Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oddělené ložnice netrápí mě velice

26. 03. 2021 | Vaše příběhy

Představa oddělených ložnic ve mně vždy vzbuzovala nepříjemný pocit a vyvolávala téměř osypky. Na co mám žít s mužem, když budeme spát každý jinde a nebudu se mít ke komu přitulit?

Se svým mužem, který zemřel ještě mladý, jsme se právě na společné noci těšili. Byl to důvěrný a velmi milý pocit uléhat s milovaným člověkem do společného lože a ráno se po jeho boku opět probouzet. Po úmrtí mého manžela, a bylo to velmi těžké období, jsem si po nějakém čase pořídila pejska, mopslíka Bertíka. Děti už byly téměř dospělé a samostatné a brzy vylétly z rodinného hnízda. Jediný, kdo mi zbyl, byl právě Bertík. Byli jsme záchranou jeden pro druhého. Já ho zachránila před utracením, protože jeho pán zemřel a nikdo z rodiny se malého frkajícího nemotorného pejska nechtěl ujmout, on mě před samotou.


Po čase jsem si našla přítele. Michal mi po všech stránkách vyhovoval. I on se potýkal se ztrátou milovaného člověka. Jeho žena zemřela na stejnou nemoc, jako můj muž, dokonce ve stejném roce, jen o pár měsíců dřív. Dokázali jsme jeden druhého chápat, věděli jsme, co prožívá ten druhý a k ničemu jsme jeden druhého nenutili. Zpočátku jsme vůbec neřešili, jaký náš vztah bude. Užívali jsme si společných vycházek, výletů, večeří a později i doteků a po dlouhé době také horečných polibků. Začínala jsem mít Michala ráda a on mi můj cit vracel. Později jsme strávili společnou dovolenou a po návratu domů jsme oba zjistili, že nám ten druhý začíná chybět. Zpočátku jsem si to vyčítala. Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že bych mimo svého manžela mohla milovat i jiného muže. Když ale mé děti Michala poznaly a skvěle si s ním rozuměly, uvědomila jsem si, že nemůžu žít až do konce svého života zcela osaměle jako jeptiška. Jsem ještě mladá a potřebuji někoho, s kým strávím zbytek svého života. Samozřejmě, budu tu vždy pro své děti. Ty ale měly své rodiny, své starosti a své priority. Bertík, všechna čest tomu čtyřnohému funícímu tvorečkovi, jiného člověka zcela nenahradí.

Stejně uvažoval i Michal, který po čase začal přemýšlet o sestěhování. „Já mám velký byt, ty máš velký byt, a oba v tom svém království žijeme sami. Není to škoda?“ řekl.

 Samozřejmě, že to škoda byla. Michal bydlel na druhém konci města a pracoval ve čtvrti, ve které jsem bydlela já. Stavoval se ke mně vždy z práce, občas ale musel nejdříve domů vyřídit neodkladné, a poté se ke mně opět přes celé město vracel. Ztráceli jsme tak drahocenné minuty, hodiny a ve svém součtu i dny a týdny. Nikdo z nás pořádně nevěděl, kde má jakou věc, protože jsme občas přespali jeden u druhého a měli část věcí doma a část u svého protějšku. I Bertík měl u Michala své mističky a granule s pytlíkem psích piškotů. Byla sice pravda, že Michalovi Bertík v noci vadil.

Jeho funění, chrochtání a noční capkání, když se šel do kuchyně napít, ho budilo ze spaní. Michal byl zvyklý mít v noci absolutní tmu a ticho, a když ho něco probudilo, už nedokázal znovu zaspat. Se svou ženou neměli děti, a tak zchoulostivěl. Pro těch pár nocí, co jsme trávili spolu, přítomnost Bertíka nějak překousl. Přes den se z Michala a psa stávali dobří kamarádi. Michal ho rád venčil, hrál si s ním a pokoušel se ho převychovat. Nějak si totiž umanul, že z malého mopslíka vychová absolutně poslušného a pokud možno cvičeného mazlíčka. Bertík měl ale svou hlavu. Klacek ho zajímal jen dotud, dokud ho měl Michal v rukou. Jakmile mu ho ale hodil s úmyslem naučit ho aportovat, přestal ho zcela zajímat.

 Časem Michal od úmyslu vycvičit nevycvičitelného mazlíka upustil. Nutkání žít spolu ho ale neopustilo. „Jak bychom to asi udělali, s Bertíkem?“ zeptala jsem se Michala.   

„No vidíš, to mě nenapadlo.“ 

 Nakonec jsem se nepřestěhovala já k Michalovi, jak to on navrhoval, ale Michal ke mně. Už proto, že z mého bytu to měl do práce necelých deset minut pohodlné chůze, zatímco ze svého bytu musel jezdit autobusem přes celé město. Já to měla do práce z obou adres zhruba stejně daleko.

Bertík byl ale zvyklý u nás doma a také děti, když jednou za čas přijely, měli doma stále svůj dětský pokoj na přespání.

My dva spali v ložnici. Společně s námi ovšem, tak, jak byl zvyklý, spal v posteli také Bertík. To Michalovi vadilo nejvíce. Bertík byl už starší pejsek, měl potřebu několikrát za noc seskočit a jít se do kuchyně napít. Když se vrátil zpět k posteli, nedokázal sám na postel vyskočit. Pokud Michala nevzbudilo Bertíkovo ťapkání a to, jak funěl při chůzi námahou, zcela jistě ho probudilo Bertíkovo kňourání, jak se dožadoval toho, abych ho vysadila zpět do peřin.

Už dávno jsme si s Michalem vyjasnili, že Bertík byl zvyklý spát v posteli už od svého původního pobytu u prvního pána a veškeré snahy ho naučit spát v psím pelíšku, nebo třeba na gauči v obýváku, selhaly. Mně osobně, dokud jsem nepoznala Michala, Bertík v posteli nevadil. Vím, mnozí na to mají jiný názor. Ani Michalovi by pes v posteli tolik nevadil, pokud by nevydával tolik typické zvuky a netrajdal celou noc, jak se sám Michal vyjádřil.

Dokud jsme spolu nežili, Michal pár bezesných nocí přežil a dospal se v ostatních dnech. Nyní jsme ale bydleli spolu. „Zvykneš si, uvidíš,“ domlouvala jsem svému příteli. „Přece se nerozejdeme kvůli malému, letitému a zcela neškodnému přítulnému pejskovi?,“ blesklo mi hlavou.

 Michal si nezvykl. Ale ani rozchod se nekonal. Jednoho dne si Michal přestěhoval deku i polštář do dětského pokoje. Okna dětského pokoje směřují na sever a v pokojíčku je stále chladno, zatímco okna ložnice míří na jih a v ložnici je i v zimě příjemné teploučko. Já miluji teplo, Michal dává přednost nižší teplotě na spaní. Vyhovuje nám to oběma. Bertík si vesele chrochtá v peřinách a misky jsem mu pro jistotu přestěhovala do ložnice. Neruší tak nocležníka svým capkáním. Pochvalujeme si to oba.

A když chceme být spolu, Michal mě navštíví v ložnici. Bertík pochopil i toto, a v těchto okamžicích se laskavě vzdálí. Pouštíme mu pohádky v obýváku, aby nebyl ošizen. O víkendech, když máme oba s Michalem volno, Bertík sleduje často pohádky i celé dopoledne.

 Tak vida, přece jenom se ten můj malý obranář něco naučil… :-)

čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Oddělené ložnice netrápí mě velice:

Oddělené ložnice netrápí mě velice
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
my pejska už nemáme.. lezl taky občas do postele i když to nesměl.. zkoušel to
Obrázek uživatelky
profil
Manžel chrápe jako když se láme skála, nikdy jsem neslyšela horší chrápání. Bez oddělených ložnic bych se zbláznila. Bohužel mám extrémně citlivý sluch, musím si dávat do skříně i hodinky, takže bez vlastní ložnice bych nepřežila.
Obrázek uživatelky
profil
Mopsík,ne mopslík.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné počteníčko.Také v našich letech preferuji oddělené ložnice.Manžel se rád velmi dlouho kouká na sport v televizi a já zase ráda čtu.Spokojenost je na obou stranách.

Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkný článek.Smajlík
Také máme oddělené ložnice a oběma nám to vyhovuje.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles