Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Několik zajímavostí o psech ze světa

29. 05. 2021 | Zvířátka

Pes je nejlepší přítel člověka, tak praví stará známá moudrost a je to pravda. O psech se dá zjistit mnoho zajímavých věci, a to nejenom o samotných plemenech.

Psa má dnes velké množství lidí. Američtí vědci dělají každý rok speciální sociologický výzkum, ze kterého vyplývá, že přítomnost psa je více než vynikající pro člověka. V 36 procentech jim vyšlo, že ti, kteří doma chovají psa, tak jsou šťastnější než ti, co chovají kočky. Lidé, kteří mají doma jak psa, tak i kočku, jsou též šťastní, ale ve 28 procentech. Naopak ti, jenž mají jenom kočku, tak tam se jedná o 18 procent. Podle vědců je to díky silnější sociální vazbě se psy.

Česká plemena čas od času mají úspěch i ve světě. Před více než dvěma lety došlo v Číně k velkému úspěchu z  českého pohledu. FCI  oficiálně uznala za plemeno chodského psa a také pražského krysaříka. V dnešní době je zajímavé, že se vymýšlejí i speciální jídla pro zvířata a samozřejmě i pro psy. Například takový burger. Je to polštářek z hráškového těstíčka s bramborem plněný několika druhy mas. Ovšem je to jak pro psy, tak i pro lidi. Je bez chemie.

o psechSe psy se dají zažít různé věci. Na ostrově Fraser ve státě Queensland v Austrálii žije divoký pes dingo, což je normální. Ovšem tento pes odvlekl dítě rodičům přímo z karavanu. Rodiče probudil křik dítěte a otci se podařilo syna zachránit. Před karavanem čekali další psi dingo. V podstatě se jednalo o to, že si lovili kořist. Ovšem tohle nebyl první případ. Nejznámější je útok psa dingo z roku 1980. Tehdy zmizelo teprve dvouměsíční miminko.

Za vraždu byla obviněná jeho matka, ovšem tu po třech letech zprostili viny. Soud dospěl k závěru, že dítě odvlekl pes dingo. Dokonce se o této události natočil film. Psi jako takoví si rádi hrají, například s chytáním balónků. Ovšem je to i nebezpečné. Na přinášení míčků se může u psů vyvinout závislost. Psi poté bývají trvale ve stavu nepřiměřeného vzrušení či ve stavu chronického stresu, a to není příliš zdravé.

Klonování zvířat je v Evropě velmi sporná záležitost. V Číně se to však praktikuje často a navíc s posvěcením tamější vlády. Ministerstvo pro veřejnou bezpečnost tam  rozjela speciální projekt, jehož cílem je klonovat policejní psy. Počítalo se s tím, že by se naklonovalo až 35 procent úspěšných policejních psů. Chtěli tím zvýšit efektivitu psí práce a snížit náklady na výcvik u dalších. Je tu však jeden problém. Náklady na jeden psí klon byly v tom okamžiku v řádu 65 580 eur.

V současné době má skoro každá druhá domácnost psa. Celkem jsou to 2 miliony lidí. Koček je něco málo přes 1 milion. V roce 2018 se podle dat utratilo za péči o domácího mazlíčka 12 miliard, což byl rekord.      


Jenetka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !