Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Oddlužení za pomoci osobního bankrotu

22. 08. 2016 | Finance
-Komerční sdělení-

Dostali jste se do situace, kdy je vaše finanční situace neúnosná? Doslova vězíte až po krk v dluzích, exekutor vám šlape na paty a sotva vám zbývají nějaké finance na živobytí? Pak je tu ještě poslední šance. Požádejte soud o možnost oddlužení a vyhlaste osobní bankrot. Jde o způsob řešení úpadku, který ve zvýšené míře zohledňuje sociální aspekty před hledisky ekonomickými a umožňuje dlužníkovi „nový start".

Oddlužení neboli vyhlášení osobního bankrotu


Osobní bankrot je v podstatě proces oddlužení fyzických osob. Účelem oddlužení je dlužníkům, kteří mají poctivé úmysly, poskytnout řešit svou tíživou finanční situaci, zbavit se svých dluhů a začít nový život. Jedná se velmi náročnou pětiletou cestu ven z dluhů, na jejímž konci vás ale čeká úplně nový začátek.

oddluženíJak a kde se o oddlužení žádá?


Celý proces oddlužení je zahájen podáním návrhu dlužníka na oddlužení na příslušném krajském soudu dle místa bydliště. Formulář pro žádost si můžete stáhnout z internetu z pohodlí domova. Manželé mohou žádat o oddlužení společně.

Co musí obsahovat návrh na oddlužení?


  • Vysvětlení okolností úpadku – proč a jak jste se v dané situaci ocitl
  • Označení, kterému soudu je návrh adresován
  • Informace o tom, kdo návrh na povolení oddlužení podává (dlužník) a jeho podpis
  • Označení dlužníka a osob, které jsou oprávněny za něj jednat
  • Seznam věřitelů a dluhů
  • Údaje o očekávaných příjmech v budoucích 5 letech
  • Údaje o příjmech dlužníka za poslední 3 roky

Rozhodnutí soudu


Soud následně zhodnotí, zdali jste poctivým dlužníkem a zda je reálný plán na vaše oddlužení. Ve většině případů rozhodne v lhůtě 15 dní. Insolvenční zákon povoluje podat odvolání proti rozhodnutí soudu. Soud může rozhodnou o dlužníkově osobním bankrotu dvojím způsobem:

1. vyhlášení konkursu,
2. osobní bankrot
.

Konkurs


Při konkursu bude prodán veškerý váš majetek. Pokud se prodejem neuhradí veškeré dlužníkovi dluhy, tak tyto dluhy nezanikají a musí být nadále spláceny, například postižením dlužníkovy mzdy, dokud nejsou zcela uhrazeny. Věřitelé po vás tedy budou neustále vymáhat dlužné částky.

Vyhlášení osobního bankrotu


Jestliže dlužník splňuje všechny podmínky osobního bankrotu a soud mu osobní bankrot schválí, proběhne tzv. schůze věřitelů, na níž bude rozhodnuto, jakým způsobem bude oddlužení, tedy osobní bankrot, probíhat.
  • Oddlužením zpeněžením majetkové podstaty – V tomto případě budete muset prodat všechen svůj movitý majetek.
  • Oddlužení formou splátkového kalendáře – Pokud se rozhodnou, že jsou pro ně výhodnější pravidelné splátky dluhu, bude pro vás připraven pravidelný splátkový kalendář. Po dobu následujících pěti let budete věřitelům odevzdávat všechny své příjmy na rámec životního minima (+ všechny neočekávané příjmy)

Plnění plánu


Celý proces oddlužení trvá 5 let. Na plnění plánu oddlužení dohlédne insolvenční správce, který je určen soudem. Jeho úkolem je sledování plnění oddlužovacího plánu dlužníka. Pokud během pěti let uhradíte (podle plánu) minimálně 30 % ze svých dluhů, soud vám zbytek vašeho dluhu promine.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !