Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Někdy stačí se jen nalézt

3. 02. 2015 | Vaše příběhy

Když se do našeho domu Patrik přistěhoval, byla jsem ráda. Konečně mladá krev v našem vchodě. Bydlím v sedmipatrovém paneláku, který je obydlen především důchodci. Mám s nimi dobré vztahy, ale komunikace s mladými mi chybí. A byt nade mnou už dávno postrádal svého obyvatele.

Krátce po přistěhování dvacetiletého mladíka Patrika se do bytu přestěhovala i jeho přítelkyně. Od této chvíle jsme se mohli rozloučit s klidem a pohodou. Mladí pořádali každičký večer divoké diskotéky. Usínala jsem pravidelně za divokého „duc, duc, duc“, křiku mladých lidí, cinkání skleniček, při zvuku rozbíjeného skla a při halasném zpěvu. Lépe řečeno, snažila jsem se usínat. A když už se mi to konečně podařilo, mládež mě vzbudila kolem čtvrté ráno, když se rozcházela a křičela na společné chodbě. Do práce jsem vstávala v pět, a tak jsem sebou tu hodinu jen mlela v posteli a čekala na budík. Tito mladí mi brali každý den hodinu spánku! Ale byli mladí, člověk se snažil to chápat. Oba navíc slušně zdravili své sousedy. A ani do jednoho byste to neřekli. Jak Patrik, tak jeho přítelkyně byli oba velice krásní mladí lidé.

Ale nezůstalo jen u toho. Po zhruba měsíčním společném životě zamilovaného páru se ti dva začali mezi sebou škorpit. Ze začátku jen občas, později se staly hádky běžným vyplněním jejich životů. Očividně nepracovali, protože křik a hádky se ozývaly v každém denním i nočním čase. To nám ještě scházelo! A přituhovalo. Nejednou mě uprostřed noci vzbudily podivné zvuky. Nejdříve jsem si myslela, že jde o důlní otřes, protože žijeme v důlní oblasti. Pak to připomínalo zemětřesení. Posléze jsem ale slýchala pláč a křik. Patrik začal přítelkyni bít, a ta se pravidelně, vždy ale v noci, od něj stěhovala pryč. Po pár dnech klidu, kdy Patrik vybrnkával na kytaru teskné tóny smutné písně, se k němu milá vrátila. Chodili pár dní zavěšeni do sebe, objímali se a líbali na ulici, aby se opět pohádali, a opět následovalo velké stěhování.

Tím, že bydlím právě v bytě pod Patrikem, jsem byla vystavena neustálému křiku, pláči, hádkám, vrzání, bouchání, třískání…

Už jsem vážně přemýšlela o stěhování. To, když někteří sousedé přivolali k ránu hlídku městské policie, ta zakročila v onen den, aby se za tři dny vše opět opakovalo.

Tu noc jsem se vážně bála o život Patrikovy přítelkyně. V bytě nade mnou to vypadalo, jako by Patrik vyvražďoval vše živé ve své blízkosti.

„Patriku, jsi zfetovaný, jdi se léčit!“, přehlušoval dívčí hlas film v televizi, který jsem právě sledovala. Po chvilce jsem televizi otráveně vypnula. Když pak Patrik začal vyhrožovat dívce vyhozením z okna, opět zasáhla policie. A dívka se opět stěhovala od Patrika.

„Za pár dní ji tu máme zpátky,“ lamentovali sousedé, kteří, stejně jako já, byli ozdobeni černými kruhy pod očima. Kdo mohl, spal ve dne. Kdo nemohl, trpěl.

Ale dívka se nevrátila. Asi konečně dostala rozum a opustila svého násilného milého.

Patrik chodil jako tělo bez duše snad měsíc. Pak se v bytě nade mnou opět ozývaly tóny zamilovaných písniček vybrnkávaných na kytaru a Patrik je doprovázel krásnými slovy písní. Že by se k němu milá vrátila? V bytě nade mnou byl ale klid. Párkrát jsem zahlédla, jak z bytu odchází cizí mladík. Asi Patrikův bratr, nebo někdo z blízkých, kteří u něj bydlí. Nočních diskoték i scén jsme ale byli ušetřeni. Mladík byl také velice pohledný, zdravil na chodbě a nijak nenarušoval soužití v domě. I Patrik vypadal spokojeně.

Jednou jsem se vracela z práce. Na poslední chvíli jsem naskočila do výtahu, který mi přidržel právě můj soused z bytu nade mnou, Patrik.

„Dobrý den, to máme dneska krásně, že?“ usmíval se jak měsíček.

„Dobrý, máme,“ řekla jsem. V duchu jsem doplnila něco o tom, že to je také tím, že je už v domě klid.

Najednou Patrikovi zazvonil telefon. Přijal hovor a já slyšela mužský hlas.

Patrik pak spustil: „Ano, lásko, to víš, že už budu doma. Jsem právě ve výtahu, za chvíli jsem u tebe. Těším se na tebe, posílám ti pusu.“

Byla jsem překvapená. Tak Patrik je na muže!

Bylo to tak. V následujících dnech jsme Patrika často potkávali v doprovodu jeho přítele. Tiskli se k sobě, líbali se, podobně, jako to bylo tenkrát s jeho mladou přítelkyní. Jen noční hádky a další problémy se nekonaly.

Dlouho jsme se sousedy čekali, že to teprve přijde. Ale nepřišlo, naštěstí. Patrik je se svým přítelem už nejméně dva roky, a v bytě nade mnou je stále klid a pohoda.

Vida, jak málo stačí ke štěstí. Patrik objevil svou orientaci, našel se, a je šťastný.

Pokud vím, tak i jeho bývalá přítelkyně je spokojená. Nedávno jsem ji viděla s kočárkem v doprovodu svého muže, jak vezou svého prvního potomka.


Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkpíšeš poutavě
Obrázek uživatelky
profil
HEZKÝ PŘÍBĚH,A ŽE UŽ JE KLID
Obrázek uživatelky
profil
Asi je ťažké zistiť, že "som iný/iná", prijať túto skutočnosť a naučiť sa s tým žiť.

Hlavne, že Patrik našiel sám seba, svoje šťastie a všetci, vrátane susedov, ktorých už neruší jeho búrlivý život, sú spokojní.
Obrázek uživatelky
profil
Tak hlavně, že máte v domě klid.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Zajímavý článek Smajlík. Je fajn, že máte všichni klid a jste šťastní Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice