Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o oční okolí: Co opravdu funguje na vrásky?

19. 07. 2023 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Přichází tak pozvolna, že si jich zpočátku ani nevšimnete. Vrásky kolem očí se objevují nenápadně a v průběhu let se prohlubují. S přibývajícím věkem pokožka ztrácí pružnost. Jaké kroky do pravidelné péče o pleť zařadit, abyste vrásky úspěšně redukovali?

Proces stárnutí nejde zastavit. Vždycky ale můžete dát pleti tu nejlepší péči, která ji oživí, udrží zdravou a svěží, a pomůže redukovat vrásky. Pravidelná skin-care rutina je totiž nejen půl zdraví, ale i půl krásy minimálně. S ní nám pomůže kvalitní dermokosmetika.

péče o oční okolíVrásky kolem očí: Kde najdeme příčinu?


Zhruba od 25. roku života se v pleti snižuje produkce kolagenu, kyseliny hyaluronové, vody a elastinu. Tím pleť ztrácí na pružnosti a hydrataci a začínají vznikat jemné rýhy na kůži – vrásky. Proto odborníci doporučují právě kolem tohoto věku začít s pravidelnou péčí o oční okolí.  Kůže kolem očí je navíc tenčí než v jiných částech obličeje, proto je k tvorbě vrásek náchylnější.

Kromě toho, že hlavním faktorem, který vzhled pleti nejvíce ovlivňuje, je čas, můžeme sledovat i další viníky, které rozhodně zdravé pleti neprospívají. Co všechno na vzhled pleti a vrásky obecně může mít vliv?

    • kouření a alkohol
    • UV záření
    • nedostatečný pitný režim
    • geny
    • nedostatek spánku
    • opakující se obličejové pohyby (mrkání, mračení, úsměv)

Geny a čas ovlivnit nelze, zlozvyky a nezdravý životní styl ale časem odbourat jdou. Aby změny byly trvalé, začínejte postupně po menších krůčcích. Vytvoříte si silnější návyky, u kterých máte větší pravděpodobnost, že vytrváte.

Zařaďte do pravidelné péče o pleť oční krém s kyselinou hyaluronovou


Oblíbeným nástrojem v boji proti vráskám je kyselina hyaluronová. Jedná se o látku, která se v těle vyskytuje přirozeně. Její hlavní funkcí je zadržovat vodu a udržovat v pokožce dostatečnou vlhkost. Při jejím nedostatku je pleť dehydratovaná a má vyšší sklon k tvorbě vrásek. Výhodou je, že je vhodná pro všechny typy pleti. Vyhnout by se jí však měly těhotné a kojící ženy.

Péče o oční okolí: Co opravdu funguje na vrásky?























Na trhu najdete pečující krémy nebo micelární vody s kyselinou hyaluronovou. Intenzivní zvlhčení pleti vám dodají koncentrovaná séra s kyselinou hyaluronovou. Pro oční okolí používejte přípravek, který bude speciálně určený pro tuto oblast, aby jemná a citlivá kůže kolem očí dostala přesně takovou péči, jakou si zaslouží.

Kyselinu hyaluronovou je potřeba správně používat. Ideální je aplikace ráno a večer na vyčištěnou pleť a zároveň před aplikací hydratačního krému.

Jak nanášet oční krém?


Právě proto, že pokožka v okolí očí je citlivá a tenká, je žádoucí používat speciální oční krémy a přípravky, které nebudou pleť dráždit.

Ideální oční krém proti vráskám by měl vyplňovat vrásky, stimulovat pleť, hydratovat ji a zároveň poskytovat UV ochranu.

Oční krém aplikujte vždy na odlíčenou a vyčištěnou pleť. Roztírejte krém jemnými poklepy, a poté jej šetrně rozetřete od vnitřního koutku směrem ven.

Zdravé oční okolí: Jaké kroky zařadit do péče o pleť?


Základem je vyčištěná a hydratovaná pleť. A to nejen zvenku, ale i zevnitř. Dostatečný pitný režim vám pomůže udržovat pleť pružnou a zdravou. Myslete i na pravidelné, a hlavně důkladné odlíčení očí. To je krok, bez kterého byste neměli ulehnout do postele. Líčidel, mazu a nečistot vás zbaví odličovací přípravek na oční okolí nanesený na navlhčený vatový tampon.

V pravidelné péči o pleť vám pomohou oční krémy a séra. Dalším krokem pak mohou být oční masky, které dodají pokožce v jedné aplikaci větší koncentraci prospěšných látek.

Klíčovým bodem je ochrana proti slunci. Krémy s SPF faktorem jsou důležité nejen pro měsíce, kdy se cíleně jdete opalovat, ale pro každý den, ať už je více či méně slunečno.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !