Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nová jména v kalendáři pro rok 2011

31. 12. 2009 | Zajímavosti

Rodiče dětí, jejichž jména nemají místo v kalendáři, byli vyslyšeni.  Vydavatelé kalendářů zařadí Tobiáše, Andělína, Leu a Dominiku do kalendářů pro rok 2011. Jejich boj tak skončil dobrým koncem.


„Velice nás těší, že nám vydavatelé kalendářů vyšli vstříc a Tobiáš bude moci napřesrok slavit svůj svátek dle oficiálních kalendářů. Prozatím využíváme kalendáře staročeského, dle kterého slaví Tobiáš jmeniny 2. listopadu, tedy ve stejný datum, na který budou zařazeny i v roce 2011,“ reagoval na novinku vydavatelů otec malého Tobiáše Tomáš Zdechovský z Třebechovic pod Orebem.

Na problém neexistence některých jmen v dnešních kalendářích upozornili letos v létě dva otcové z Královéhradecka. Počet nespokojených rodičů poté začal velmi rychle narůstat a tlak na vydavatele sílil. Výsledkem je zařazení často frekventovaných a stále více oblíbených jmen do několika českých kalendářů.

„K zařazení jmen přispělo nejen zapojení známých osobností do naší iniciativy, ale i fakt, že roste obliba těchto dříve velmi frekventovaných jmen,“ shrnul příčiny úspěchu Zdechovský. V době renesance patřil Tobiáš k nejpoužívanějším jménům v českých zemích. Dnes mu patří 28. příčka oblíbenosti u nově narozených chlapců, což značí silný nárůst popularity jména.

Autor: Zuzana Ducháčová





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
čekala jsem něco víc než jen 4 jména a článek o Tobiášovi z Třebechovic pod Orebem....
Například moje jméno z kalendáře zmizelo asi před 25 lety. Bez náhrady. A to jsme byly ve třídě 3 stejného jména.
A neznám nositele jména, které dali místo našeho.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles