Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nova natáčí kriminální seriál Expozitura o Berdychově gangu

11. 05. 2008 | Televizní tipy
Vedle Kriminálky Anděl natáčí televize Nova další kriminální seriál. Má pracovní název Expozitura a bude vyprávět příběh na motivy skutečných kriminálních činů neslavně proslulého Berdychova gangu.

Po Kriminálce Anděl, která je sérií jednotlivých komorních detektivních případů, ukazujících temnou část života velkoměsta, v němž se krvavé zločiny odehrávají jak v podzemí paneláku, tak i v luxusní vile s výhledem na Pražský hrad, je tu další seriál s pracovním názvem Expozitura.

nový seriál ExpozituraExpozitura je ale zcela jiného charakteru. Bude vyprávět příběh na motivy skutečných kriminálních činů tzv. Berdychova gangu – „české chobotnice“, která prorostla do policejních špiček a léta beztrestně vydírala, přepadala a vraždila.

Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů, investigativních reportérů TV Nova, Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychův gang rozkrývali. V každém díle se také uzavře jeden dílčí případ, ale celým seriálem se táhne kontinuální dějová linka – dramatický příběh vztahu policistky a jejího parťáka, kteří se postavili jednomu z největších zločineckých gangů, jež kdy na našem území operoval. Většina hlavních aktérů, kteří sloužili coby předloha hrdinů seriálů, dodnes žije. Natáčení plné akčních scén (honiček, přestřelek, apod.) potrvá přibližně jeden rok.

Jedná se o velmi náročný projekt, který nemá v dějinách české televize obdoby. Seriál vzniká v „dílně“ Radka Bajgara a Petra Erbena, ze které vzešla mj. i divácky velmi úspěšná Ulice a v současné době se vyvíjí celá řada dalších projektů.

nový seriál Expozituranový seriál Expozitura














Expozitura

Mladá policistka, čerstvě přidělená ke krajské expozituře Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, se podílí na vyšetřování nejzávažnějších trestných činů, které plní přední stránky nejčtenějších deníků. Jakkoliv se do práce vrhá s elánem a entuziasmem příslušejícím jejímu věku, začíná postupně zjišťovat, že ne ve všech případech, které v jednotlivých dílech řeší, jsou odhaleni skuteční viníci. Postupně se stává nepohodlnou jak podsvětí, tak i špičkám policie, a s důkazy o jejich vzájemném úzkém propojení se stává štvanou zvěří…


Námět: Radek John, Josef Klíma, Janek Kroupa
Scénář: Josef Klíma, Janek Kroupa
Režie: Petr Kotek, Ivan Pokorný
Hrají: Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Jan Kanyza, Michal Pavlata, Maroš Kramár, David Prachař, Vladimír Kratina, Sabina Králová, Jiří Korn, Lucie Zedníčková, Jiří Štěpnička a další.

nový seriál ExpozituraBerdychův gang je označení pro skupinu lidí kolem Davida Berdycha, která za asistence několika vlivných lidí z řad policie provozovala rozsáhlou kriminální činnost na území České republiky, a to zhruba od druhé poloviny 90. let minulého století do roku 2004. Gang se specializoval na loupeže, únosy a vydírání, kterými získal desítky miliónů korun. Jejich oběti často utrpěly vážnou újmu na zdraví. Gang měl propojení s elitními policisty, kteří získávali třicet procent kořisti. Díky nim znal policejní taktiky, používal policejní výstroj, výzbroj a padělané doklady. Toto zločinecké spojenectví gangsterů a vysokých policejních důstojníků nemá u nás obdoby.



Zdroj: Archiv TV Nova

Hana Houbičková
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu zajímavý, asi se na něj budu dívat...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles