče pouze o vlasy samotné a nikoli péče o pokožku hlavy. Přitom na té záleží, jak kvalitní budou vlasy vyrůstat, jak rychle porostou, zda se budou mastit či zda budete mít lupy. Na pokožku hlavy je tedy nutné pamatovat nejen při mytí vlasů, ale také při ostatních kosmetických úpravách.

Používáte nevhodnou či nekvalitní kosmetiku
Za asi nejrozšířenější problém může jednak neznalost v oboru a jednak pestrý výběr nekvalitních vlasových produktů dostupných v každé vesnické jednotě. Vlasovou kosmetiku je přitom potřeba vybírat pečlivě, není od věci poradit se s odborníkem. S tím, že zákazníci používají pro ně nevhodnou vlasovou kosmetiku, se setkávám poměrně často. Ve většině případech po první konzultaci a koupi přípravků na míru tak mizí i část problémů s vlasy.
 
Dáváte vlasům zabrat
Vlasy dostávají zabrat už i tak bez pomoci lidí, a to hlavně kvůli počasí, teplotním změnám, hormonálním výkyvům a mizerné fyzické a psychické kondici. Divili byste se však, kolik zátěže jim způsobujete vy sami. Ať už nekvalitními produkty, častým mytím či každodenním žehlením a vysoušením. Vlasy by se nikdy, nikdy neměly žehlit, když nejsou dostatečně suché. Jakmile žehlička vydává syčivý zvuk, je nutné ji okamžitě odložit a vlasy nejprve dofénovat. Vyplatí se také, když už denně používáte fén, žehličku či kulmu, používat ochranné spreje, které slouží jako ochrana před vysokými teplotami.

Zbytečně experimentujete
Časté barvení, odbarvování či další kadeřnické zákroky, které nezřídka dopadají fiaskem a následně potřebují ruce profesionála, jsou dalším hřebíčkem do rakve pro hřívu snů. Nejde zde jen o fakt, že je s vlasy zacházeno neodborně a mohou se poničit, ale s každým chemickým experimentem je více a více oslabujete. Připlaťte si raději za odborníka. Vlasy budou vypadat lépe a máte jistotu, že na jejich úpravu budou použity co nejkvalitnější produkty.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !