Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ovoce jako lék - Jablko

29. 07. 2010 | Nemoci

Nejběžnější ovoce, které je díky náboženství a mytologii spojeno s řadou symbolických a magických významů, má i léčivé schopnosti.

Více než 80 % čerstvého jablka tvoří voda. Většina účinných látek se nachází ve slupce nebo těsně pod ní. Jablka jsou ideální dietní potravinou. Při nadváze se doporučuje kromě celkové změny jídelníčku a zvýšeného pohybu i jeden „pročišťující“ jablečný den v týdnu. Stejné dietní opatření se doporučuje při vysokém krevním tlaku a onemocněních ledvin a srdce.
jablkoJablka příznivě regulují zažívání. Snižují překyselení žaludku, při zácpě mají lehké projímavé účinky, při průjmových onemocněních naopak „staví“, napomáhají regeneraci střevní mikroflóry.

Zlepšují krevní obraz. Obsahují řadu látek příbuzných trávicím enzymům, dále látky podobné inzulínu. Jablko je jednou z dobrých potravin pro diabetiky, protože jeho sladká složka – fruktóza se rozkládá v těle spolu s jablečnou vlákninou mnohem pomaleji, takže hladina cukru v krvi je stabilnější. Poměrně vysoký obsah draslíku a schopnost zlepšovat vodní režim organismu činí jablko velmi zajímavým ovocem pro lidi trpící srdečními chorobami.

Při chřipkách a angínách, kdy mají nemocní malou chuť k jídlu, je jablko ideální potravinou, která v kombinaci s bylinnými čaji urychluje uzdravení. Nastrouhané jablko dokonce může srazit příliš vysokou horečku.
Jablečný mošt pomáhá proti ledvinovým kaménkům. Čerstvá jablečná šťáva regeneruje pokožku obličeje. Milovníky křížal jistě potěší, že sušením neztrácí jablka nic ze svých léčivých vlastností.


VYZKOUŠEJTE:
Účinnou podzimní kúru při většině forem revmatismu.
Po dobu tří týdnů jezte každý den jeden kilogram jablek průběžně během dne. Kúru lze prodloužit až na dobu tří měsíců. Nejlepší jsou česká jablka původních odrůd, v ideálním případě neošetřovaná chemicky.


Zdroj: DTEST 

Hanka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
místo doktora Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Mam na jablkach zavislost, souhlasim, je to nejlepsi ovoce!
Obrázek uživatelky
profil
NEUMÍM SI PŘEDSTAVÍT,DEN BEZ JABLKA.JE TO NEJLEPŠÍ OVOCE.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já mám na jablka alergii, ale je zajímavé, že když je jablko hodně měkké , sladké, oloupu si ho a nastrouhám, tak mi to nic nedělá.Když loupu jablka na štrůdl, hrozně při tom trpím, ale vždy to překonám, štrůdl máme rádi všichni.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jablka, mošt i křížaly na tom si vždycky pochutnám. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles