Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 02.06. 2024
Dnes má svátek Jarmil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nepodceňujte výběr batohu pro předškoláka. Je stejně důležitý jako aktovka!

31. 08. 2016 | Zajímavosti
Výběru batůžků pro předškolní děti bohužel není – a to ani ze strany většiny výrobců – věnována taková pozornost, jako školákům a jejich aktovkám. Přitom praxe ukazuje, že předškolní děti batohy potřebují, protože si někam musí uložit náhradní oblečení, svačinu a pití, ať už míří do školky, nebo někam na výlet.

Váha batohu nesmí přesáhnout 15 % hmotnosti dítěte


V kategorii předškolních dětí je velmi důležité určit správnou velikost batohu, aby se dítěti pohodlně nosil a aby nedocházelo k nevhodnému působení na páteř a vyvíjející se pohybový aparát dítěte. Ze stejného důvodu by se děti neměly přetěžovat přílišnou hmotností batohu.

Správnou velikost poznáte jednoduše – batoh nesmí dole ani nahoře přesahovat záda dítěte. Při osobním zkoušení sledujte, zda pohodlně sedí, nikde netlačí a příliš se po zádech neposouvá. Pokud nemáte možnost batoh osobně vyzkoušet, přeměřte doma dítěti záda například krejčovským metrem a porovnejte je s údaji od výrobce. Co se týče objemu, batohy pro předškolní děti se pohybují v rozmezí přibližně dva až sedm litrů. Maximální hmotnost naplněného batohu nesmí přesáhnout 12–15 % hmotnosti dítěte. Čím lehčí je batoh, tím více toho můžete dítěti zabalit. Do hmotnostního i objemového limitu kvalitního batohu se obvykle bez potíží vejde pití, svačina, mikina a lehčí hračka.

Pozor na rovná záda a absenci polstrování!


batůžky pro předškolákyZádová část batohu pro předškolní děti by měla být vypolstrována a anatomicky řešena tak, aby vše odpovídalo anatomickému zakřivení páteře a fyziologické stavbě zad. Rozhodně není v pořádku, pokud má jen rovná záda bez jakéhokoliv polstrování.

Velkou pozornost věnujte i popruhům. Ty by měly být stavitelné a vypolstrované, aby neřezaly do ramen. Neměl by chybět stavitelný hrudní pás, který u lepších modelů umožňuje výškové nastavení, zabraňuje sklouzávání batohu z ramen a drží ho na svém místě. Bederní pás je v této kategorii batohů výhodou, nikoliv však nezbytností.

Co se týče jednoduchosti používání, je důležité, aby s batohem a všemi jeho prvky (zapínání, přezky) byly schopné bez problémů manipulovat i malé děti. Systémy zapínání musí být jednoduché (ideálně zapínání na zip, popřípadě patentky), přezky musí jít lehce stisknout a měly by být přizpůsobené dětské ruce. Zipy musí hladce chodit a ideálně by měly být značkové, aby vydržely i méně šetrné zacházení.

Batoh nebo hračka rozvíjející jemnou motoriku? Obojí!


U batohů pro malé děti hraje významnou roli i design. Pokud mu potřebujete dát batoh, aby u sebe mělo vše potřebné, musí ho zaujmout a bavit – výhody nošení mu rozumově nevysvětlíte. Proto výrobci nabízejí batohy pro nejmenší v atraktivních designech, kde batůžky mohou být zároveň hračkou a kamarádem v podobě zvířátka, které si dítě oblíbí a často si ho bere s sebou i do postýlky.

Batůžek by měl zároveň dítěti nabídnout podněty pro jeho rozvoj. Právě v tomto věku se dítě nejrychleji vyvíjí a získává dovednosti a intelektové schopnosti, které ovlivní celý jeho život. A je dobré využít každé příležitosti, například i batůžku.


Zdroj: Skibi.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !