Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Osvědčené tipy, jak zdravě zahnat hlad

23. 01. 2021 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Kručí vám před obědem v břiše? Možná také děláte tyto chyby


Jestli slupnete na posezení tabulku čokolády a omluvíte to slovy „za to můžou hormony“, máte pravdu. Konkrétně hormony leptin a ghrelin – jeden z nich kontroluje pocit sytosti, druhý zase vysílá do mozku zprávy, že je čas jíst.

Míváte ihned po snídani hlad a po vydatném obědě už loudíte v kuchyňce něco sladkého ke kávě? Pak nejspíš děláte pár chyb, kvůli kterým jíte i tehdy, když jste sytí. Poradíme, co dělat, abyste tyhle dva hormony drželi na uzdě.

Osvědčené tipy, jak zdravě zahnat hladZdravá svačina do práce


S hladinou leptinu, který kontroluje pocit sytosti, může zamávat nadměrná konzumace jednoduchých cukrů, zejména fruktózy. Proto vybírejte svačinu, která obsahuje komplexní sacharidy a dostatek vlákniny. Sacharidy jsou palivo pro tělo i mozek a v jídelníčku by rozhodně chybět neměly. Ke svačině v klidu sáhněte po cereálních sušenkách.

BeBe Dobré ráno obsahují vlákninu, která zajistí delší pocit sytosti. A v jejich složení najdete zdroje kvalitních komplexních sacharidů v podobě celozrnných cereálií – například ovesné vločky, ječnou moukou, drcenou pohanku. K sušence si dejte bílý jogurt s vysokým obsahem bílkovin a máte ideální vyváženou svačinu do práce.

Tip: Snažte se jíst každý den ve stejný čas. Dodržujte to i o víkendu. Tělo si rychle zvykne, že v určitou hodinu dostane jídlo a v mezičase vám nebude kručet v břiše.

Jak zahnat hlad: Jezte pravidelně


Snažte se jíst pětkrát denně v menších porcích. Nevynechávejte snídani a nezapomínejte ani na svačiny.

Na první pohled jednoduchá rada, ale pravidelná a kvalitní strava není často základ našeho jídelníčku. Občas to vypadá tak, že se během dne ve velké pracovní zátěži jen odbydeme rychlým, ne příliš vyváženým jídlem. Případně jídlo vynecháme úplně. Tělo to vydrží. Hlava neustále pracuje, případný stres hlad utlumí. Ale večer nás to dožene a pak stojíme před lednicí a snažíme se denní příjem dohnat během půlhodiny u televize.

Dostatečný spánek a pravidelný pohyb: Pomocníci proti hladu


Sebelepší stravovací návyky jsou vám s nadsázkou k ničemu, pokud nebudete dostatečně spát a pravidelně se hýbat. Tělo vám mnohem snáze odpustí sem tam prohřešek v podobě zákusku, příležitostného guláše s šesti knedlíky nebo řízku s bramborovým salátem. Ale dlouhodobý spánkový deficit s vámi zamává. Pokud spíte denně méně než šest hodin, tělo si ve větší míře řekne o jednoduché cukry a tučná jídla.

Míváte na výletě pocit, že ani nepotřebujete jíst? Tělo v pohybu totiž na příjem jídla tolik nemyslí. Snažte se každý den dopřát alespoň hodinu pohybu, který vás baví. Nemusíte běhat nebo zvedat činky. Pokud se rádi procházíte, vyrazte jen tak do přírody. Najděte si něco, co vás bude bavit dlouhodobě. Uvidíte, že už vás hormony v šachu držet nebudou a boj s věčným hladem vyhrajete.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já vyrábím v sušičce jablečné chipsy,které výborně nahradí ty bramborové.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles