Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nevydařené léto

15. 10. 2021 | Vaše příběhy
Každým rokem trávíme léto na chalupě v Dolní Chřibské. Potřebovali jsme nařezat dřevo na zimu, ale počasí nám moc nepřálo, takže jsme museli každou chvíli přestat, protože pila na dešti být nemůže a tak po chvilkách jsme toho pár nařezali a nosili po bedýnkách do dřevníku.

Také jsme si dali za úkol dodělat dlažbu před chalupou. Byla to hrozná práce vykopat 50 cm hlubokou díru, tak aby dlažba byla pojezdová, muselo se navést štěrk a odvodňovací trubky, aby se dlažba nekroutila. Ještě že nám pomohli synové, ale pak jsme zase museli čekat kvůli dešti. Práce trvala docela dlouho a tak už jsme byli otrávení. Mezitím jsme chodili na houby i v dešti, ale i houby nás zklamaly, jiné roky jsme už mívali třeba 500 hřibů a letos jsme našli nějaké podoubníky, pár hřibů, pár hub jsme svařili a pár usušili, ale zásoba letos nebyla vůbec to, co jiné roky.

Abychom nebyli zavaleni jenom prací, vydali jsme se se syny a vnoučaty do Dolského mlýna,  protože se vyjasnilo, vyrazili jsme.

Na soutoku řeky Kamenice a Jetřichovické Bělé je zřícenina původního  trojkolového mlýna, kde se natáčela Pyšná princezna již v roce 1952.

V Dolském mlýně měla být ukázka různých řemeslných dovedností, které jsme chtěli ukázat vnoučatům. Tam prý vedou vysoké schody z kamene a tak jsme se chtěli vyhnout této náročné cestě. Syn našel na navigaci jinou cestu, která měla být cestou podle potoka a tak příznivější i pro děti. A tak jsme se vydali na cestu touto soutěskou a zase nás zastihl déšť. Děti v pláštěnkách, my s deštníky jme sestupovali po cestě, která byla bahnitá, museli jsme přelézat stromy, které byly přes cestu. Když už jsme ušli asi 2 km, cesta se mi nezdála, protože jsme šli neustále mezi skalami podle vody a blátivou cestou. Nakonec jsme došli k závoře, kde byl konec této cestičky, nezbývalo než se vrátit a zase jsme šlapali asi 2 km nahoru. Nahoru byla cesta ještě náročnější a když jsme se dostali konečně na parkovací místo, kde jsme měli auto, ptali jsme se místních, kudy že ta zatracená cesta vede. Bylo to kousek od parkoviště vlevo, takže navigace selhala. No věřte navigaci, která Vás dovede do údolí plné spadlých stromů, prostě jsme zabloudili.
Po náročné cestě jsme byli tak unavení, že myšlenka na vysoké kamenité schody do Dolského Mlýna nás upustila.

Takže jsme se vrátili promočení, unavení na chalupu, kde jsme museli vše sušit, ale protože stále pršelo, vše jsem sušila na sušáku.

Tak to byl náš výlet, kde jsme si měli odpočinout a poznávat krajinu Českého Švýcarska.
Na nezdařený výlet nikdy nezapomenu, ale snad se tam vydáme až příští rok.


Kosanka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nevydařené léto:

Nevydařené léto
Nevydařené léto
Nevydařené léto
Nevydařené léto
Nevydařené léto
Nevydařené léto
Nevydařené léto
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Cesta hrozna, ale teď už urcitě na tento vylet vzpomínáte s úsměvem.
Obrázek uživatelky
profil
zmokli jste, ale snad neonemocněli...do mlýna zajdete příští rok..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles